Съвет за кредит!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 30 Май 2008, 15:23

Искам да ви се оплача, няма пара!
Абе ей, банките! Как така давате кредити за нищо бе?
Нали всичките ви реклами са:
-само срещу лична карта,
-само срещу 0% лихва вие само елате и си ги вземете.
Дрън-дрън, нищо не става от вас(банките), нищоооо!

Едните викат: ама ти си на загуба и не може, аз им разправям: ами как работя и си плащам като съм на загуба бе ей?
Друга отговаря: ами вие започвате нов бизнес, и понеже ви е нов не можем да ви дадем кредит, но вижте когато отворите и след 3-4 месеца се обадите ще ви дадем!
Викам: вие сте луди, ако имам 2 хотела и искам да строя хипермаркет това нов бизнес ли е? И също: аз да намеря средства и да ги завъртя ме боли сайдера за банките и да взимам кредити от вас!

Това е в общи линии, СМЕШНИЦИ!

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 30 Май 2008, 15:32

0889 666 077
звънни да ти разкажа нещо ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 30 Май 2008, 15:56

The Shadow написа:Може след празниците 8) .
Само бии една шайба :mhihi:

Потребителите плащат ли за услугата "консултиране" или комисионната идва от банката? От чисто любопитство питам

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 30 Май 2008, 15:59

консултанта не взима нищо от банката...
сключва се договор между кредитополучателя и консултанта
всеки консултант работи с определени банки в който може да "ходатайства" за получаванена кредит
и за тази си работа той получава възнаграждение изрично опоменато в договора между двете страни

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 30 Май 2008, 16:48

Направи ипотека бре Боби...
Най - евтиния, бърз и нисък като лихва начин...
Иначе е нормално ако не можеш да докажеш доход да не те искат.
Ако смяташ да връщаш кредита, ипотеката не е от чак такова значение.

Мисля, че ДСК дават кредит без доказан доход, опитай там.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 30 Май 2008, 18:20

D3BEP написа:Направи ипотека бре Боби...
Най - евтиния, бърз и нисък като лихва начин...
Иначе е нормално ако не можеш да докажеш доход да не те искат.
Ако смяташ да връщаш кредита, ипотеката не е от чак такова значение.

Мисля, че ДСК дават кредит без доказан доход, опитай там.

Без доказан доход с ипотека 14%, със доказан 6,5%.
Работата е там, че ако с ипотека искам да си е колкото може повече(до 80% от пазарната оценка на имота), а толкова много не ми трябват. Нали трябва някой да ги връща после!?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 30 Май 2008, 18:46

Е, що? Ако се ипотекира имот за 100 000 за 20 000 в полза на банката, тя може да предяви претенции само за 20 000 при евентуална продажба... Вярно, може да я предизвика, но... Не мисля че чак толкова трябва да те притеснява.

В ДСК пробва ли?

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 30 Май 2008, 20:08

Защо да се продава нещо което струва 100 000 лв. срещу 20 000лв.?
Затова предпочитам да е в тия 80 % от стойноста на имота.
Имам и идея да рискувам с тая сума, и да я вложа и в още 2 магазина, но първо ги нямам и второ не ми се ще да рискувам с парите докато търся подходящите помещения.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 30 Май 2008, 21:12

Точно това ти обяснявам, мисля че не е такава логиката, разбира се зависи от ипотеката която ти поискат за съответния кредит, но по принцип ако ипотеката е до 20 000 лв а имота е за сто, предизиква се продажба за 100 000 и само 20 000 отиват за банката, другото остава за теб.
Факт, предизвикват продажба, ...
Но ти си знаеш де, аз няма кво да ти се бъркам във финаснсите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 30 Май 2008, 22:14

genezis написа:консултанта не взима нищо от банката...
всеки консултант работи с определени банки в който може да "ходатайства" за получаванена кредит
и за тази си работа той получава възнаграждение изрично опоменато в договора между двете страни

:mhihi: В грешка си, консултанта подписва договори за посредничество с банките където се опоменава възнаграждение - процент от усвоения кредит в размер на от 0.7% - 1.5 % в зависимост от политиката на банката и продажбите на косултанта. За клиента е БЕЗПЛАТНО!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 30 Май 2008, 23:11

D3BEP написа:Точно това ти обяснявам, мисля че не е такава логиката, разбира се зависи от ипотеката която ти поискат за съответния кредит, но по принцип ако ипотеката е до 20 000 лв а имота е за сто, предизиква се продажба за 100 000 и само 20 000 отиват за банката, другото остава за теб.

Аз те разбирам, но недай си боже нищо не стане! Баща ми остава без земя и къща, а аз без наследство! А, парата е заминала, и с тая разлика до 100 000 -те неможеш да вземеш нищо, например?!

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 30 Май 2008, 23:17

Бизнес ангели? :roll:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 30 Май 2008, 23:26

bobi_maxo написа:
D3BEP написа:Точно това ти обяснявам, мисля че не е такава логиката, разбира се зависи от ипотеката която ти поискат за съответния кредит, но по принцип ако ипотеката е до 20 000 лв а имота е за сто, предизиква се продажба за 100 000 и само 20 000 отиват за банката, другото остава за теб.

Аз те разбирам, но недай си боже нищо не стане! Баща ми остава без земя и къща, а аз без наследство! А, парата е заминала, и с тая разлика до 100 000 -те неможеш да вземеш нищо, например?!

В голяма грешка си колега. Незнам кой те консултира и по кои банки ходиш, възможно е и нещо да не сте се доразбрали. 80-те% не са парите, които банката задължително ти пробутва, а максимума , който може да ти се даде, но стига ти да искаш. Можеш да ипотекираш имот за 100к, да искаш 10к, никой не може да те задължи да вземеш 80к!!!
Поинтересувай се малко повече, има изгодни кредити в CHF, почти всички банки предлагат кредити без доказан доход.....но не гледай само лихвата. Не това ти е само оскъпяването. Интересувай се от всички такси по одобрението, обработката, и в последствие от управлението на кредита, таксата ти за оценка на имота, има банки, които събират такса за поддържане на разплащателна сметка, таксата ти за предсрочно погасяване също е нещо съществено. Една ниска лихва, с по-висока годишна такса и застраховка не ти е оправдана....
Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 96 coupe

Мнение от The Shadow » 31 Май 2008, 1:15

hemicharger написа:
genezis написа:консултанта не взима нищо от банката...

:mhihi: В грешка си, консултанта подписва договори за посредничество с банките където се опоменава възнаграждение - процент от усвоения кредит в размер на от 0.7% - 1.5 % в зависимост от политиката на банката и продажбите на косултанта. За клиента е БЕЗПЛАТНО!

А бе и ти не си много на прав път - на пръстите на едната ми ръка се броят банките, които плащат потребителски кредити на външните си партньори, т.е. кредитните консултанти. Когато става въпрос, обаче за фирмени или жилищни кредити - има известни суми, които се плащат - но по мое мнение крайно недостатъчни... Така, че за сега и клиента дава някой лев. Не се чувствай прецакан, защото ако консултанта ти е в час с обстановката, ще ти спести най-малкото комисионата си с някой хитрини и такси. :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 31 Май 2008, 7:42

Мишел написа:
bobi_maxo написа:

В голяма грешка си колега. Незнам кой те консултира и по кои банки ходиш, възможно е и нещо да не сте се доразбрали. 80-те% не са парите, които банката задължително ти пробутва, а максимума , който може да ти се даде, но стига ти да искаш. Можеш да ипотекираш имот за 100к, да искаш 10к, никой не може да те задължи да вземеш 80к!!!
Поинтересувай се малко повече, има изгодни кредити в CHF, почти всички банки предлагат кредити без доказан доход.....но не гледай само лихвата. Не това ти е само оскъпяването. Интересувай се от всички такси по одобрението, обработката, и в последствие от управлението на кредита, таксата ти за оценка на имота, има банки, които събират такса за поддържане на разплащателна сметка, таксата ти за предсрочно погасяване също е нещо съществено. Една ниска лихва, с по-висока годишна такса и застраховка не ти е оправдана....
Успех!

АЗ НЕ ИСКАМ ДА ВЗЕМА 20 000 ЛВ. ЗАЕМ ЗА ИМОТ ОТ КОИТО МОГА ДА ВЗЕМА ПРИМЕРНО 80 000 ЛВ. ЗАЕМ! НЯКАК СИ Е СМЕШНО! ВСЕ ПАК ИСКАМ ДА СЕ РАЗВИВАМ И КОГАТО ИМАМ НУЖДА ЗА ПОВЕЧЕ ПАРА ТОГАВА ДА ПОЛЗВАМ ИМОТА!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата