моля за юридически съвет
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
моля за юридически съвет
Здравейте колеги, преди малко бях на дело заради акт който ми написаха миналта година... акта е
- минава на червен сигнал
- не ползва предпазен колан
общата глоба е 100 лв и 20 к.т.
акта е написан Август месец миналата година постановлението излезна Септември месец но от 26.06.2007 има нов закон който гласи че глоба до 50 лв неможе да се обжалва.... с такъв номер ми излезна и съдийката и прекрати делото защото са 2 глоби които не подлежат на обжалване въпреки че са написани на 1 акт и общата им стойност е 100 лв.
а иначе като причина за моето нарушение съм писал че не съм сложил предпазния колан за да бързам да настигна шофьор който вулгарно псувал приятелката ми... след това съм го настигнал на светофара псували сме се и той ми е извадил пистолет и аз съм избягал и минал на червен сигнал... обяснението е много хубаво написано и всичко си съвпада... единствената пречка е че съдийката прекрати делото... ако то продължи ще го спечеля но кажете ми моля ви как да прецедирам от тук нататък... да обжалвам решението в административен съд ли? какво да направя ще съм ви благодарен ако помогнете
П.С. знам че не е хубаво да се минава на червено но в 2 часа през ноща в най мъртвия квъртал на града как да остана 2 минути и да чакам ши*ания светофар
- минава на червен сигнал
- не ползва предпазен колан
общата глоба е 100 лв и 20 к.т.
акта е написан Август месец миналата година постановлението излезна Септември месец но от 26.06.2007 има нов закон който гласи че глоба до 50 лв неможе да се обжалва.... с такъв номер ми излезна и съдийката и прекрати делото защото са 2 глоби които не подлежат на обжалване въпреки че са написани на 1 акт и общата им стойност е 100 лв.
а иначе като причина за моето нарушение съм писал че не съм сложил предпазния колан за да бързам да настигна шофьор който вулгарно псувал приятелката ми... след това съм го настигнал на светофара псували сме се и той ми е извадил пистолет и аз съм избягал и минал на червен сигнал... обяснението е много хубаво написано и всичко си съвпада... единствената пречка е че съдийката прекрати делото... ако то продължи ще го спечеля но кажете ми моля ви как да прецедирам от тук нататък... да обжалвам решението в административен съд ли? какво да направя ще съм ви благодарен ако помогнете

П.С. знам че не е хубаво да се минава на червено но в 2 часа през ноща в най мъртвия квъртал на града как да остана 2 минути и да чакам ши*ания светофар

Последна промяна Ogi на 27 Май 2008, 15:44, променена общо 1 път
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
тия Е36-ци много мутренски и все на червено минават
иначе да - обжалвай в административен съд или там каквото се казва
а бе както казва един приятел адвокат - обжалване до насиране

иначе да - обжалвай в административен съд или там каквото се казва
а бе както казва един приятел адвокат - обжалване до насиране

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Значи това за необжалваемата глоба до 50лв. не съм сигурен (май имаше нещо такова) , но мога да проверя.
Въпросът е че твоите действия са административни нарушения по правна същност
смекчаващи вината обстоятелстваса КРАЙНА НЕОБХОДИМОСТ И НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА.
Мисля че само бягството може да се квалифицира в някой от тези случаи , НО саморазправата (според мен ти си си я признал ) не се толерира от закона и все си мисля че няма съдия който да ти уважи претенцията... Дано да бъркам, но според мен няма смисъл от обжалване, още повече ако глобите до 50 лв. са необжалваеми (не вярвам да те лъже съдията)
Въпросът е че твоите действия са административни нарушения по правна същност

Мисля че само бягството може да се квалифицира в някой от тези случаи , НО саморазправата (според мен ти си си я признал ) не се толерира от закона и все си мисля че няма съдия който да ти уважи претенцията... Дано да бъркам, но според мен няма смисъл от обжалване, още повече ако глобите до 50 лв. са необжалваеми (не вярвам да те лъже съдията)

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Не знам дали има смисъл да обжалваш, след като нарушенията са си факт, а възраженията - меко казано се съмнявам да имат някаква юридическа стойност... Това, което си описал звучи „леко“ несериозно. Няма смисъл да си губиш времето, а и на съдиите също.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
_65536_kb_sec_ написа:а бе както казва един приятел адвокат - обжалване до насиране![]()
![]()
![]()
![]()
Нали и те трябва да ядат хляб , за това така казва

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Ogi
-
Плевен тийм
-
не бе колеги не съм го написал буквално "гоних го да го прибия" написал съм го доста добре и че в пристъп на гняв от чутото което са изрекли към моята приятелка съм ги подзгонил за да разбера какво точно искат... след това съм го запитал със заплашителен тон какво иска от приятелката ми... той е казал "е сега ще видиш" тръгнал е да бърка в жабката за пистолет аз съм се оплашил и съм офейкал...
а дори и да не го спечеля искам да го бавя колкото се може повече защото влезе ли в сила този акт аз оставам без книжка... което пък значи че да си я взема отново трябва да си платя всички актове... общо актовете са ми 47 на брой и както и да ги смятам не са по малко от 3000 лв
а дори и да не го спечеля искам да го бавя колкото се може повече защото влезе ли в сила този акт аз оставам без книжка... което пък значи че да си я взема отново трябва да си платя всички актове... общо актовете са ми 47 на брой и както и да ги смятам не са по малко от 3000 лв
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
а иначе като причина за моето нарушение съм писал че не съм сложил предпазния колан за да бързам да настигна шофьор който вулгарно псувал приятелката ми... след това съм го настигнал на светофара псували сме се и той ми е извадил пистолет и аз съм избягал и минал на червен сигнал... обяснението е много хубаво написано и всичко си съвпада...
Хахаха ебати филма.
Има ли нещо вярно в таа история?
акта е написан Август месец миналата година постановлението излезна Септември месец но от 26.06.2007 има нов закон който гласи че глоба до 50 лв неможе да се обжалва....
След като има действащ закон, който казва, че нямаш право да обжалваш, обжалването е незаконно.
Ако можеш да накараш съдийката да продължи делото, на практика я караш да извърши административно нарушение.
Не ми се вярва да успееш да я накараш, но ако смяташ, че можеш, действай. Тя поема отговорността за това... А има и прокурори, не само съдии и прокурорите следят интереса на държавата и могат те да обжалват решение.
Всичко останало, кое били смекчаващи обстоятелства, кое не - са общи приказки. Нямат никакво значение.
Няма значение и факта, че двете наказателни постановления са на една бланка, те са си за две нарушения.
С такива глупави оправдания и 47 предишни нарушения според мен е абсурдно да те оневинят. Дали ще те оневинят - трябва някой да хвърли боб за да ти каже, но според мен най - многото да ти намалят глобата(с което съвсем те лишат от право на обжалване) което в случая пак не те устройва.
Но аз не мисля че има нужда от какъвто и да е юридически съвет. Нещата са ясни, обжалването е незаконно!
- Ogi
-
Плевен тийм
-
D3BEP написа:а иначе като причина за моето нарушение съм писал че не съм сложил предпазния колан за да бързам да настигна шофьор който вулгарно псувал приятелката ми... след това съм го настигнал на светофара псували сме се и той ми е извадил пистолет и аз съм избягал и минал на червен сигнал... обяснението е много хубаво написано и всичко си съвпада...
Хахаха ебати филма.
Има ли нещо вярно в таа история?
не но важното е че възражението съм го написал и във акта и в допълнително обяснение а също така го разказах и на полицаите докъто го измислях... толкова реалистично го разказах че те се чудеха дали да тръгнат да го търсят...
акта е написан Август месец миналата година постановлението излезна Септември месец но от 26.06.2007 има нов закон който гласи че глоба до 50 лв неможе да се обжалва....
D3BEP написа:След като има действащ закон, който казва, че нямаш право да обжалваш, обжалването е незаконно.
Ако можеш да накараш съдийката да продължи делото, на практика я караш да извърши административно нарушение.
Не ми се вярва да успееш да я накараш, но ако смяташ, че можеш, действай. Тя поема отговорността за това... А има и прокурори, не само съдии и прокурорите следят интереса на държавата и могат те да обжалват решение.
Всичко останало, кое били смекчаващи обстоятелства, кое не - са общи приказки. Нямат никакво значение.
Няма значение и факта, че двете наказателни постановления са на една бланка, те са си за две нарушения.
С такива глупави оправдания и 47 предишни нарушения според мен е абсурдно да те оневинят. Дали ще те оневинят - трябва някой да хвърли боб за да ти каже, но според мен най - многото да ти намалят глобата, което в случая пак не те устройва.
Но аз не мисля че има нужда от какъвто и да е юридически съвет. Нещата са ясни, обжалването е незаконно!
мерси за мнението но все пак гледам че и ти не си сигурен в това коети приказваш... на мен не ми трябвад догадки трябва ми нещо сигурно... а пък ако наистина няма начин да се обжалва това то поне кажете вариант да го влача колкото се може повече това дело

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
мерси за мнението но все пак гледам че и ти не си сигурен в това коети приказваш... на мен не ми трябвад догадки трябва ми нещо сигурно... а пък ако наистина няма начин да се обжалва това то поне кажете вариант да го влача колкото се може повече това дело
Ок, щом ти харесва да се самоуспокояваш така

Имаш закон, който сам казваш, че предшества даже и нарушението. ИМАШ ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА НАРУШЕНИЕТО.
И ЗАКОНЪТ ТИ ОТНЕМА ПРАВОТО ДА ОБЖАЛВАШ, а съдията е ПРЕКРАТИЛ ДЕЛОТО. Какво по - категорично искаш като мнение приятел?
Никой съдия не е толкова тъп, че да тръгне срещу закона и интереса на държавата в защита на рецидивист - ударник

Легална процедура да задължиш съдията - няма.
Аз ти говоря ако можеш да го "убедиш" по втория начин.
И ти казвам даже да постигнеш нещо по втория начин да не разчиташ много на оправдателна присъда и връщане на книжката с овации

ПП. И ти трябва не форум, а личен адвокат, макар че и най - скъпия да е аз лично бих се наел с леката задача да го размажа... Той няма как да предизвика дело въобще... Според мен, търси връзки, търси спасението извън официалния ред. КАТЕГОРИЧНО!
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
oк
D3BEP написа:мерси за мнението но все пак гледам че и ти не си сигурен в това коети приказваш... на мен не ми трябвад догадки трябва ми нещо сигурно... а пък ако наистина няма начин да се обжалва това то поне кажете вариант да го влача колкото се може повече това дело
Ок, щом ти харесва да се самоуспокояваш така.Не само че съм АБСОЛЮТНО СИГУРЕН, ами съм и АБСОЛЮТНО КАТЕГОРИЧЕН.
Имаш закон, който сам казваш, че предшества даже и нарушението. ИМАШ ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА НАРУШЕНИЕТО.
И ЗАКОНЪТ ТИ ОТНЕМА ПРАВОТО ДА ОБЖАЛВАШ, а съдията е ПРЕКРАТИЛ ДЕЛОТО. Какво по - категорично искаш като мнение приятел?
Никой съдия не е толкова тъп, че да тръгне срещу закона и интереса на държавата в защита на рецидивист - ударник![]()
![]()
Легална процедура да задължиш съдията - няма.
Аз ти говоря ако можеш да го "убедиш" по втория начин.
И ти казвам даже да постигнеш нещо по втория начин да не разчиташ много на оправдателна присъда и връщане на книжката с овацииАсурдно е!
ПП. И ти трябва не форум, а личен адвокат, макар че и най - скъпия да е аз лично бих се наел с леката задача да го размажа... Той няма как да предизвика дело въобще... Според мен, търси връзки, търси спасението извън официалния ред. КАТЕГОРИЧНО!
Аз съм юрист и мога да кажа от челен опит на колегата дзвер,че със държавни служители и най-вече магистрати,потъпкващи закона и вървящи срещу интересите на държавата е ПЪЛНО. Точно за това създадоха и административните съдилища. Именно там можеш,колега, да си заведеш административно дело срещу решението на районния съдия. Но с твоето минало на шофьор-хулиган, нямаш големи шансове за успех дори и с добър адвокат!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Тука вече не знам, и аз това му предлагам, да намери съдия дето ще тръгне срещу държавата, и според мен такива има.
Но пък, ще добавя Емиче, че едва ли го правят безплатно и едва ли е евтино.
Точно това е "вторият начин" за който му говорех. Или някой съдия трябва яко да си затвори очите, или актът да изчезне.
Това е.
А видя ли оправданието, колега? Ще бъде нещо от типа
"Наказателното постановление трябва да отпадне, понеже към момента на възникването му водачът е преследвал, с цел изясняване на отношенията, друг шофьор, който го е напсувал. Друг шофьор не е открит и не е призован по делото".
Ако с такова нещо му отменят акта, трябва да създадем регистър на "бисери на съдебната система".

Но пък, ще добавя Емиче, че едва ли го правят безплатно и едва ли е евтино.
Точно това е "вторият начин" за който му говорех. Или някой съдия трябва яко да си затвори очите, или актът да изчезне.
Това е.
А видя ли оправданието, колега? Ще бъде нещо от типа
"Наказателното постановление трябва да отпадне, понеже към момента на възникването му водачът е преследвал, с цел изясняване на отношенията, друг шофьор, който го е напсувал. Друг шофьор не е открит и не е призован по делото".

Ако с такова нещо му отменят акта, трябва да създадем регистър на "бисери на съдебната система".

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Може ли накрая нещо по същество?
Ogi, вариантите са ти два:
1. Наложено ти е едно общо наказание в глоба размер на 100 лв. и отнемане на 20 контролни точки.
2. Наложени са ти две наказания с един акт, като общата стойност на наказанията е 100 лв. и общата сума на отнетите ти точки е 20.
При вариант 1 - определението на съдията от РС, с което се прекратяна АХД-то е неправилно и има смисъл да атакуваш определението. Тук възниква и още един въпрос, който обаче е по същество (т.е. не се отнася за процедурата, която е предмет на поста ти) -как за две нарушения е наложено едно общо наказание - недопуснимо е.
Вариант 2 - има два подварианта:
2.1. две глоби по 50 лв. - няма смисъл да атакуваш определението.
2.2. една глоба под 50 лв. и втора - над 50 лв. - има смисъл да атакуваш определението, с което се прекратява производството, но частично - в частта му която се отнася за глобата над 50 лв.
Наистина в университета се разглеждат по подобен всеобхватен начин нещата, но в производството по обжалване на наказателни постановления се разглежда само и единствено законосъобразността на постановлението.
Лесно е да се плюят магистратите. Човекът искаше правен съвет. А и миналото му на хулиган е правниорелевантно за законосъобразнотта на наказателното постановление. Би имало някакво значение при индивидуализиране на наказанието му. Което пък в случая не е работа на магистратите.
Ogi, вариантите са ти два:
1. Наложено ти е едно общо наказание в глоба размер на 100 лв. и отнемане на 20 контролни точки.
2. Наложени са ти две наказания с един акт, като общата стойност на наказанията е 100 лв. и общата сума на отнетите ти точки е 20.
При вариант 1 - определението на съдията от РС, с което се прекратяна АХД-то е неправилно и има смисъл да атакуваш определението. Тук възниква и още един въпрос, който обаче е по същество (т.е. не се отнася за процедурата, която е предмет на поста ти) -как за две нарушения е наложено едно общо наказание - недопуснимо е.
Вариант 2 - има два подварианта:
2.1. две глоби по 50 лв. - няма смисъл да атакуваш определението.
2.2. една глоба под 50 лв. и втора - над 50 лв. - има смисъл да атакуваш определението, с което се прекратява производството, но частично - в частта му която се отнася за глобата над 50 лв.
kriso85 написа:...............
Наистина в университета се разглеждат по подобен всеобхватен начин нещата, но в производството по обжалване на наказателни постановления се разглежда само и единствено законосъобразността на постановлението.
emiche написа:...............
Лесно е да се плюят магистратите. Човекът искаше правен съвет. А и миналото му на хулиган е правниорелевантно за законосъобразнотта на наказателното постановление. Би имало някакво значение при индивидуализиране на наказанието му. Което пък в случая не е работа на магистратите.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Someone, ти доста си писал, ама въобще четеш ли приятелю?
Написа 3 листа пост, без даже отвлечен смисъл.
Човекът ти е написал много ясно.
С ЕДИН АКТ СА МУ НАЛОЖЕНИ ДВЕ ГЛОБИ.
Кви варианти, кви същества, ти въобще случай от кое измерение коментираш
Бахти кви термини и чудеса, а колко малко смисъл
Да не си студент по право или политология
Наистина ли мислиш, че едната глоба е 90 а другата 10 лева и съдийката е прекратила делото защото глобите са по 50 лв.
Мисля, че само уплиташ колегата и му губиш времето, извинявай за грубостта, но той е в състояние да се нуждае от спешни действия, не от напразни надежди на чели и недоразбрали...
Поздрави, братле!
Написа 3 листа пост, без даже отвлечен смисъл.
Човекът ти е написал много ясно.
С ЕДИН АКТ СА МУ НАЛОЖЕНИ ДВЕ ГЛОБИ.
Кви варианти, кви същества, ти въобще случай от кое измерение коментираш

2 глоби които не подлежат на обжалване въпреки че са написани на 1 акт и общата им стойност е 100 лв.
Бахти кви термини и чудеса, а колко малко смисъл

Наистина ли мислиш, че едната глоба е 90 а другата 10 лева и съдийката е прекратила делото защото глобите са по 50 лв.

Мисля, че само уплиташ колегата и му губиш времето, извинявай за грубостта, но той е в състояние да се нуждае от спешни действия, не от напразни надежди на чели и недоразбрали...
Поздрави, братле!
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Ogi написа:П.С. знам че не е хубаво да се минава на червено но в 2 часа през ноща в най мъртвия квъртал на града как да остана 2 минути и да чакам ши*ания светофар
А оправданието за без колана какво е - сигурно че те стяга и ти пречи да дишаш

D3BEP написа:той е в състояние да се нуждае от спешни действия
Мдам, има нужда от спешни действия...по опресняване на ЗДвП

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2