маи потроших мотора ....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
72 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Петко машината беше направил същото като тебе на комбито и май беше засякъл клапаните с буталата. Абе шопската салата е нарязана... 

Не се ли разбива и биелният болт при такава среща?Но дано се размине с малко поражения колегата...уви аз нямах този късметtaba4ko написа:буталото среща клапана и едното се изкривява и не прилепя и уплътнява добре а на другото може да му се отчупи парченце от челото или да счупи пръстени....абе все хубави работи стават...за жалост...
Здравейте,
Колега GOGY тъкмо като прочетох се сетих че имаше подобна тема преди няколко месеца, за да можеш да прецениш какво ти си е случило и на теб. Но след като я разгледах видях че и там си споменал за редовно превключване на скорост от 3'та на 2'ра и т.н. и също си споменал че нищо не ти се е случило. Както и да е вече случилото се е случило
(дано да нямаш много последствия). Какво по различно направи сега че се достигна до тази степен? Да не би този ти случай да е свързан и с предишните.
Поздрави и успех
Колега GOGY тъкмо като прочетох се сетих че имаше подобна тема преди няколко месеца, за да можеш да прецениш какво ти си е случило и на теб. Но след като я разгледах видях че и там си споменал за редовно превключване на скорост от 3'та на 2'ра и т.н. и също си споменал че нищо не ти се е случило. Както и да е вече случилото се е случило

Поздрави и успех
преди да вкарам 2ра предавка карах на 3та с минимум 6к оборота и боднах 2ра и не я изключих веднага защото задницата поднесе леко обаче изненадващо
и може би тогава съм се забавил защото изминаха поне 100м преди да изключа от скорост
след което двигателя огасна и после като го запалих вече вадеше звук като на субару импреза WRC
и ми стана ясно , че е станала белята
аз незнам то по принцип няма ли неква защита тоя двигател специално за буталата говора евентоално при такава ситуация да се удари буталото в клапана и да се скапе клапана максимум нищо повече

jba jbu jbadu jmuc bajuu
- Deadgame
- младши ентусиаст
-
- Кара: м50б20
сменяи мотора не се занимаваи, преди време с един приятел с един Ис така вместо 4 влезна момчето вкара 2 и шоото започна сега ще потарся темата каде е ---->>
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
GOGY написа:как така ще сменям мотора заради ударени клапани![]()
Те така,щото ако има и пробито бутало 1 или 2 ,ще дадеш една торба пари за да го оправиш

А читав мотор от някоя смачкана кола може и за 1000лв да намериш.
а ако има само криви клапани пак 1000лв си на зад

Имаш гарнитура имаш и труд.
Да не мислиш че ще се раминеш тънко ,просто по някога трябва да се опариш за да ти дойде акъла

Първо го отвори да видиш какво се е надробило пък тогава ще го мислиш

- Spectral
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530d sport
Аз направих същото с моята 320-ка, само че изключих от скорост почти на момента.Само ми присвириха гумите за секунда и я извадих, после успях да оцеля 4-та и продължих изпреварването.Бях с към 6300 оборота когато стана това.Това ми се случи и веднъж в центъра на града ама бях с малки обороти и сменях с 2 пръста скорост, леко и плавно чак се очудих после как може да стане.Закачах я на комп и я гледаха, след което казаха, че всяка една система работи перфектно. Сега като реша да правя груби изпреварвания сменям много внимателно към 4-та 

- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW

- MakMakoB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325ci много синя
SpLiT написа::shock: Пичове, само моля ви се ми обяснете, как вкарвате 2ра вместо 4та???? Да не вкараш скорост ОК и на мен ми се е случвало, ама това направо... незнам
Случва се за съжаление.

- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
Satanans4o написа:Абе що от 5-та на ръгнете задна
щото е много далече

иначе и аз съм го правил тоя номер, вместо 4-та 2-ра ама веднага изключих. Учудващо колко лесно влиза

72 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5