Глоба по чл.20(1) от Закоза за движение по пътищата
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Глоба по чл.20(1) от Закоза за движение по пътищата
Някой знае ли каква е глобата по този член от закона за движение по пътищата.
Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са
длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Re: Глоба по чл.20(1) от Закоза за движение по пътищата
Totogada написа:Някой знае ли каква е глобата по този член от закона за движение по пътищата.
Некой е дрифтил?
- Totogada
- младши ентусиаст
-
Re: Глоба по чл.20(1) от Закоза за движение по пътищата
BMWALPINA написа:Totogada написа:Някой знае ли каква е глобата по този член от закона за движение по пътищата.
Некой е дрифтил?
Нещо такова

- Azrail
- UFO Pilot
-
Тъп закон... В случая пак си го контролирам... Някъде пише ли, че е задължително да се движа с предницата напред, а не под някакъв ъгъл?! 

MORE BEER!
сериозно някой има ли идея ? че и на мен ми е любопитно
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....
Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна
Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията
Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна
Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията
- Totogada
- младши ентусиаст
-
HA_PEMOHT написа:сериозно някой има ли идея ? че и на мен ми е любопитно
Един колега от Опел форума ми отговори така:
До колкото си спомням какво съм чел в ЗДП ( а аз апропо бая си го чета и препрочитам ), за този член фиксирана глоба няма. Което от своя страна значи че се минава в графа : " Нарушение за което ЗДП не предвижда конкретна санкция - глоба до 20 лв. "

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Законът си е много на място. Като търкаляш колата настрани, може и да държиш волана, скоростния и спирачките, ама тяхната роля е съвсем символична.
Иначе, наскоро гледах едно състезание.
Шампионат по преобръщане на автомобил през таван.
Който се обърне най - много пъти, печели.
Победителят с една малка количка се превъртя перфектно, 15 - тина пъти, стана и си излезе от колата и дори колата според мене беше добре! Таванът малко беше пострадал, но колонките май бяха здрави.
Значи, човекът знае какво прави и е много добър.
Но това не значи, че управлява колата или че не нарушава правилата за движение по пътищата .
Или че законът трябва да гласи "Забранено е шофирането през таван
"...
Нали ме разбирате за какво ви говоря
........
За размерът на глобата има значение непосредствената опасност, която е създал водачът, ако не е предвидена конкретна санкция. Глобата може да е 20 лв. ако е бил сам на пътя, иначе - може да е много по голяма. Така мисля.
Иначе, наскоро гледах едно състезание.
Шампионат по преобръщане на автомобил през таван.
Който се обърне най - много пъти, печели.
Победителят с една малка количка се превъртя перфектно, 15 - тина пъти, стана и си излезе от колата и дори колата според мене беше добре! Таванът малко беше пострадал, но колонките май бяха здрави.
Значи, човекът знае какво прави и е много добър.
Но това не значи, че управлява колата или че не нарушава правилата за движение по пътищата .
Или че законът трябва да гласи "Забранено е шофирането през таван

Нали ме разбирате за какво ви говоря

За размерът на глобата има значение непосредствената опасност, която е създал водачът, ако не е предвидена конкретна санкция. Глобата може да е 20 лв. ако е бил сам на пътя, иначе - може да е много по голяма. Така мисля.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
D3BEP написа:Законът си е много на място. Като търкаляш колата настрани, може и да държиш волана, скоростния и спирачките, ама тяхната роля е съвсем символична.
Mалко пресилваш нещата. Вярно, карането настрани е по-рисковано, ама да кажеш, че този не контролира колата...

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Feanor написа:D3BEP написа:Законът си е много на място. Като търкаляш колата настрани, може и да държиш волана, скоростния и спирачките, ама тяхната роля е съвсем символична.
Mалко пресилваш нещата. Вярно, карането настрани е по-рисковано, ама да кажеш, че този не контролира колата...
Да, този я контролира колата. Явно всички рацери си мислят, че са добри поне колкото него. Същият този юнак, ако го направи това в Япония на път с движение, 100% ще изкара няколко месеца в затвора и поне година без книжка. Никой няма да ти направи акт, ако си дрифтиш на писта или полигон. Като го правиш на улицата обаче редно би било да е много тежко наказание. С твоя живот можеш да правиш каквото си искаш, но чужд нямаш право да застрашаваш дори хипотетично. И тогава се намесва законът. Нашият е смешен и неясен.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
И тогава се намесва законът. Нашият е смешен и неясен.
Напротив, напротив, Нашият, както и много други наши, направо е копиран. Коеот в случая е доста правилно. Я проверете как е уреден въпроса в други европейски законодателства?
Законът си е много наред. Не са наред:
1. Органите, които го прилагат - те често даже не го познават
2. Шоферите, шофьоджии, дрифтъри и т.н. Те пък не само че не го познават, ами и го отричат

Аз трябва да намеря клипа на оня през таван. Колата му беше лекичка, с вътрешни ролбари... Обърна се сума ти пъти и накрая закова колата на 4 колела на пистата, в положение напред по пътя... Да беше казал, щеше да продължи. И той ясно имаше контрол върху ситуацията.
Ми да разрешат да се преобръщаме на пътя тогава...
Нали разбирате колко е абсурдно и тъпо една простотия да се разреши със закон, само защото някой го можел?
В това число дрифтене, пилене на гуми, пергелчета... Каране през таван

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
D3BEP написа:И тогава се намесва законът. Нашият е смешен и неясен.
Напротив, напротив, Нашият, както и много други наши, направо е копиран. Коеот в случая е доста правилно. Я проверете как е уреден въпроса в други европейски законодателства?
Законът си е много наред. Не са наред:
1. Органите, които го прилагат - те често даже не го познават
2. Шоферите, шофьоджии, дрифтъри и т.н. Те пък не само че не го познават, ами и го отричатНе им отговаря на нивото на уменията.
Аз трябва да намеря клипа на оня през таван. Колата му беше лекичка, с вътрешни ролбари... Обърна се сума ти пъти и накрая закова колата на 4 колела на пистата, в положение напред по пътя... Да беше казал, щеше да продължи. И той ясно имаше контрол върху ситуацията.
Ми да разрешат да се преобръщаме на пътя тогава...
Нали разбирате колко е абсурдно и тъпо една простотия да се разреши със закон, само защото някой го можел?
В това число дрифтене, пилене на гуми, пергелчета... Каране през таван....

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Anthony_J написа:Feanor написа:D3BEP написа:Законът си е много на място. Като търкаляш колата настрани, може и да държиш волана, скоростния и спирачките, ама тяхната роля е съвсем символична.
Да, този я контролира колата. Явно всички рацери си мислят, че са добри поне колкото него. Същият този юнак, ако го направи това в Япония на път с движение, 100% ще изкара няколко месеца в затвора и поне година без книжка. Никой няма да ти направи акт, ако си дрифтиш на писта или полигон. Като го правиш на улицата обаче редно би било да е много тежко наказание. С твоя живот можеш да правиш каквото си искаш, но чужд нямаш право да застрашаваш дори хипотетично. И тогава се намесва законът. Нашият е смешен и неясен.
По принцип съм съгласен с това. Улиците и пътищата не са местата за такива неща. Обаче можеш ли с ръка на сърцето да кажеш, че никога не си се поддавал на изкушението? Да издрифтиш в някой завой или да настъпиш колата както ти се иска? Щото аз не мога.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Много, много рядко и то преди много години. Сега има други неща, които са много по-важни за мен. Дрифтенето не е сред тях 

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Maverick_VS написа::yes: Брех, доживях деня с дзвер да съм на едно мнение![]()
![]()
!
Абе и аз като теб...чета и се чудя...това D3BEP ли е, не е ли...

Ама ей сега ше излезе от някъде и ще ни ръзкъса на малки парченца за иронията, която сме си позволили

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Шо да ви разкъсвам момчета
Тук требе да се уважаваме.
Казвате, най - накрая сме на едно мнение...
Поздравления! Малко по малко поумнявате значи!
Адмирирам усилията ви, дай боже да дойде денят когато аз да трябва да се съгласявам с мненията ви, понеже са добре обосновани
Поздрави!

Казвате, най - накрая сме на едно мнение...
Поздравления! Малко по малко поумнявате значи!
Адмирирам усилията ви, дай боже да дойде денят когато аз да трябва да се съгласявам с мненията ви, понеже са добре обосновани

Поздрави!
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3