Регистрация/прехвърляне на мотор?
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Регистрация/прехвърляне на мотор?
Харесал съм си един мотор, 350 кубика, кросарка... Проблема е, че сегашния собственик не е прехвърлил мотора в КАТ на свое име, а кара още с талона и номерата на стария собственик.
Въпроса ми е, дали аз евентуално мога да купя този мотор, и с документа от покупко-продажбата + талона (който обаче ще е на името на по-предния собственик), ще мога да си регистрирам мотора на мое име?
Или другия вариант - дали ще мога да си карам мотора със сегашните му номера - ако ме спрат от КАТ могат ли да се заядат?
По принцип мотора ще се кара предимно из гората, но все пак от града до гората винаги може да ми махне някоя палка
Въпроса ми е, дали аз евентуално мога да купя този мотор, и с документа от покупко-продажбата + талона (който обаче ще е на името на по-предния собственик), ще мога да си регистрирам мотора на мое име?
Или другия вариант - дали ще мога да си карам мотора със сегашните му номера - ако ме спрат от КАТ могат ли да се заядат?
По принцип мотора ще се кара предимно из гората, но все пак от града до гората винаги може да ми махне някоя палка

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
Ами за договора - не мисля, че ще е проблем, още повече, че доколкото знам по закон за мотори до 350 кубика договора не е задължително да е нотариално заверен.
Проблема е, че в КАТ отивам с договор м/у мен и продавача, и талон на мотора, който няма да е на името на продавача, а на по-предишния собственик..
Проблема е, че в КАТ отивам с договор м/у мен и продавача, и талон на мотора, който няма да е на името на продавача, а на по-предишния собственик..
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
И аз се надявам да е така, но все пак исках да попитам. Може някой да се е сблъсквал с нещо подобно.
5 мнения
• Страница 1 от 1