Когато явно и нахално ни лъжат на бензиностанцията....
Модератор: Общи модератори
- kolega
- Phantom of the streets
-
- Кара: E46 M3
=>
Аз съм доволен от Лукойл. Само с 98 карам.. Смятам литри,километри и всичко е точно. На отсрочено плащане съм с карта на 10ст. отстъпка на литър. На ОМВ само кафето и сандвичите ми харесват.. всичко друго е под всякаква критика..
Последния път като пих кафе един чичка спря да сложи 10 лева газчица на Шевролетче Калос .. капачката му на газта беше на бронята.. Бензинаджията му зареди.. но забрави да махне пистолета. Човека си плати.. качи се в колата и докато тръгне и само се чу как се изкърти бронята.... спря, излези и се хана за главата
Събраха се всичките бензинаджии и гледаха като насрани 
Последния път като пих кафе един чичка спря да сложи 10 лева газчица на Шевролетче Калос .. капачката му на газта беше на бронята.. Бензинаджията му зареди.. но забрави да махне пистолета. Човека си плати.. качи се в колата и докато тръгне и само се чу как се изкърти бронята.... спря, излези и се хана за главата

Последна промяна kolega на 01 Юни 2008, 21:05, променена общо 1 път
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Re: =>
kolega написа:Аз съм доволен от Лукойл. Само с 98 карам.. смятам си километрите спрямо литрите и всичко е точно. На отсрочено плащане съм с карта на 10ст. отстъпка на литър.
???? Ква е таз карта бе брат? Ако прецениш, пиши и на лична, ама ми е много чудно каква е и как се взема...
Поздрави!
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
- tzavti
- Потребител
-
- Кара: Peugeot 308 THP
Alexi написа:колеги като повечето собственици на газови уредби твърде малко знаете за тях ... примера най горе - чул колегата нещо за 80 % ама ... те са 85 ,и тези 60 литра по паспорт на бутилката са точно 85% от реалния и обем ... който е 70,5 литра ! така че спокойно могат да ти заредят 65-67 литра при дефектирал клапан .. това важи за всички сертифицирани по БДС газови бутилки включително туристически! забранено е зареждането на бутилка с повече от 85% от реалния и обем ! техник съм по газови и бензинови стопанства включително тези на ОМВ ШЕЛ ЕКОЕЛДА РОМПЕТРОЛ ОПЕТ и квото се сетите ! контрола върху точността на колонките е държавен ,има си проверяващи които пломбират устроиствата и т.н. ... повярвайте ми тия вериги печелят толкова много че не им трябват кокошкарски кражби на 1-2 тона на ден които биха довели до отлив на клиенти в цялата верига ...
Не се излагай колега .
60 литровата бутилка има 48 литра полезен обем и 12 литра въздушна възглавница.

Измамиха ме на бензиностанция на Лукойл, АМ "Тракия" Север, 154 км - преди Чирпан в посока София. Заредих около 23 л. бензин А95. Впоследствие при пътуването ми до София разхода на гориво ми нарасна с около 40 % спрямо средния ми разход в продължение на 900 км на 2 и 3 юни до момента на зареждането на въпросното гориво. Явно са ми сипали по-малко бензин, възможно и с по-ниско качество и по-ниско октаново число.
Затова пуснах сигнал на ел. поща на държавната агенция за метрологичен и технически надзор - http://www.damtn.government.bg/page.html?pageID=23
Телефон(и): (+359 2) 975 38 12, тел./факс: (+359 2) 762 490
e-mail: fuelinsp@mail.orbitel.bg
Ще пиша ако ми отговорят нещо.
Затова пуснах сигнал на ел. поща на държавната агенция за метрологичен и технически надзор - http://www.damtn.government.bg/page.html?pageID=23
Телефон(и): (+359 2) 975 38 12, тел./факс: (+359 2) 762 490
e-mail: fuelinsp@mail.orbitel.bg
Ще пиша ако ми отговорят нещо.
хора това със систола-диастола на горивото си е съвсем вярно..имаше предаване на Топ Гиър точно по този въпрос...лично аз съм заредил и на ЕКО и на ОМВ и т.н. и всеки път като светне лампата в таблото ще заредя 40 литра бензин...даже ако карам продължително време може 41 да ходи зависи... и аз преди се съмнявах много в измеренията на колата докато не изгорих горивната помпа и свалих целия резервоар за миене и оправяне...почистих цедката,смених помпата и оправих едни хлабавини където нивомера се движи и почистих там където дава контакт и свети лампата..вече колата ми казва много по-точно отпреди и всички сме доволни...другото което е качеството на бензина е пълен шит! колата прекъсва,даваш газ и се замисля и т.н. преди бях писал когато ми свърши бензина близо до катерини и заредих за 1.24 евро...еми 400 км до атина и имах малко над средата бензин,колата вървеше да си ебе майката и още 400 вътре в атина направо не вярвах на разхода...и на връщане същото...така че това да мери по малко и много трябва да извиквате полиция и да пускате жалба..аз да съм собственик като гледам какви балами идват,реват и си тръгват никога няма да се спра естествено!
трябва самото министерство да има в техния сайт бензиностанции на коя фирма,къде се намират,глобата и защо е била наложена глобата както правят в гърция...даже и името на управителя фигурира там

трябва самото министерство да има в техния сайт бензиностанции на коя фирма,къде се намират,глобата и защо е била наложена глобата както правят в гърция...даже и името на управителя фигурира там

В цялата държава сичко е лъжа!!
Аз веднъж отивам на 1 бензиностанцйя с една туба (от масло разграфена) от 5л. а бензина е 1.98лв за литър..и му казвам сложи за 10 лв щтото мислим че щте се напълни, ама не.Тои пича слага за 10 лв и поглеждам тубата показва 4л.
И му казвам на тоя кво стаа тука брат4ед нещто грешка в системата да не ви е изгорел Мерника
и тои ми се смее и ми казва че тубата ми не била верна. Еми кво да ги праиш Щте си живеем в мизерията на България
Аз веднъж отивам на 1 бензиностанцйя с една туба (от масло разграфена) от 5л. а бензина е 1.98лв за литър..и му казвам сложи за 10 лв щтото мислим че щте се напълни, ама не.Тои пича слага за 10 лв и поглеждам тубата показва 4л.

Който не харесва моята мелодия бързо да поема свойта лична траектория!
До скоро зареждах само на Еко заради качеството на бензина.Имам и една Корса 1.6 която не иска да върви с никакъв друг бензин.
На всяка друга бензиностанция като сложа почва да прекъсва,да придърпва,а бе ужас става.И тва заради някъв клапан който бил много претенциозен и се запушвал от некачествен бензин.Слагах и на баварката само там макар и по другите бензинджийници да нямам проблем с нея,но така докато не ги хванах,че ме лъжат с около 10%.Пътувам с един приятел с неговата кола, светва му резервата, а след 100 м. има Еко.Резервоара му е точно 50л. по каталог на колата.Сипват му 51л. като резервата му е точно 5л. И да има някакво отклонение то ще е макс 1л. Последва скандал и той им казва,че няма да плати и ако искат да си точат бензина.След 10 мин. разправии му казаха да плати само 45л.От тогава започнах да зареждам само на Лукойл и след 3-4 зареждания за по-точно колата ми дава разход 12-12,5 разход градско, а преди на Еко 13,5-14л. постоянно.На една служебна с газова винаги ми събира по 50-52л. газ при бутилка 55л.,а на петролската бензиностанция на магистралата до Пловдив ми сипаха 63л.
като имах поне още литър в бутилката.За Шел и ОМВ също са ми казвали,че лъжат!Вече не знам къде да зареждам?!Знам,че има една единствена лаборатория за такъв тип контрол и тя не работи!Тва е бахти скапаната държава където сме!Ся си купувам една 20 литрова туба калибрована и ги почвам наред!Където ги хвана,без да им казвам, после се обаждам на телевизията да идват да снимат.Нека всеки да си търси правата до дупка иначе няма да се оправим.Да има антиреклама,защото държавата нехае!