3 ЮНИ АКО ИСКАТЕ ПО ЕВТИНО ГОРИВО

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Ще ни подрепите ли.

Да ,категорично!
153
74%
Не ,идеята е лоша!
7
3%
Няма да мога в този ден.
18
9%
Едва ли ще успея.
29
14%

Общо гласове : 207

Аватар
Кара: си двойката че е най-сигурна

Мнение от Shondy » 28 Май 2008, 23:33

asasin18 написа:Shondy батко евала за ентусиазма :clap:

мерси братле ,надявам се да сме само найстина толкова колкото написаха ,ако е така 400-500 коли не ни мърдат ,а това си е много .вярвай ми че като не сме жълтурковците - ефект ще има от толкова народ.

още веднъж моля за извинение за това че не се обадих в общината.
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 28 Май 2008, 23:37

Човече с теб сме на 100%. Дай боже повече такива като теб. Респект :bowdown: :bowdown: :bowdown:
---

Аватар

Мнение от Shondy » 29 Май 2008, 0:59

theraven_nz написа:Човече с теб сме на 100%. Дай боже повече такива като теб. Респект :bowdown: :bowdown: :bowdown:

да де ама си отнесох псувните и рогатните от два от клубовете заради запетайки и правопис ; даже твърдят че исканията са неясни и необмислени ,дори не четът първата тема ....... :confused: гадно е да се бориш с всички и всичко ,понякога просто е гадно.......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivodivo » 29 Май 2008, 1:19

Евала за ентусиазма! Нека и аз да изразя мнение
Трябва да се блокират възлови улици с изгасени мотори, а хората вън от колите. С бибипкане не може да се постигне. Аз искам да видя центъра на сф блокиран ама пешеходец едвам да минава. Това ще бъде ефективно. Ако има някаква стачка на тираджии ще е най-добре с тях да се стачкува.
Исканията са много радикални: 1- искане за понижаване цена на горивата и отпадане на акциза ,както и замръзяването им до 2011г.

Едно реално искане би трябвало да звучи така: понижаване на цената на горивата с разумните 20-30 ст на литър , както и постепенното им увеличаване до 2011г. Има световна петролна криза, но в бг се спекулира с положението, лукойл е монополист и си прави каквото си иска, цените са силно преувеличени.

Излизайки на авто-протест може да се протестира само за пътища/горива. Ако искаме по-мащабно действие, за подобряване на начина на живот и прочие, се отива да се гласува догодина наесен и се сменя правителството. Лека нощ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cecoboy » 29 Май 2008, 1:51

Абе във Варна има ли някаква организация идвам с два автомобила и надявам се поне още 5 да зарибя искам да участвам в такъв протест1 :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alehandro » 29 Май 2008, 10:03

Много ми се ще да включим следното възражение към политиката провеждана от "Държавата" и "органите" спрямо водачите:

- Бих желала МВР или по-специално КАТ "Пътна полиция" да спре да се държи като НАРОДНА МИЛИЦИЯ и да започне най-сетне да върши възложената и в закона дейност. За да не изглежда, че говоря общи приказки и приказвам с клишета искам да се доуточня.

- Нека "Органите" бъдат обучавани да ПОДПОМАГАТ и Възспират нарушенията, а не да дебнат в засада вече нарушилите закона, защото бих задал следния въпрос на министъра на вътрешните работи:
- Какво иска ДЪРЖАВАТА - да НЯМА нарушения или ДА ИМА и да ги Санкционира ???!!!

Доуточнявам: в момента Милицията (за мен това не може да е полиция - бил съм в страни с полиция - тя не се държи така) дебне в засада с манталитета че си виновен а ти доказвай че си невинен, затрупали са ни с такси, талончета и бумащина, имат НУЛЕВ толеранс към човека и гражданина като такъв, но от друга страна приближените към властта не попадат под "ударите" на строгия им контрол - ако това не е точно като по ТАТОВО време здраве му кажи ... и как няма да е като повечето офицери - служители в системата си легнаха милиционери и се събудиха полицаи през далечната 1990г. ... а те пренасят манталитета на "накажи виновните, дебни ги и ги хвани" на своите по-млади подчинени...

Къде отиде помощта към път водача и подпомагането на движението?! Защо ми пишат акт в 02,00ч. посред нощ на широката права пред пред Бояна със 70км/ч ... това какво нарушение е (при положение че съм с 1600 оборота на двигателя и не съм дизел) ... аз ли съм най-големия нарушител или по-скоро управляващите искат да се пишат актове за да се събират пари а не да се подпомага движението ... не виждате ли че ограниченията са от преди 50-60 години и че са направени така, че никой НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПАЗВА ПОСТОЯННО ... къде са същите хора сутринта на същото място, когато целия трафик сутринта се набира със 100-110км.ч на това същото широко място пред Бояна ... почувствах се обидно ... използван за мръсните цели за събиране на такси на държавата, защото ако държавата искаше да няма нарушения - просто полицията щеше да застане с включени лампи и да се вижда от километър и всички просто щяха да карат бавно ... и не казвайте, че щяха да карат бавно сам покрай тях, защото аз се изумих от количеството полиция в делничен ден в нощна София - има патрулка на всяка - ВСЯКА главна улица ... имаше в 2-те посоки на широкото пред бояна, имаше цяло КПП в Драгалевци с 3 спрели патрулки и 8 полицая спиращи ВСЯКА кола, и почти на всякъде другаде ... провериха ме 3 пъти от центъра до драгалевци и обратно и всички се бяха скрили в тъмното да дебнат ... позорна и срамна практика ... изнудваща и рекетираща ... защо няма отношение като по света "Карахте малко по-бързо, ще сме ви благодарни ако се движите с не-повече от 60..." - това не си го измислям - това съм го чувал ... не и в България за съжаление ... все пак не съм минал със 120 ... нито със 100 дори ... но у нас има НУЛЕВА толерантност ...

Ако всяка патрулка застане на голям път с включени светлини - просто никой няма да кара бързо ... а и е нормално да вдигнат малко ограниченията на големи булеварди като Сливница, Яворов, и др поне на 60-70км. просто няма хора които да карат с 50 ... аз лично трябва да съм на 3-та за да карам с 50 ...

Но, държавниците не искат ред - те искат парите ни ... пред кат минават по 500 души на ден с новата система - всички ад оставят по средно 40лв. за нарушение - това са 20 000лв. на ден само в София ... или около половин милион на месец само в СОФИЯ ... да предположим че още толкова има в цялата страна ... интересно какво ще прави КАТ с един милион лева на месец от Актове и колко от тях ще реинвестира държавата обратно в хората - нали се събират с възпитателна цел ... ???!!!

Сори че стана дълго - надявам се ми разбрахте позицията, ако я споделяте можем да я включим ...
Lope De Vega

Аватар

Мнение от Shondy » 29 Май 2008, 11:12

важно

не ни разрешават да минем по ул Ботев (там ще има друго шествие) ,туко що получих обаждане от общината в което ми казаха да минем през ул.Опълченска и от там ,по тодор александров.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330cd
Мечтае да кара: zonda

Мнение от Stili » 29 Май 2008, 12:38

Shondy братле не сам на 100% сигурен че разбрах исканята точно какви са ..... споменаваме състоянието на пътищата нали???Смисал ..време е да си правим пътищата както трябва ЦЯЛОСТНО а не .... ....колкото да се убие номера!! малко сам отвеян тия дни обаче ремонтирам колата усилено и ми се запали колата :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 29 Май 2008, 13:10

Shondy написа:важно

не ни разрешават да минем по ул Ботев (там ще има друго шествие) ,туко що получих обаждане от общината в което ми казаха да минем през ул.Опълченска и от там ,по тодор александров.

Колега, опълченска е след ботев. Т.е. от Патриарха, караме към 5-те кюшета, Руски паметник, Опълченска, покрай Mall Of Sofia и тодор александров? Аз поне така го разбирам, напиши новия маршрут ако е различен, и го оправи в първия пост, да се знае :)
bmw

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 29 Май 2008, 15:51

Изображение

Ето го и маршрута, представен графично. Shondy, може да го сложиш на първата страница, както и да смениш Хр. Ботев с Опълченска.
---

Аватар

Мнение от Shondy » 29 Май 2008, 19:11

:bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 29 Май 2008, 20:11

Не знам дали е обсъждано вече, но нека се направят табелки с надпис ПРОТЕСТ С/У ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА и да се раздадат на всички колеги да ги залепят на задните прозорци от двете страни. Така поне ще се знае от др. граждани какво се случва и защо е това шествие.

Колата ми е счупена и нямам такава в момента ама ако мога ще се измъкна от работа и ще дойда на протеста.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от NoCar » 29 Май 2008, 21:38

Shondy написа:"Искаме сваляне на акциза до рамките на Европейския минимум ,докато не стигнат минималните заплащания като тези в европа ,не сме платежоспособни за тези цени на горивата ,от които всички цени се вдигат така главоломно. Защо правителството не спази своето обещание за остановяване на твърда цена до 2011 ,къде отват парите от акциза ,винетките и данъците ни ,защо караме по същите стари осеяни с дупки пътища , защо продължава да няма нормални улици ,маркировка или знакови обозначения ,колко хора още трябва да дадът живота си по пътищата ,за да се сети българското правителство че трябва да се работи? Органицзацията ни протестира срещу всичко това и казва че няма да спрем протестите докато цените на горивата не влязат в "българска норма" или нашето заплащане не достигне европейското , Докато не проработи въпросната лаборатория за иследване на качестовото за горивата и не се оправят българските пътища."

това е малко от мойто предложение

Евала за написаното.

Аватар

Мнение от Shondy » 29 Май 2008, 21:59

Zubcho написа:Не знам дали е обсъждано вече, но нека се направят табелки с надпис ПРОТЕСТ С/У ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА и да се раздадат на всички колеги да ги залепят на задните прозорци от двете страни. Така поне ще се знае от др. граждани какво се случва и защо е това шествие.

Колата ми е счупена и нямам такава в момента ама ако мога ще се измъкна от работа и ще дойда на протеста.

има къде да се качиш небой се .само ела с нас. ;)а за табелите ,други ден съм нощна в офиса ,жална му маика на принтера :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mk4 » 29 Май 2008, 22:02

Там съм :bgflag:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум