моля за юридически съвет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 28 Май 2008, 9:02

Хайде още един юрист тук да се намеси... :mhihi:

Ogi, според мен и 2 акта по 100 лева да ти бяха съставили ако аз бях съдийката пак нямаше да те оправдая по никакъв начин. Е, можеше и да минеш метър, но само в 2 случая: Да си бременен или да си със силиконов бюст. Но пък тези двете причини не са оправдание за това, че си минал на червено.
А пък обяснението, което си написал е направо.... АБСУРДНО! :mhihi:
За мен твоята претенция няма да мине в нито една инстанция и съвета ми е да не се набутваш с още пари за адвокати и дела. По- добре си плати актовете с тях.
Ако наистина глобите до 50 лева са необжалваеми по закон, то незнам тогава къде си тръгнал пак на съд.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Май 2008, 9:20

D3BEP написа:
акта е написан Август месец миналата година постановлението излезна Септември месец но от 26.06.2007 има нов закон който гласи че глоба до 50 лв неможе да се обжалва....

След като има действащ закон, който казва, че нямаш право да обжалваш, обжалването е незаконно.

hm, не беше ли обратното, деянието назад във времето се третира по тогавашният закон...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Май 2008, 9:22

///peter написа:
D3BEP написа:
акта е написан Август месец миналата година постановлението излезна Септември месец но от 26.06.2007 има нов закон който гласи че глоба до 50 лв неможе да се обжалва....

След като има действащ закон, който казва, че нямаш право да обжалваш, обжалването е незаконно.

hm, не беше ли обратното, деянието назад във времето се третира по тогавашният закон...

Е да де. От юни месец 2007 законът да не може да обжалва е в сила.
А нарушението е от Август месец 2007. Т.е. законът вече е бил в сила.
Може би се бъркаш по наведнъж написаното изречение.
Ако беше от май месец нарушението, тогава трябваше да търсим старият закон. Но след като е от август...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Май 2008, 10:03

Да съжалявам :uups:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 28 Май 2008, 11:21

абе кви са тия глупости дето ги наговорихте "миналото ти на хулиган"
кое е хулиганско....
да отидеш с колата до видеотеката която е на 50 метра от дома ти и пред нея да те чакат куките и да ти напишат акт за без колан?
да караш със 62 км при ограничение 50 км и да ти напишат акт за превишена скорост?
да ти напишат акт в 7 часа сутринта при пусти улици за непускане на пешеходец на пешеходна пътека?
да паркираш до тротоар където има още 17 паркирали коли и от всичките тези коли само на теб да ти напишат за неправилно паркиране?
да ти напишат акт за винетка когато отиваш до село което е на 3 километра от града ?
да ти напишат акт за нарушаване на нощната тишина защото си завъртял гуми на светофара?

кажи ми кое от тези неща ти се струва хулиганско и според теб задължително трябва да се накаже... я елате поживейте малко в Плевен с нашите полицаи да ви видим по колко време ще ви издържат книжките... много ви е лесно... в софия фърляте им по 5 лв и айде чао лек ден... тука 50 лв му даваш да не ти пише за без колан и той се дърпа и ти вика "ще те арестувам за подкупване на полицай"

а ето го и обяснението което добавих към акта... приятно четене

Ж А Л Б А
По наказателно постановление
№ 5553/07 от 11.09.2007 г. Гр. Плевен

На 20.08.2007 г. Около 01 ч. сутринта аз Огнян Василев Симеонов с егн: 8504204005, моята приятелка Светла Пламенова Цветкова и приятелят ми Радослав Руменов Семерджиев отидохме до бензиностанция „Еко” за да си купя цигари със управлявания от мен автомобил „БМВ” със рег. номер: ЕН6201ВА. След като си закупих цигари, излизайки от магазина на бензиностанцията виждам как някакъв шофьор управляващ червено „рено 19” и спътника му най-вулгарно и кошмарно обиждат приятелката ми и и отправят гнусни предложения със сексуални цели, която се беше изправила до управлявания от мен автомобил паркиран в близост до изхода на магазина. Виждайки това аз се затичах към тях, но шофьора на реното ме видя и веднага потегли. Ужасен и вбесен от видяното се качих в автомобила запалих и тръгнах след реното, в бързината не успях да сложа предпазния си колан. Настигнах реното на най-близкия светофар, който е на не повече от 30 метра от бензиностанцията намиращ се на кръстовището на ул. „Сан Стефано” и бул. „Христо Ботев” по посока Митница. Спрях до червеният автомобил и попитах шофьора „кой обиждаш ти и какво искаш от приятелката ми” след това шофьора каза „ей сега ще видиш кой съм аз” и тръгна да бърка в жабката. Аз се притесних от това, че може би ще извади пистолет или друг вид оръжие, веднага погледнах на ляво и на дясно видях че няма идващи коли и потеглих с много газ уплaшен от това че може да нарани мен и спътниците ми. На не по-вече от 50 метра по-горе в посока митница ме спря за проверка Мл. с-р Веско Атанасов и установи, че съм преминал на червен сигнал на светофарната уредба без да ползвам обезопасителен колан. Той не взе под внимание разказаното от мен и ми написа наказателен акт.
След това разпитах приятелката ми Светла Пламенова Цветкова какво се е случило и тя ми разказа, че въпросните двама души са спрели и са започнали да и отправят неприлични вулгарни предложения, при което тя ги е отрязала с думите „вървете на майната си” и те започнали да я убиждат и псуват. През това време моят приятел Радослав Руменов Семерджиев е седял на задната седалка на автомобила който управлявах уплашен от въпросните двама без да взима участие.
С тази жалба моля органите, които ще разгледат случаят ми да намалят наложената ми глоба предвид обстоятелствата написани по-горе и да ми бъдат намалени паричната глоба и броя на отнетите контролни точки.

Гр. Плевен С уважение:
17.09.2007 г. О. Симеонов

П.С. тва е 1-вата версия на обяснението ... след тва беше преправяно няколко пъти докъто лъсне като хората но само това успях да намеря... все пак дава няква светлина 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Май 2008, 11:29

Аз ти казах :) Мен ми е ясно, че в жалбата не сте писали псувни, но също си мисля, че е абсурдно да я вземат предвид в който и да е съд... Нормален.
Нямаш извършител, нямаш номер на колата, нямаш свидетел от бензиностанцията, даже е имало полицай и полицаят не е видял трето лице, така че всичко се опира на свидетелствата на теб и приятелката ти, а ти или може би дори вие сте нарушителите и не е много надеждно.

Но жалбата да ни показваш файда няма.
Делото е прекратено.
Каквото и да е обжалване означава, че е ОБЖАЛВАНЕ, т.е. първо ще се видят предишни дела. И като видят 47 акта и към тях прекратено обжалване щото е незаконно, ще го прекратят и те,
Търси съдия или висш полицай... .Търси някой на който да дадеш пари.

И... не говори щуротии. Всички ходим с колите. Всички имаме навъртяни десетки и стотици хиляди километри.
Ама 47 акта имаш само ти.
Не е от ходене до видеотеката. Ходил съм и в Плевен, и в Стара Загора - все места, където уж полицаите са "особени"... Не мисля, че са чак толкова особени.

ПП. ГЛедам нещо странно:
С тази жалба моля органите, които ще разгледат случаят ми да намалят наложената ми глоба предвид обстоятелствата написани по-горе и да ми бъдат намалени паричната глоба и броя на отнетите контролни точки.

Туй оправя ли те?
Аз си мисля, че само оневиняване те спасява. Обжалване на размера на глобата ще те спаси ли ?
Не знам дали не могат да го "преразгледат" направо в полицията ако те оправя...

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 28 Май 2008, 11:34

D3BEP написа:Someone, ти доста си писал, ама въобще четеш ли приятелю?

Дзвер, чета, да. Само че тъй като работата ми включва това почти по цял ден да разпитвам свидетели, познавам много добре правната култура на българина, както склонността на масата от хората да не се изразяват правилно (особено - що се касае до правни термини) и допуснах вероятността колегата да не прави разлика между две наказания, наложени с един акт и едно наказание, наложено за две нарушения. А за правната култура и правилното изразяване можем да си говорим много - отгоре на листа където пише какви са му наказанията, 100% пише НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ, а не АКТ...актът е това, което се съставя при установяване на нарушението. Както и да е.

D3BEP написа: Написа 3 листа пост, без даже отвлечен смисъл.
.....
Кви варианти, кви същества, ти въобще случай от кое измерение коментираш :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
.....
Бахти кви термини и чудеса, а колко малко смисъл :) Да не си студент по право или политология :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Наистина ли мислиш, че едната глоба е 90 а другата 10 лева и съдийката е прекратила делото защото глобите са по 50 лв.

Това мисля да не го коментирам. Ти сам си го квалифицирал като грубост. Не мисля, че е редно да си го позволяваш.

D3BEP написа:Бахти кви термини и чудеса, а колко малко смисъл

Мисля, че е нужна елементарна логика за да се схване смисъла на поста ми. В общи линии е от типа на логическите операции АКО-->ТО. И на всичкото отгоре логика се учи дори и в училище.

А за термините - да, това са правни термини. Човекът искаше правен съвет. Ао искаше технически съвет, вероятно щях да замълча и да оставя някой, който е в час с тази материя да говори с технически термини. Съжалявам, ако не си ги разбрал, но доколкото съм чел постовете ти, си в сферата на икономиката, което предполага, ако имаш висше образование поне няколко семестъра да си учил основи на правото, гражданско право, административно право и т.н., и да са ти познати.

D3BEP написа:извинявай за грубостта, но...

Виж сега, или се държиш с някой грубо или не го правиш. Няма нужда след това да се извиняваш.

А за израза "той е в състояние да се нуждае от спешни действия" - :bowdown:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 28 Май 2008, 11:41

D3BEP написа:Аз ти казах :) Мен ми е ясно, че в жалбата не сте писали псувни, но също си мисля, че е абсурдно да я вземат предвид в който и да е съд... Нормален.
Нямаш извършител, нямаш номер на колата, нямаш свидетел от бензиностанцията, даже е имало полицай и полицаят не е видял трето лице, така че всичко се опира на свидетелствата на теб и приятелката ти, а ти или може би дори вие сте нарушителите и не е много надеждно.

Но жалбата да ни показваш файда няма.
Делото е прекратено.
Каквото и да е обжалване означава, че е ОБЖАЛВАНЕ, т.е. първо ще се видят предишни дела. И като видят 47 акта и към тях прекратено обжалване щото е незаконно, ще го прекратят и те,
Търси съдия или висш полицай... .Търси някой на който да дадеш пари.

И... не говори щуротии. Всички ходим с колите. Всички имаме навъртяни десетки и стотици хиляди километри.
Ама 47 акта имаш само ти.
Не е от ходене до видеотеката. Ходил съм и в Плевен, и в Стара Загора - все места, където уж полицаите са "особени"... Не мисля, че са чак толкова особени.

ПП. ГЛедам нещо странно:

Туй оправя ли те?
Аз си мисля, че само оневиняване те спасява. Обжалване на размера на глобата ще те спаси ли ?
Не знам дали не могат да го "преразгледат" направо в полицията ако те оправя...

едни е да минеш друго е да караш по цял ден и цяла нощ в продължение на 5 години...

аз акт за "шофира под въздействието на алкохол" НЯМАМ
акт за "предизвиква ПТП" НЯМАМ
акт за "удря старица и бяга" НЯМАМ

всичките ми актове са от сорта
"не носи книжка в себе си"
"шофира на халогенни светлини"
"няма пожарогасител"
"няма аптечка"
"кара с изтекъл акт"
е имам и 3-4 за колан 2-3 за "удря се в бордюр поради несъобразена скорост при навлизане в завой" :mhihi:
1 за червено но минах на жълто както и да е няма да се оправдавам

идеята ми е че немога да позволя заради такива дребни според мен нарушения да ми вземат книжката и да ми стъжняват живота искам да се боря най малкото поне да спечеля време преди да я вземат за да имам време да събера пари и за актовете... иначе направо мога да отида да им оставя колата пред Кат и да им кажа да си ми върнат книжката :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 28 Май 2008, 12:08

колега ние в Плевен едни съдий имаме със х*й да ги сочиш ама..... един кара пиян и бяга от ченгетата (добре че го уволниха), друг си кара А4-ката изцяло затъмнена, 3-ти редовно в компанията на една две видни плеенски мутри (ние си ги знаем). Е*ем ти и съда в Плевен.

П.С - съдийката руса ли беше - около 30 годишна :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Май 2008, 12:20

Someone, излишен е спора приятел. Аз не казах че не разбираш право, а че не четеш и че е излишно да излизаш с маса знания, които нямат никакво приложение в случая. ТИ пак подхващаш спор и то за работи, които не съм казал и за думи, които са на колегата а ги приписваш на мене... Ок, ако искаш да призная че знаеш повече от мен правото, айде, имаш го това признание от мен, щом ще те зарадва във форума :) Не искам да се караме ама ти връхлетя дискусията като бик с рогата ,че била глупости и не по темата и направо размаза още с първия си пост, където написа много за някой правово неграмотен и за съжаление нищо нищо не каза за някой, даже слабо грамотен... Само термини.

Peace. Няма да те хващам да ти отговарям на пунтирането, щото доникъде няма да стигнем а и не искам да се караме.

Ogi,
Ае аз имам един въпрос...
Ако ти вземат книжката - хипотетично - ти ще спреш ли да караш?
Изключвам варианта да си професионален шофьор и книжката да ти е хляба, той би бил отделна безотговорност, ама ще спреш ли с личната си кола?
Щото мен това е което ме притеснява брат. Затова много искам да ти помогна, ама не знам как. Имам там в Плевен един адвокат, роднина на Манеца ама май не се занимава с такива дела и няма да може да ти помогне... Поразрови се, то в тоя град всички са на една връв...
Иначе не бих ти помагал, ама се опасявам че може да последва нещо по - страшно... И че е по - добре да ти бръкнат в джоба, да те стреснат малко, отколкото само да ти вземат книжката и да дойде до следващо нарушение...

А за другото, не вярвам брат. Не вярвам, щото и аз карам над превишението. И аз не винаги спирам на стоп, като имам шанс да мина... И нямам един акт.
Може би защото правя добро впечатление... Карам винаги на къси, винаги с колан, винаги с мигачи. Не ме спират даже... Останалото... То те че ще те глобят, едно, ама да не го правиш постоянно си е и лична безотговорност. Според мен малко се вземи в ръце и си създай навици... Ако се видим, аз ше ти подаря материал за аптечката, баси... Бинт, памук и риванол не струват толкова пари, а могат да спасят живот.

Поздрави!

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 28 Май 2008, 12:29

D3BEP написа:...

D3BEP, просто е, като не искаш да се караш с някой се държиш с него с минимално необходимата доза уважение и не даваш тъпи квалификации. Трогнат съм от менторския ти тон, от великодушието ти и най-вече от това как ме призна колко много разбирам от право. Цели 30 години това съм чакал и сега мога да спя спокойно.

Айде със здраве!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Май 2008, 12:54

Че ти си тоя, който връхлетя в темата с менторски тон "против всички", сега и мен ще изкараш виновен...
Поздрави, бъди жив и здрав още 3 по 30.

Предишна

Назад към Извън Темата