Много голям проблем! Моля за помощ!
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- piNky
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530 xDrive '13
Много голям проблем! Моля за помощ!
Правих десен на един светофар и като излизах от него нещо колата загуби тяга. 20 метра по-напред ми светнаха лампите за акумулатора и маслото (Предполагам, че зашото е изгаснала). Извиках баща ми и той каза, че е вероятно да е от горивото.
Като я пали, стартера върти около 10-12 секунди и ако се форсира пали, но нещо много неравномерно работи и след това и падат оборотите и гасне. Наляхме още нафта - 10л. и пак ситуацията беше същата.
Забелязах въздух в единия от маркучите и колкото и опита да правихме да запали - промяна нямаше.
Всички филтри си мисля, че са сменени. За горивния не съм сигурен.
От какво може да е проблема?

Като я пали, стартера върти около 10-12 секунди и ако се форсира пали, но нещо много неравномерно работи и след това и падат оборотите и гасне. Наляхме още нафта - 10л. и пак ситуацията беше същата.
Забелязах въздух в единия от маркучите и колкото и опита да правихме да запали - промяна нямаше.
Всички филтри си мисля, че са сменени. За горивния не съм сигурен.
От какво може да е проблема?

- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
- kotev_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 520i
- Мечтае да кара: M-POWER
колега здравеи скоро имах същия пролем при мен беше се задръстила цетката на помпата в резервоара и не дапаше достатачно гориво и колата а да запали и изгасне така че почистия и дано се оправи 

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Пинки, и аз бях така както каза голегата в горния пост - запушени цедки(сложил съм си и втора
)на помпата в резервоара ..... понеже има налягане и неможе да качи гориво и трябва или да огъне тръбите или да засмуче въюдух ..... и така въздуха влиза по - лесно .....
Надявам се си чистил помпата в резервоара, ако не аз съм във Варна - утре след обяд ме търси за съвет и помощ 0887 / 963 128 в "Чайка" съм

Надявам се си чистил помпата в резервоара, ако не аз съм във Варна - утре след обяд ме търси за съвет и помощ 0887 / 963 128 в "Чайка" съм
- piNky
- младши ентусиаст
-
Дайте някаква насока как се чисти тази цедка, защото колата сега е при баща ми ... уж той щеше да я гледа, но от работа не му е останало време.
Едит: Видях в една тема беше описано как да стане процедурата и вероятно после ще се мъча.
Едит: Видях в една тема беше описано как да стане процедурата и вероятно после ще се мъча.
- piNky
- младши ентусиаст
-
Като постоя няколко дена се орпави сама ...
Днес я напълних догоре и събра 56 литра ... това значи, че не е изгаснала от липса на нафта ...

Днес я напълних догоре и събра 56 литра ... това значи, че не е изгаснала от липса на нафта ...
- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525тдс
- Мечтае да кара: 730d
Да смени си горивния филтър
аз на моята и слагам понякога БИОДИЗЕЛ и ми направи същия проблем защото биодизела е доста по-агресивен от нафтата и разлага боклуците и се задръстил филтъра и по същия начин ми гаснеше 

- piNky
- младши ентусиаст
-
9 мнения
• Страница 1 от 1