Проблеми с 524тд

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 30 Май 2008, 14:35

deyan-enchev написа:За последно пиша по темата, с ОФФ топик. dinozab двигателя работи чудесно, няма проблеми нито с студен нито с топъл старт. Разхода е 10 градско (София) и 6 извън, мотора има мощност колата си върви според данните на производителя.
Мислих си че е кахър така да изпушва, но утре като монтираме разпръсквачите, и си работи нормално може би си прав да не се разбутва, ще вземем насила да я строшим.
Благодаря за отговора и лек ден пичове.

:yes: точно така не се втилясвай толкова много :mhihi: иска повеча газ и тва е да е все разтрита :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 31 Май 2008, 13:06

dinozab написа:
deyan-enchev написа:Момчета да ви се намеся и аз в дизеловата тема. Понеже в този раздел е по-голяма вероятността да се срещне отговор. Моята е М21 но е с механичната помпа, изчел съм почти всичко което сте писали колеги за тдс-а и за плочката, му за разглобяването на помпите и т.н. Но моята машина при рязко подаване на газ си изпушва доволно черен пушек, с задържането на газта се изчиства, само първоначално пуши. Мислихме си че е от запушени разпръсквачи но с колега от форума цял ден си играхме да ги сваляме, носене в сервиз за закачане на рейка, и се оказа че са читавки. Ако имате идея пичове, драснете някой ред, от какво е черното пушече не е фатално, колата не гори маско (много) но е и неприятно задимяващо пейзажа. Ако е от помпата (то друго кво да е) как да действаме.
Andriu съжалявам че ти пиша в темата но е по добре информацията да е систематизирана.
Лек ден колеги.

Имаш повече пуснато гориво да върви колата затова изпушва първоначално.Вчера като я бях напрайл като М5 тая 24-ка и тя така изпушваше ама да видиш черен дим все едно 10 икаруса тръгват едновременно но във високите обороти изчистваше ;) Ако нямаш проблеми с разход и работа на двигатеря съвет от мен нея барай колата ;)
Много и е нафтата,както казва Дани ,но и много нафта не е на хубаво.Вси4ко е нормално когато, изпу6и(4ерен пу6ек)и из4исти веднага.Виж си за всеки слу4аи тези вакуми как са ти
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
Ако при пълна газ димната завеса се задържа за пове4е време ще е хубаво да намалиш входящата нафта в гнп,по този на4ин избягваш прекалено богатата смес в момента на поддаване на ''мръсна газ''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 31 Май 2008, 17:45

Така колеги, както ви бях казал днес поставихме проверените дюзи, те ме съмняваха но вярно ще и е повече нафтата. Трудно е да определя колко дали много или малко се задържа димната завеса при подаване на "мръсна газ" все пак е едно малко черно облаче :mhihi: за около 2-3 секунди спира да пуши и се изчиства.
Аз ГНП-то няма да тръгна да го регулирам изобщо поради 2 причини, няма информация за механичните по книгите които имаме + това не искам да рискувам все пак е най значимият елемент по горивната уредба помпата.
Вакумите ги сменяхме скоро НО номер 12 който излиза от Air Cleaner нещо го е хванала липсата, направо го няма, чудихме се с моя човек тва че не трябва да е така (най вероятно).
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 324TD '88
Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,

Мнение от dancenation » 31 Май 2008, 19:18

Деянски днес пътувах Бургас -София-Бургас лелел колко 324д видях по пътя;:)Бяхме с едно Toyota yaris d4d заредихме 35 л -96лв;) :bcry: Вече го виждам как ше си я пазя за реликва или ще ходи при Явката за смяна на моторя и с газова после и моторя в мазата ако падне цената на нафтата..:))
----Митко Тодоров Христов----
GSM:0886150079
ИзображениеИзображение
E30 - M21 + M50 = Ultimate Driving Machine
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 31 Май 2008, 20:03

Стига и ти ве песимист :mhihi: ше си караме ко пречи :mhihi: , и без това вече двигателя ми бачка като часовник, ама пуши като дизелов часовник. Виж ся за смяна на двигателя може ама с дизелака е по-сложно (ама с "еврейчета" няма невъзможни неща). С тоя д4д сте били много в разход бе :mhihi: :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 & e30 & e30
Мечтае да кара: 760li

Мнение от Andriu » 02 Юни 2008, 13:11

dancenation във сряда ще ходя при митко на 5-тия с един френд който го познава и каза че като му висял на главата можел и да оправи работата...След срядата ще пиша за резултат...Относно Dinozab масата е сложена даже са две ;)

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 02 Юни 2008, 15:26

Andriu написа:dancenation във сряда ще ходя при митко на 5-тия с един френд който го познава и каза че като му висял на главата можел и да оправи работата...След срядата ще пиша за резултат...Относно Dinozab масата е сложена даже са две ;)

Колега не казвам че на 100% с тази манипулация ще се оправи твоята кола дано така да стане просто да знаеш на какво е способна тая кола ;) А за масата е най-лесното ако идваш на Е34 сбирката може и колата да ти тръгне и ние да сме ючове :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 02 Юни 2008, 20:49

Продиктуван пост от мнението на колегата ivan. Пичове знаете ли този вакум номер 12, къде боцнат би трябвало да му е другият край

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Andriu » 04 Юни 2008, 20:48

Днес бях при сервиза на митко на 5-тия и тоя моя човек който ми урежда срещата ме закара неска и се видях с някво младо пешлеме който явно ги разбира но не беше Митко в понеделник я оставям в бокса да кажат ко ще се праи....След понеделника ще пиша.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,

Мнение от dancenation » 04 Юни 2008, 20:56

Айде дано да стане:))че аман с тея печки вече ..4e ги напраим самолети да летат:)
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dancenation » 05 Юни 2008, 15:13

deyan-enchev написа:Продиктуван пост от мнението на колегата ivan. Пичове знаете ли този вакум номер 12, къде боцнат би трябвало да му е другият край

Изображение

Деянски И мойто е така с наведена глава:) :mhihi: Никъде не влаза май взема въздух или изхвърля въздух оттам като създава системата вакуум
ИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 05 Юни 2008, 15:19

dancenation написа:Деянски И мойто е така с наведена глава:) :mhihi: Никъде не влаза май взема въздух или изхвърля въздух оттам като създава системата вакуум

Аха ок, значи да не го мисля. Не се отказвайте момчета от печките, тва са едни инжинерни чудеса на автомобилостроенето.
ПП. МОйта след профилактиката на клапани и дюзи дава 6.7 смесен разход (150км в София и 200 извън нея.)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dancenation » 05 Юни 2008, 15:31

Не ми се иска да спамя темата на АндРю но какъвтои азрход да дава днес гледам табелата за горивата на ОМВ и ми побеля косата 2,76 Дизел..без думи просто останах
ИзображениеИзображение
Изображение

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 05 Юни 2008, 22:55

Проблема на тази кола може да се окаже в умната дюза, имал съм такъв проблем. Не прочетох какво са ти писали другите, но да знаеш че умната дюза ти е проблема на 95 %
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Andriu » 19 Юни 2008, 17:27

Ето ме и мен :).Вчера слетобет колата влезе във Бокса и сега само ще чакам да ми кажат какво ще става дали ще има ремонт или не.Надявам се че до 3-4-дена ще има вести и ще пиша.

ПредишнаСледваща

Назад към E34