Настилка гараж

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 26 Май 2008, 22:52

Мда пердашен бетон е най-доброто решение...Не е вярно че е много скъп... А и машините са едни хеликоптери просто... Шлайфа се няколко часа след изливането...Ако ти е 20м2 гаража ще ти отиде 1м3 бетон приблизително клас В25 задължително с фибри... Ако искаш и топинг...Но може и без него... Става супер...Режат се няколко фуги и готово... Можеш просто да забравиш за друга настилка... Мога да ти препоръчам една фирма за такива неща... КИПИКС се казва... Можеш да я намериш и в НЕТ-а... УСПЕХ... Други глупости не слагай... За това гаражче ше ти дойде около 500лв максимум...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 27 Май 2008, 7:16

благодарско колега! ще потърся въпросната фирма. 500 са ми малко множко, но по-добре да събепра още малко пари, отколкото после да съжалявам с разни недоклатени решения!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 27 Май 2008, 9:26

Мен ако питаш забрави го тоя шлайфан бетон. Не го отричам, ама сега да тръгнеш да се занимаваш си е излишна занимавка освен ако не си решил твърдо , че искаш такова нещо.Минималната му дебелина в твоя случай трябва да е 8см.И малко фирми ще ти се вържат да го направят такова количество най-вероятно.И е твърде вероятно тези които ще се навият да го правят да го свършат "като кучето на нивата". Много е важно каква ти е основата отдолу - в смисъл здравината и. Аз бих ти поръчал една качествена саморазливна настилка и край. Ако пък ти се дават повече пари изпраскай един полимербетон и си номер 1, но и той е скъпо удоволствие. А това дето са ти казали , че имало някакви запечатки вероятно е импрегнатор. От него не очаквай кой знае какъв ефект, защото с времето се изтрива, а и иска здрава основа.
ТУК може да почетеш повече за полимерни настилки и да питаш ако искаш. Предполагам, че хората ще ти дадат добър съвет.
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 27 Май 2008, 15:24

Яро написа:Мен ако питаш забрави го тоя шлайфан бетон. Не го отричам, ама сега да тръгнеш да се занимаваш си е излишна занимавка освен ако не си решил твърдо , че искаш такова нещо.Минималната му дебелина в твоя случай трябва да е 8см.И малко фирми ще ти се вържат да го направят такова количество най-вероятно.И е твърде вероятно тези които ще се навият да го правят да го свършат "като кучето на нивата". Много е важно каква ти е основата отдолу - в смисъл здравината и. Аз бих ти поръчал една качествена саморазливна настилка и край. Ако пък ти се дават повече пари изпраскай един полимербетон и си номер 1, но и той е скъпо удоволствие. А това дето са ти казали , че имало някакви запечатки вероятно е импрегнатор. От него не очаквай кой знае какъв ефект, защото с времето се изтрива, а и иска здрава основа.
ТУК може да почетеш повече за полимерни настилки и да питаш ако искаш. Предполагам, че хората ще ти дадат добър съвет.

Малко глупости говориш ама... Карай здраве да е ... Човека иска настилка за гараж не за жилищно помещение...Тия саморзливки не стават за това...Да не говорим че и за помещение за живеене не стават...Да не говорим че са тънки...

Аз си казах мнението по върпоса....

1м3 В25 = 150-180лв зависи как се договориш
PVC Фибри = около 30лв
Залагане на водачи ( въпреки че мисля че тука няма да са нужни, може да минеш и без тях )
заливане = около 50-100лв как се уговориш
Пердашене = 3-4лв на м2....
Рязане на фуги = 2лв на м' ....

Топинг не ти трябва...

Прецени си колега...Правил съм доста такива настилки така че ;)

Колега събери си малко пари и си го направи като хората и забрави че гаража ти е имал такива проблеми преди това...
Изображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 27 Май 2008, 15:32

Саморазливките са абсолютно подходящи за гараж, откакто пуснах темата се поинтересувах и даже видях на живо как изглежда. Какво значи, че не стават за вътре даже, като ние от години сме с такава и то в огромна зала. Има си саморазливки и за вън и за вътре, въпроса е на какво качество ще заложиш. Един приятел пък си е направил пътечката от вратата на двора до къщата с такава разливка и е чудесно, както и не е от вчера. Ако имам възможност ще си пусна снимки. Има много видове настилки, но всяка си има + и -.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 27 Май 2008, 16:48

SaSo , я кажи кое ти се видя глупост, щото и аз съм се занимавал с шлайфани бетони :winky:
И мнението ми продължава да бъде, че по-добрия вариант е саморазливната настилка, стига да е направена като хората и да е качествен материала. Ако човека има малко мерак и е що годе грамотен му трябва една кофа, дрелка, бъркалка и "гребло" за саморазливката. Ако на това противопоставим бетоновоз, 2-3 бачкери, "хеликоптер" и цял ден тупурдия, доста пари и неизвестен резултат (не че саморазливната е пълна гаарнция) ще резбереш накъде бия. ;)
А иначе човека сам си избира.
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 27 Май 2008, 20:41

Аз също съм направил около 5000м2 шлайфани настилки и мога да кажа че макар и малко по-скъпо , това е по-добрия вариант.... Всеки сам си решава... Не съм съгласен че не се знае резултата... Напротив...
А за това че шлайфаната настилка не може да е 5см мога само да те поканя да видиш този обект който правя в момента... На места е 4см на други е 8см... Средно около 5см... :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 27 Май 2008, 21:54

зимата четох във форум направи си сам за тия саморазливните настилки....ама още не съм готов да експериментирам. не ми е ясно как да си направя наклона и как да стане равно навсякъде. иначе ситуацията е следната- пода е както го е издал строителя- бетонова плоча, ама груба една такава седи...събира много пепел. в цеховете при нас има шлайфан бетон- супер е верно, ама чувам, че никой няма да ти докара хеликоптера за 20 кв.м.- верно ли е това?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 28 Май 2008, 0:51

alexsch написа:зимата четох във форум направи си сам за тия саморазливните настилки....ама още не съм готов да експериментирам. не ми е ясно как да си направя наклона и как да стане равно навсякъде. иначе ситуацията е следната- пода е както го е издал строителя- бетонова плоча, ама груба една такава седи...събира много пепел. в цеховете при нас има шлайфан бетон- супер е верно, ама чувам, че никой няма да ти докара хеликоптера за 20 кв.м.- верно ли е това?

Според мене трудно ще накараш някой да ти докара хеликоптер за 20м2... Иначе наклоните ще си ги дадеш с водачи...
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата