Пустия му акциз!!!
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пустия му акциз!!!
Говорихме си вчера с един приятел итой ми каза че ако внасяш кола с цел рента кар акциз не се плаща.Има ли някой инфо дали това е така?
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
има някакви облаги.. но трябва да се пита какви. Знам че ти връшщат ДДС'то ако го купиш за РЕНТ-А-КАР
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Giorceto написа:има някакви облаги.. но трябва да се пита какви. Знам че ти връшщат ДДС'то ако го купиш за РЕНТ-А-КАР
Въобще ако го запишеш на транспортна фирма, ще ти върнат ДДС.
Ама искрено се съмнявам да е удачен варианта да караш собствената си кола с пълномощни.
- BoqnZubarev
- Левскарче
-
- Кара: 02` E46 320d
- Детайли за колата: Баничарка
D3BEP написа:Giorceto написа:има някакви облаги.. но трябва да се пита какви. Знам че ти връшщат ДДС'то ако го купиш за РЕНТ-А-КАР
Ама искрено се съмнявам да е удачен варианта да караш собствената си кола с пълномощни.
И не само към транспортна фирма, а към всяка фирма регистрирана по ДДС.

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
booovd написа:D3BEP написа:Giorceto написа:има някакви облаги.. но трябва да се пита какви. Знам че ти връшщат ДДС'то ако го купиш за РЕНТ-А-КАР
И не само към транспортна фирма, а към всяка фирма регистрирана по ДДС.
Във всяка регистрирана по ДДС ще ти върнат ДДС САМО ако е 1+1 или 6+1 места.
Но тук говорим за акциза и аз мисля, че е грешка това твърдение, акциза си е акциз, той се налага на мотора на колата, без значение от употребата. Каквато и да е фирма вносител ще има да плаща акциз, всеобщ е и е данък, който не подлежи на връщане.
- BoqnZubarev
- Левскарче
-
Възможно е да си прав. Не споря. Пикапите как се водят като места? А действително акциза и данъка нямат нищо общо, те си се плащат независимо дали физическо и юридическо лице закупува превозното средство 

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Товарните автомобили на всичките има се взема ДДС... Те не са потребителски стоки, а са за работа, на автомобил с такова предназначение ДДС се връща. Ако пикапът може да мине за товарен, което не е невъзможно... Няма проблем.
Иначе пикапът е абсурд да е 7 меса. Номерът го правят с джипки, лашкат им 2 измислени седалки за да го регистрират в КАТ уж 7 места, и после ги махат и карат без тях.
Иначе пикапът е абсурд да е 7 меса. Номерът го правят с джипки, лашкат им 2 измислени седалки за да го регистрират в КАТ уж 7 места, и после ги махат и карат без тях.
- BoqnZubarev
- Левскарче
-
Аз затова попитах за пикапа, понеже имам много близък приятел, които точно по този начин, чрез фирма си възвърна ДДС-то. И понеже със сигурност не е 6+1 места и ми стана интересно относно тази врътка, но винаги забравям да го питам точно за какво става на въпрос
. Може би да е минал като товарен автомобил, което ми се струва единствения вариант. Но както и да е, айде че му оспамихме темата на колегата 

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
много неща обсъдихте ,ма баничарка -бмв още няма ,така че тоя вариант отпада.
а за рент-а кар няма отстъпка в нищо освен нормалните за всички фирми..ако е 7-местна,товарна или тва ,че е транспортна фирма-просто минава за разход и се връща ддс-то при купуване на гориво и части и се признава за разход
а за рент-а кар няма отстъпка в нищо освен нормалните за всички фирми..ако е 7-местна,товарна или тва ,че е транспортна фирма-просто минава за разход и се връща ддс-то при купуване на гориво и части и се признава за разход
- Akyosev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
- Мечтае да кара: E46 M3 Csl
- Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)
Съжалявам, че питам в темата на колегата, но има ли някакъв шанс и работи ли се по въпроса да се махнат тези акцизи ?
Сигурно въпросът ми е лаишки, но предполагам, че има хора, които се занимават с тия неща.
В другите държави има ли подобни акцизи за автомобилите ?
Мерси предварително.
Сигурно въпросът ми е лаишки, но предполагам, че има хора, които се занимават с тия неща.
Мерси предварително.

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Akyosev написа:Съжалявам, че питам в темата на колегата, но има ли някакъв шанс и работи ли се по въпроса да се махнат тези акцизи ?
Мерси предварително.
колега,въпросът ти е толкова болен ,че направоо.....!!!аз го чакам тва ,дето питаш за него откакто имам бмв-т.е. от 91ва! не знам дали ше го дочакам...! не съм чувал да има хора да се занимават с това!дълги години си имах работа с митниците,имам доста приятели -митничари и те самите не знаят кога и дали ще се случи това нещо!говоря ти и за хора на високи постове!!така че просто един прекрасен ден ще се събудим и заради някакво лобиране света на колите ще е станал по-хубав...!!
а в европейските страни такова животно нема,но пък и данъците за по-мощните коли са доста солени ,което компенсира малко!във всеки случай поне го плащат разсрочено!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2