Лесните матури ??
Модератор: Общи модератори
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Според мен зрелостникът "Голямата печка" преписваше, затова трябва да намалим оценката му с поне една единица.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
eraziel написа:Дзверо, добре, че не си учител по литература, че иначе и теб щяха да псуват пияните ученици ...![]()
![]()
A искат ли да се сборят със кОла, А?
Кола от "еда българка" де.
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
дали и матурите напраиха ми живота черен , 5 години не съм ходил на училище , от каде да ги знам 

It`s party time !
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
SpUd3r написа:само като гледам как пишеш, предполагам защо са ти били трудни матурите
Ти ли го казваш бре

Ей ела си земи гумите,че ше ги изпилим аз

ТДС - Турбо Див Селянин
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Ето какво пишат онлайн. Аз много се смях. Имайки предвид колко са ни експерти експертите ми е ясно, защо има хора като BMW_325TDS:
Нелепа и изключително елементарна грешка направи МОН за смях на първата задължителна матура по български език и литература вчера. При цялата сложна организация, в която бяха ангажирани хиляди експерти, грешката бе открита от ученици от столичното 7 СОУ. Оказа се, че в един от отговорите на въпрос, който обаче не проверява правописа, думата "загадка" е изписана с "т". Въпросът е: "Думата догадка в текста означава...", а възможните отговори са: предположение, загаТка, заблуда или решение. Самата правописна грешка няма отношение към резултатите на децата и няма да окаже влияние върху оценката им.
Първоначално от МОН заявиха, че са се позовали на речник от 2002 г. на университетското издателство. Според изданието думата е дублет и допуска изписване и с "д", и с "т". Ръководител на колектива, съставил речника, е един от най-известните българисти проф. Петър Пашов. Впоследствие от МОН обясниха, че вероятно е станало объркване, тъй като първоначално вместо "загадка" е бил предвиден възможен отговор "загатване". Във варианта, който министерството публикува на сайта си, обаче думата беше изписана правилно.
"Думата се изписва само и единствено с "д" и няма дублетна форма", бе категорична д-р Петя Костадинова от Секцията за съвременен български език в Института за български език към БАН. Според нея речникът на проф. Пашов е правоговорно-правописен и в него е написано как се изговарят думите. Единственият речник, в който се проверяват нормите на книжовния български език, е правописният речник, издаден от Института за български език през 2002 г.
"Учудена съм и не вярвам, че експертите на министерството могат да допуснат такова нещо. Грешката не трябва да омаловажи труда им, тъй като експертите по български език наистина са много добри", посочи Костадинова. При изтеглянето на изпитния вариант по-рано сутринта просветният министър Даниел Вълчев заяви, че тестовете са проверявани няколко пъти. "Самият аз съм ги решавал по областите, по които имам познания", добави той.
Изпитен вариант №2 бе изтеглен от репортерка на ВВТ в 7.50 часа. Както се очакваше, самият тест не затрудни учениците. Първите зрелостници започнаха да излизат 2 часа след началото на матурата. Повечето ученици от столичното 7 СОУ твърдяха, че нямат затруднения с теста, а със задачата да се напише аргументативен текст по откъс от разказа на Йордан Йовков "Шибил". "Не я разбирам любовта, затова се затрудних", бе лаконичен Виктор. "Не сме наблягали на "Шибил", добави Бистра. Неприятно е, че трябва да се разсъждава върху откъс от произведение, се оплакаха ученици от съседното 133-то училище.
Повечето дванадесетокласници са се готвили между 3 седмици и 1 месец и не са ходили на частни уроци. Изпити по български език и литература задължително трябва да има, защото ние сме българи и трябва да знаем езика си, бе мнението на преобладаващата част от възпитаниците на 7 СОУ.
Нелепа и изключително елементарна грешка направи МОН за смях на първата задължителна матура по български език и литература вчера. При цялата сложна организация, в която бяха ангажирани хиляди експерти, грешката бе открита от ученици от столичното 7 СОУ. Оказа се, че в един от отговорите на въпрос, който обаче не проверява правописа, думата "загадка" е изписана с "т". Въпросът е: "Думата догадка в текста означава...", а възможните отговори са: предположение, загаТка, заблуда или решение. Самата правописна грешка няма отношение към резултатите на децата и няма да окаже влияние върху оценката им.
Първоначално от МОН заявиха, че са се позовали на речник от 2002 г. на университетското издателство. Според изданието думата е дублет и допуска изписване и с "д", и с "т". Ръководител на колектива, съставил речника, е един от най-известните българисти проф. Петър Пашов. Впоследствие от МОН обясниха, че вероятно е станало объркване, тъй като първоначално вместо "загадка" е бил предвиден възможен отговор "загатване". Във варианта, който министерството публикува на сайта си, обаче думата беше изписана правилно.
"Думата се изписва само и единствено с "д" и няма дублетна форма", бе категорична д-р Петя Костадинова от Секцията за съвременен български език в Института за български език към БАН. Според нея речникът на проф. Пашов е правоговорно-правописен и в него е написано как се изговарят думите. Единственият речник, в който се проверяват нормите на книжовния български език, е правописният речник, издаден от Института за български език през 2002 г.
"Учудена съм и не вярвам, че експертите на министерството могат да допуснат такова нещо. Грешката не трябва да омаловажи труда им, тъй като експертите по български език наистина са много добри", посочи Костадинова. При изтеглянето на изпитния вариант по-рано сутринта просветният министър Даниел Вълчев заяви, че тестовете са проверявани няколко пъти. "Самият аз съм ги решавал по областите, по които имам познания", добави той.
Изпитен вариант №2 бе изтеглен от репортерка на ВВТ в 7.50 часа. Както се очакваше, самият тест не затрудни учениците. Първите зрелостници започнаха да излизат 2 часа след началото на матурата. Повечето ученици от столичното 7 СОУ твърдяха, че нямат затруднения с теста, а със задачата да се напише аргументативен текст по откъс от разказа на Йордан Йовков "Шибил". "Не я разбирам любовта, затова се затрудних", бе лаконичен Виктор. "Не сме наблягали на "Шибил", добави Бистра. Неприятно е, че трябва да се разсъждава върху откъс от произведение, се оплакаха ученици от съседното 133-то училище.
Повечето дванадесетокласници са се готвили между 3 седмици и 1 месец и не са ходили на частни уроци. Изпити по български език и литература задължително трябва да има, защото ние сме българи и трябва да знаем езика си, бе мнението на преобладаващата част от възпитаниците на 7 СОУ.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Akyosev написа:И относно сигурността - перфектно![]()
Шибаните мамини и татини дечица, които се надяват, че ще бутнат някой лев и ще имат предварително всичко ще бъдат доволно порязани![]()
![]()
Абе то нали знаеш - уж всичко сигурно, ама винаги си има начин.

Това за преди матурата... А на самата матура сигурността също не беше нещо страшно.

А за "Шибил" екстра, че се падна... И аз не вярвам да съм написал ебати анализа, ама и да не си я чел творбата, трябва да си голям дебил да не можеш да измислиш някакъв малък анализ, след като прочетеш откъса, който беше даден в матурата. Малко хора са ги чели тези произведения, все пак в конспекта за матурата имаше 94 произведения, и аз не съм ги чел, ама не мисля, че е оправдание, че не си писал нищо.
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
Точно заради такива, които са преписали ние сме набутани, които учихме и на които не ни позволяваха да преписваме!!! И ся к'во? Вместу този който не е учил да си има 2-ка, а този който е учил да има 3-ка ще стане обратното!

- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Емиииии ето за това говорехххх, тия матуру няма да се обективни отново !!!! И точно това обяснявах, че подбора си става после във ВУЗ а,който си е учил и си учи ще влезе да следва висшо, който няма акъл ( та дори и то с диплома 6.00 ), пак няма да излезе нищо !!! Тия матури са безумие !!!
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Кой е казал някога, че ще са обективни?
В първият пост още казах, че трябваше да приберат парички министрите и това е.. пък ние.. кой може пише, който препише и така..
В първият пост още казах, че трябваше да приберат парички министрите и това е.. пък ние.. кой може пише, който препише и така..

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Ми тъй ще е.Преписвайте и вие...то и на мен отдавна ми е писнало все някакви прости тарикати да жънат успехи ей така с преписване и шашми.И затова и аз при удобни моменти си помагам за неща,които не знам.Не знам за каква справедливост си говорим в БГ.То цялата ни държава е далаверска и управлява на тарикати какво остава за ежедневието ни.За какво да бъда честен ученик с 5-ца примерно и някакъв селяк с 6-ца в дипломата да ми заеме мястото.Ми и аз ще съм тарикат.Не съм възпитан така ама друга алтернатива за оцеляване няма 

8.32
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Стига сте се тормозили, тази мина
Я кажете каква ви е втората матура, че ми е интересно? 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
Математика... и ся се потя... а можех да пиша английски и да си барам ташаците .... ама ко да прайш... съдба!