катастрофирал колага току що 13.30 + СНИМКИ ВЕЧЕ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 29 Май 2008, 12:50

Изображение
Изображение

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 29 Май 2008, 12:54

Изображение
Изображение
Изображение

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 29 Май 2008, 12:56

Между другото се загледах в пътната маркировка? На двойна непресечена линич не мисля, че можеш да правиш обратен завой?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 29 Май 2008, 13:02

Аз като минах ми се стори, че е точно на кръстовището. Сега виждам, че е на 3-4 метра от него. Оня моториста луд колко си иска ама ти с кой акъл прави обратен завой на кръстовището?

Потребител
Аватар
Кара: e36 328i
Мечтае да кара: M5 e39

Мнение от crypton86 » 29 Май 2008, 13:04

Да не мога да правя но бях казал в днешното движение да не правиш грешки не може , а и нямаше коли за да я направя нямаше тои от светофара на 500 метра е карал наи малко със 100 и е стигнал до мене за секунди решил е че може да ме избегне или че аз ще мръдна но аз гледах на другата страна да не ме удари някои се пак е червено ... но тоя е мислел да си мине с над 100 на червено ... снимките на мотора не бях ги виждал .... ще кача моите снимки от другиа ден те са само на колата !!! Незнам са трябва да я продавам на части и да си зимам нова а колата беше на 5 дена в моите ръце .... уууууууууууууфффффффффффффффффффффф

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 29 Май 2008, 13:09

Това, че той е виновен е едно на ръка. Но е нямало да те удари ако и ти не си направил тва нарушение. Така, че за мен и двамата сте си виновни, а аз тая кола не бих я правил. Понеже мойта я оправих след подобен удар и сега не искам да я погледна, просто няма нищо общо. Представи си обаче, че ако някой гъзар със семейството си се беше ударил в теб с автомобил, когато ти правиш такова нарушение. Можеше да има и загинали. А ако моториста беше починал, виновен или не ти щеше да отнесеш също някоя присъда. Бъдете разумни! Понякога от най-малките нарушения стават най-големите поразии.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 29 Май 2008, 13:48

Мда, определено няма смисъл да я правиш колата - вземай парите от каското, продавай на части, скрап и т.н. и си търси нова ;)! А наистина като си направил обратен на двойна непрекъсната може и да си имаш ядове - зависи как ще го разтълкуват полицаите и (евентуално ако онзи реши да те съди) съдиите :roll: ;)!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Май 2008, 13:53

Иво написа:Представи си обаче, че ако някой гъзар със семейството си се беше ударил в теб с автомобил, когато ти правиш такова нарушение.

След като пича се е огледал преди да направи "маневрата" не мисля, че е нямало да види цял един автомобил как се приближава... освен ако и колата не е карала с 160, което си мисля, че тоя "гъзар" си е сам виновен за евентуално случилата се катастрофа и подобна неправомерна маневра от страна на BMW-то не може да оправдае преминаване на червено на кръстовище с 160км/ч от страна на автомобил... никой не може да ме убеди в противното, дори и със закон няма как да го обориш... тва после да изкарат шофьора на BMW-то виновен заради маневрата му е все едно да признаеш, че тоя преминавайки с 160км/ч на червено през кръстовище (с възможност да забере един куп коли от преминаващите на зелено) е бил в правото си и не е извършил нарушение...

Maverick_VS написа:зависи как ще го разтълкуват полицаите и (евентуално ако онзи реши да те съди) съдиите :roll: ;)!

В случая директно му пускаш контрадело за нанасяне на телесни и имуществени вреди и един куп лайна, които можеш да си измислиш в движение.... нямаш право? Имаш... колкото и той има право да те съди, че се е ударил в теб... както BMW-то е в нарушение, така и моториста... като си мисля, че моториста е в по-голямото нарушение, бягайки от органите на реда и управлявайки мотор с такава скорост.... тва на едно дело може директно да остане само обвинението към моториста, а тоя с BMW-то да му напишат акт заради "маневрата"...

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 29 Май 2008, 13:59

Абе принципно си прав, ама това, което знаем ние е само субективната гледна точка на едната страна - а дали всъщност са такива истинските обстоятелства :roll: , защото понякога някои дребни неща може да "обърнат колата" ;)!

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 29 Май 2008, 14:13

Кой виновен и кой не, според мен и двамата си отнасят актове, единия за червеното + ПТПто другия за обратния завой на непрекъснатите линии, като за ПТПто може и съвина да вземат, което е лошо за при застрахователите..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 29 Май 2008, 14:26

По закон винаги тоя без книжка е виновен.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Май 2008, 14:29

Maverick_VS написа:Абе принципно си прав, ама това, което знаем ние е само субективната гледна точка на едната страна - а дали всъщност са такива истинските обстоятелства :roll: , защото понякога някои дребни неща може да "обърнат колата" ;)!

Няма как... защото водача на мотора е имал възможността и да спре, и да се опита по-добре да избегне автомобила... защото го е видял от далече.. че и не само него, вероятно е имало и други коли около мястото на удара... демек може дори да се пледира, че моториста умишлено не е спрял и не се е опитал по друг начин да избегне удара... не казвам, че се е набил нарочно, ами че не е направил необходимото за да избегне удара...

Потребител
Аватар

Мнение от crypton86 » 29 Май 2008, 14:40

Моториста , е летял оште от 1 километар насам с тая скорост не е спирал на никои светофар има свидетели които са записани и които са го видяли ... другото което си мисла е че тои е мислел че аз съм го видял и ще избегна удара и тои да си профучи покраи мене ... но беше червено и нямаше коли нито мотористи аз си тръгнах сивсем бавно без гас и не съм се силил .... няма спирачен път тоя .... изобщо не съм предполагал че някои ще лети на червено с такава скорост наи малко моторист .... изобщо не е имал намерение да намали или да спре на светофара , отделно че е карал без книжка , може да ме съди за телесни повреди но според мене няма да стигне до никаде с (тая скорост и без книжка , без свидетели , и евентуално вина на полицаите за това че е карал толкова бързо) .... но ще мина през пирогов да го видя и ще кажа още подробности

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 29 Май 2008, 14:41

Мога да ти кажа, че закона можеш да си го тълкуваш по 100 начина, в зависимост от адвоката, който ще си наемеш. Освен всичко моториста са го гонили полицаи, което мисля, че го забраниха. Гонитбата на бягащ моторист. Ако момчето с мотора беше починало, човека си отнася някаква присъда при всички положения. Това си е абсолютна съвина, а при смърт или инвалидност недай си боже господ да те пази. Ако закона се тълкуваше само по един начин и нямаше корупция, то нямаше да има и адвокати, които да пледират някакви смешки. И двамата си имат вина и добре, че са се разминали само със стрес и леки травми.
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от crypton86 » 29 Май 2008, 14:57

Не казвам че нямам вина , имам вина за това че правя маневрата на 2ната линиа .... но като се замислите дали ще направа маневрата ако има коли идващи към мене, или ако са спряли до мене ... не много ясно , беше чисто като бял ден просто докато съм завивал тои е минал през др светофар на червено и е стигнал до мене са броени секунди , аз се забавих 3 4 секунди да погледна да не излезне някои от преките да ме препарира и в момента в които се обръщам наляво виждам лупите на мотора на 1 2 метра от мене , инстинктивната ми реакциа ми беше да се метна на др седалка , ако не го бях направил щях да съм в пирогов с счупени ребра и с разкъсан или резан крак ! Тя вратата пак ме удари по ребрата , но останах с натуртваниа а ако си бях седял там излизам с поне 3 4 счупени ребра .... и с разкъсан или срезан крак ... излезнах от колата бос за 1 секунда през прозореца на другата врата , 1вата ми дума беше звани на линеика и след това почнах да се опипвам дали са ми сичките части на тялото по мене !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата