Съвет за кредит!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 31 Май 2008, 19:57

Някой ходил ли е до някоя банка да пита за кредитен посредник и до коя? Да питам аз, да знам, знаете ли или просто си говорите.

Съществува професията мобилен консултант.
Има я във всяка по - голяма банка.
Не е по трудов договор, а е по ЗЗД към банката.
Човек, който предлага на ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА услуги на банката и за всяка реализирана услуга взема комисионна от банката. Даже за кредитна карта.
И хората се хранят от тая професия....

А тея са смешни като комисионна спрямо фирмените консултации; там работите са много по - сериозни.

А как си представяте, че аз ще ида при фирма - консултант, и тя ще ми вземе примерно 100 лв. за кредита?
Че тя първо не може да скрие от коя банка ще ми е кредита, за да стане работата тя подписва официални банкови бланки.
Второ, тя не може да ме задължи да взема предложеният ми кредит. А ако не взема кредит, нма комисионна.
Абсурдна е въобще идеята за комисионна от клиента, освен ако не става дума за специална услуга и посредничество за необичаен кредит, изработване на бизнес планове(което си е външна услуга) и др. подобни.

Боби,
Виж сега брат.
На ушенце ми казаха, че в повечето банки кредитите, които се случват със сигурност без доказване на доход са до 10 000 лв.
Което значи:
Имаш три потенциални кредитополучателя.
1. Ти.
2. Жена ти.
3. Фирмата - ако е над 1 година със сигурност. За различните банки срокът е различен, но над 1 година никоя няма да те върне.
Пусни ги и тримата по разни банки.
Ако двама успеят, ей ги твоите 20 000 лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 31 Май 2008, 20:30

The Shadow написа:
hemicharger написа:
genezis написа:консултанта не взима нищо от банката...
сключва се договор между кредитополучателя и консултанта
всеки консултант работи с определени банки в който може да "ходатайства" за получаванена кредит
и за тази си работа той получава възнаграждение изрично опоменато в договора между двете страни

:mhihi: В грешка си, консултанта подписва договори за посредничество с банките където се опоменава възнаграждение - процент от усвоения кредит в размер на от 0.7% - 1.5 % в зависимост от политиката на банката и продажбите на косултанта. За клиента е БЕЗПЛАТНО!

А бе и ти не си много на прав път - на пръстите на едната ми ръка се броят банките, които плащат потребителски кредити на външните си партньори, т.е. кредитните консултанти. Когато става въпрос, обаче за фирмени или жилищни кредити - има известни суми, които се плащат - но по мое мнение крайно недостатъчни... Така, че за сега и клиента дава някой лев. Не се чувствай прецакан, защото ако консултанта ти е в час с обстановката, ще ти спести най-малкото комисионата си с някой хитрини и такси. :winky:

;) колега аз съм финансов консултант и работата ми е да познавам финансовия пазар.... за клиента е абсолютно безплатно....консултанта си взима парите от банката за доведен клиент.. разгледай стр. на кредитленд, драфтис и тн.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
Мечтае да кара: E46 M3 Csl
Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)

Мнение от Akyosev » 01 Юни 2008, 0:36

Преди около 6 месеца обиколих всички банки и бях направил един excel-ски файл с всички банки, лихви, такси по обслужване и т.н.
Оказа се, че най-изгодно излиза в Raiffeisen. Тогвава лихвата беше 12% и таксата по обслужване 2.5%. Не знам как стоят сега нещата.
Аз също исках за възможно най-кратък срок и дохода би беше главно от договори за наем, а не от заплатата.
Хубавото им е, че ти взимат 20те лева за разглеждане на документи само ако си одобрен (това при 25000лв не знам колко ще те касае ама все пак са си пари, защо да ги даваш на ш... ните банки).
Най-важното е да не са ти внасяни изключително точно осигуровките - в ДСК също бяха много добри условията, но дори само 1 месец да са ти просрочили от фирмата или ако ти самия се осигуряваш, гориш. Провери си го това в НОИ.
:!: :!: :!: Гледай за клаузата, че банката може едностранно да увеличава лихвения процент, ако БНБ реши да си вдига депозитите. При мен се отрази два пъти на теория(призвънкваха ми някакви агнети) и един път на практика :lol:
Май само Алфабанк нямат такава в момента.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 96 coupe

Мнение от The Shadow » 01 Юни 2008, 13:40

hemicharger написа:
The Shadow написа:
hemicharger написа:
genezis написа:консултанта не взима нищо от банката...
сключва се договор между кредитополучателя и консултанта
всеки консултант работи с определени банки в който може да "ходатайства" за получаванена кредит
и за тази си работа той получава възнаграждение изрично опоменато в договора между двете страни

:mhihi: В грешка си, консултанта подписва договори за посредничество с банките където се опоменава възнаграждение - процент от усвоения кредит в размер на от 0.7% - 1.5 % в зависимост от политиката на банката и продажбите на косултанта. За клиента е БЕЗПЛАТНО!

А бе и ти не си много на прав път - на пръстите на едната ми ръка се броят банките, които плащат потребителски кредити на външните си партньори, т.е. кредитните консултанти. Когато става въпрос, обаче за фирмени или жилищни кредити - има известни суми, които се плащат - но по мое мнение крайно недостатъчни... Така, че за сега и клиента дава някой лев. Не се чувствай прецакан, защото ако консултанта ти е в час с обстановката, ще ти спести най-малкото комисионата си с някой хитрини и такси. :winky:

;) колега аз съм финансов консултант и работата ми е да познавам финансовия пазар.... за клиента е абсолютно безплатно....консултанта си взима парите от банката за доведен клиент.. разгледай стр. на кредитленд, драфтис и тн.

Колега в "Драфтис" работих не малко и мога да ти кажа, че не е безплатно!!!
Съгласен съм, че банките плащат за доведен клиент, но сумите са доста малки, а и не включват потребителски кредити (с малки изключения). На 100 000 лв ти изплащат 700 лв примерно - една част са за фирмата, а друга за кредитният консултант (30-40-50% в зависимост от позицията му във фирмата). Е ти кажи - заслужава ли си да караш само на мизерният % (на фона на повече от 150-те %, които банката ще си докара от този клиент) при условие, че си свършил почти всичката работа на банката по този кредит и си го работил 1 месец (за жилищен или ипотечен)?

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 01 Юни 2008, 14:24

Akyosev написа:Преди около 6 месеца обиколих всички банки и бях направил един excel-ски файл с всички банки, лихви, такси по обслужване и т.н.
Оказа се, че най-изгодно излиза в Raiffeisen. Тогвава лихвата беше 12% и таксата по обслужване 2.5%. Не знам как стоят сега нещата.
Аз също исках за възможно най-кратък срок и дохода би беше главно от договори за наем, а не от заплатата.
Хубавото им е, че ти взимат 20те лева за разглеждане на документи само ако си одобрен (това при 25000лв не знам колко ще те касае ама все пак са си пари, защо да ги даваш на ш... ните банки).
Най-важното е да не са ти внасяни изключително точно осигуровките - в ДСК също бяха много добри условията, но дори само 1 месец да са ти просрочили от фирмата или ако ти самия се осигуряваш, гориш. Провери си го това в НОИ.
:!: :!: :!: Гледай за клаузата, че банката може едностранно да увеличава лихвения процент, ако БНБ реши да си вдига депозитите. При мен се отрази два пъти на теория(призвънкваха ми някакви агнети) и един път на практика :lol:
Май само Алфабанк нямат такава в момента.

Ако подаваш редовно зелени декларации, не могат да те разберат. Само при финансова ревизия.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Юни 2008, 16:10

При заем без доказване на доход не знам за кви декларации и къв НОИ си говорим...?

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 01 Юни 2008, 17:03

интересна тема ... ако позволит ебих запитал и обратният въпрос - има ли смисъл и къде мна какъв влог да се внесът примерно 50-60 000лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Юни 2008, 17:28

интересна тема ... ако позволит ебих запитал и обратният въпрос - има ли смисъл и къде мна какъв влог да се внесът примерно 50-60 000лв.

1. За колко време?
2. Какво търсиш - доходност или сигурност?

50 000 лева могат да са със специална договорка за депозит, срок и специална лихва.
Но разпределени по фондове могат да докарат и доста повече... Помисли какво търсиш.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Юни 2008, 19:05

аз на въпроса какъв кредит отговарям: ако можеш хич не тегли!!само в много,ама много краен случай!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Юни 2008, 20:18

SKISA написа:аз на въпроса какъв кредит отговарям: ако можеш хич не тегли!!само в много,ама много краен случай!!!

Бате ае ти Е61 в кешовица ли го плати, Е?
ТОя твоя съвет го имаме и на първа страница в темата:
моят съвет е : не взимай!!! ти си знаеш...

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ти си странен капиталист, знаеш ли... Много странен. Няма да се хареса на другите капиталисти...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Юни 2008, 22:16

D3BEP написа:
SKISA написа:аз на въпроса какъв кредит отговарям: ако можеш хич не тегли!!само в много,ама много краен случай!!!

Бате ае ти Е61 в кешовица ли го плати, Е?
ТОя твоя съвет го имаме и на първа страница в темата:
моят съвет е : не взимай!!! ти си знаеш...

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ти си странен капиталист, знаеш ли... Много странен. Няма да се хареса на другите капиталисти...

...начи съм на същото мнение като при първата страница от темата...!!!
офф - 5цата я платих у монголски тугрици!!

Предишна

Назад към Извън Темата