6872 дни в търсене на пътя
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
SKISA написа:ше дойде комунизма и после пак 6800 и не нам си колко дена ше преходираме пак....!!! ше доде кога ми цъфнат налъмите! нали са комунистите са на власт-що не прокарват социална политика в полза роду...!?!? аре де!?!!
и пак не си прав за работниците и собствениците!
1. всеки си пази собствеността-нормално! нема кой да ти даде негова земя или имот или квото и да е,щото ти си немал...
2. пак от работника зависи да работи където реши-ма сички били маскари , сички са мошеници...!е не са баш ,а дори и да са и между тях има конкуренция за кадри и труд...! тва със заверите на големите шефове и ,че се разбрали да не дават големи заплати е само в главите на партизаните! всичко е търсене и предлагане..
3. спекула,търговия...и т.н. ...ми нали некой требва и да я продаде тая произведена продукция! едва ли сме само търговия ,па и да сме-начи от тва се печели и тва дава повече хляб,отколкото нещо друго.ако се изкарва повече от производство ше седне барона ,ше сметне и ше мине на производство...! опита в бг показва ,че нема сми...!ми начи работи и бизнесира тва,което му носи по-голем доход!
4. не подтиквам способните да бягат навън-все пак ,обаче има право да отиде другаде и да си продаде труда по-добре. кльоновете и оградите ги нема вече и всеки е свободен. ако не остане и няма кадри -читави да работят за "бароните" ше им се наложи да дават повече пари и по-добри условия ,за да им работи некой...
Естествено, че са се рабрали бароните да не плащат много за труд, то трябва човек хабер да си няма за да си мисли друго. Даже и да не е с гласуване и на общо събрание ,всеки гледа и пита другия колк одава и дава и той толкоз.
И...стига си се оправдавал с категории, като търсене и предлагане, които не разбираш пък се пишеш капиталист.

Те бароните си пазят присвоената собственост, н окакто и да е.
За производството, естествено че говориш щуротии. Ак оти се занимаваш със спедиция не знам, н оаз мога да спомена огромни производства, които през комунизма вървяха добре и след комунизма вървяха добре и се унищожиха и разграбиха от сегашните барони.
Относно последното....
Много егоистично съждение, приятелю... Много.
И... много неосмислено и дори шувенистично.
За мен зад твоите думи прозира "оставете София намира, стойте си по селата или в чужбина, само не тук"... Т.е .тъпото е, че на мен то ми говори, че и ти прозираш опасността, че всъщност си абсолютно съгласен с мен за начина по който стават нещата, ама спориш и изкарваш някакви лозунги от гледна точка на твоето кварталче и твоята службица, да не бъдат застрашени те... Ок, ама тука не говорим за тях...
ПП. Азраил, ти ли си бил автоматичния коректор...

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
дзверо,дзверооо...!във всяко нещо търсиш конспирация! аз не се пиша за барон!имам си бизнес,имам нещо за черни дни и -да!кътам си го,щот не съм го разграбил след промяната ,а съм си го изкарал! и разграбването го направиха точно същите,които ми говориш ,че са правели производство преди 10ти...!! никой друг или поне в много по-малък размер!
аз не знам как са я присвоили тая собственост моите деди ,като са си платили за нея ,купили са я или са я наследили от техните деди и не са я крали като некои други деди ,дето дошли с пушките на 9ти...!!!
нее нужно да си макроикономист ,за да правиш бизнес-аз не съм ,ма правя ,а ти явно разбираш ,ма не щеш да се пишеш в сектата на бароните-начи не правиш! що така...!?!? ествествено ,че се питат кой колко дава ,ма не седат на тайни вечери ,за да се закълнат ,че нема да дават повече!! търси ли се -цената на труда се вдига..!!!
много отскоро станах шовинистично настроен по темата за софия и провинция-не бях такъв...!!обаче секи си гледа от неговата камбанария! и това прииждане и фърляне на всяка цена да се остане в софия с всички възможни и невъзможни средства вече ми пречи...!и на живота ми пречи и на работата и на всичко...!но въпреки това не прокарвам идеята за насилствени мерки за ограничаване на миграцията...!!!пак е въпрос на търсене!! пазар!! ако наистина човека от някой друг град има по-добри от мене възможности и е учил и знае повеч ,за да се пребори за длъжността с мен-нека се бори! да-той сваля неимоверно цената на труда си,а аз -не! ма тва е! както виждаш цената на труда пада и заради и най-вече мигриращите и оставащи в бараки и тавани на вяска цена ,прииждащи хора в софия,а не от некви завери! мен никой не ме е викал на тавкава завера ,а и мои познати и приятели не знам да са викали!!!
много доБре знаеш моето мнение за "службицата",за "застрашаването" и за собствеността !!
нека дойдат хората-нема лошо ,ма да се борят с честни средства и не на всяка цена ,въпреки че и това не може никой да ги спре.
собствеността никой не си я дава-да си изкарат -да си купят и да имат...!!
застрашаването-ми да излезат на "тепиха" за битка за работа ,па то ше си покаже...!!!
дали е спедиция,услуги,търговия,производство-що делиш бизнесите на лоши и добри!ако нема нужда от спедиция-нема да я има! кой ше им закара на заводите цимента!?!? ако нема нужда и от друга дейност-ми нема да я има ,бе!!!
аз не знам как са я присвоили тая собственост моите деди ,като са си платили за нея ,купили са я или са я наследили от техните деди и не са я крали като некои други деди ,дето дошли с пушките на 9ти...!!!
нее нужно да си макроикономист ,за да правиш бизнес-аз не съм ,ма правя ,а ти явно разбираш ,ма не щеш да се пишеш в сектата на бароните-начи не правиш! що така...!?!? ествествено ,че се питат кой колко дава ,ма не седат на тайни вечери ,за да се закълнат ,че нема да дават повече!! търси ли се -цената на труда се вдига..!!!
много отскоро станах шовинистично настроен по темата за софия и провинция-не бях такъв...!!обаче секи си гледа от неговата камбанария! и това прииждане и фърляне на всяка цена да се остане в софия с всички възможни и невъзможни средства вече ми пречи...!и на живота ми пречи и на работата и на всичко...!но въпреки това не прокарвам идеята за насилствени мерки за ограничаване на миграцията...!!!пак е въпрос на търсене!! пазар!! ако наистина човека от някой друг град има по-добри от мене възможности и е учил и знае повеч ,за да се пребори за длъжността с мен-нека се бори! да-той сваля неимоверно цената на труда си,а аз -не! ма тва е! както виждаш цената на труда пада и заради и най-вече мигриращите и оставащи в бараки и тавани на вяска цена ,прииждащи хора в софия,а не от некви завери! мен никой не ме е викал на тавкава завера ,а и мои познати и приятели не знам да са викали!!!
много доБре знаеш моето мнение за "службицата",за "застрашаването" и за собствеността !!
нека дойдат хората-нема лошо ,ма да се борят с честни средства и не на всяка цена ,въпреки че и това не може никой да ги спре.
собствеността никой не си я дава-да си изкарат -да си купят и да имат...!!
застрашаването-ми да излезат на "тепиха" за битка за работа ,па то ше си покаже...!!!
дали е спедиция,услуги,търговия,производство-що делиш бизнесите на лоши и добри!ако нема нужда от спедиция-нема да я има! кой ше им закара на заводите цимента!?!? ако нема нужда и от друга дейност-ми нема да я има ,бе!!!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Тебе пък кой те нарече барон
Ае иска ти се да те похвалим за едър феодал, ама нема кой и затва намисли тоя начин, а
Майтапче... Ама не знам що се буташ във графата
Ти си дребна буржоа!
И въобще.. .Тайни вечери... Много обичаш да ме изкарваш конспиратор. Може би това омаловажава разсъжденията ми. А може би - не... Аз говоря за принципи, за неписани договорки, а не за посвещения и ритуали при определянето на заплатата
Това е един много добър въпрос.
Само че вече аз отговорих на него!
Виж точка 2:
Просто не си си изтълкувал правилно отговора.
Бароните не търпят конкуренция. Има всекакви методики, от адмнистративни, до пушки и ракети "да си опазят замъка".
Който е по същество заграбена наша територия, на която ние също имаме право да ходим... Имаме, ама не ни дават.
В бизнеса няма кой да те пусне. Камо ли пък макроикономист да станеш
Пробвай и виж. Не говоря за сладоледаджийство... Пробвай в бизнеса бате, без да си човек на някой, ей така, имаш идеята, имаш ресурсите, имаш конкурентна стратегия...
Имаш, ма те имат бухалки... Уникален макроикономически пазарен инструмент...
Иначе за дреболии... Сега аз от нещо, на коеот някои викат "хоби" вадя в пъти повече отколкото при бароните... В пъти братче... Вадя колкото най - старите им кадри примерно...
А кво да правя в чужбина приятелю? Икономиката съм я счупил. Езици знам. Имам и опит.
И ме пращаш в чужбина да вадя патладжан... Да чукам кьопоолу.
Ми тва не е ли похабяване на кадрите? Парите ок, ма 20 години учене кой ше ми ги върне? Градинар се става и без първи клас...
Поздрави!

Ае иска ти се да те похвалим за едър феодал, ама нема кой и затва намисли тоя начин, а

Майтапче... Ама не знам що се буташ във графата

И въобще.. .Тайни вечери... Много обичаш да ме изкарваш конспиратор. Може би това омаловажава разсъжденията ми. А може би - не... Аз говоря за принципи, за неписани договорки, а не за посвещения и ритуали при определянето на заплатата

нее нужно да си макроикономист ,за да правиш бизнес-аз не съм ,ма правя ,а ти явно разбираш ,ма не щеш да се пишеш в сектата на бароните-начи не правиш! що така...!?!?
Това е един много добър въпрос.
Само че вече аз отговорих на него!
Виж точка 2:
2. Бароните са си разпределили земята и замъците и си ги пазят взаимно.
Просто не си си изтълкувал правилно отговора.
Бароните не търпят конкуренция. Има всекакви методики, от адмнистративни, до пушки и ракети "да си опазят замъка".
Който е по същество заграбена наша територия, на която ние също имаме право да ходим... Имаме, ама не ни дават.
В бизнеса няма кой да те пусне. Камо ли пък макроикономист да станеш

Пробвай и виж. Не говоря за сладоледаджийство... Пробвай в бизнеса бате, без да си човек на някой, ей така, имаш идеята, имаш ресурсите, имаш конкурентна стратегия...
Имаш, ма те имат бухалки... Уникален макроикономически пазарен инструмент...
Иначе за дреболии... Сега аз от нещо, на коеот някои викат "хоби" вадя в пъти повече отколкото при бароните... В пъти братче... Вадя колкото най - старите им кадри примерно...
А кво да правя в чужбина приятелю? Икономиката съм я счупил. Езици знам. Имам и опит.
И ме пращаш в чужбина да вадя патладжан... Да чукам кьопоолу.
Ми тва не е ли похабяване на кадрите? Парите ок, ма 20 години учене кой ше ми ги върне? Градинар се става и без първи клас...
Поздрави!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ми аз не съм човек на никой...!баща ми е почнал от прост общ работник в завод-стигнал до началник-цех,щото нагоре требвало да е партиец...! и пробвах!да-нямам замъци и некви чудеса баронски ,ма научих правилата,бизнеса,не правех големи магарии да ме окаушат или да ме очистат и горе-долу изкарах и изкарвам...!! бухалките-ми идваха едни 94та-не останаха непосрешнати!! подобаващо ги посрешнахме...!повече не дойдоха!! ако има меркалии мое пак да пробваме!!! да не дава господ ,ма ...ше се опраиме! тая приказка -сички са маскари не важи даже и за бившите комунисти -камо ли за сичките сегашни собственици..!!
не ходи в чужбина-въпреки че ако си ценен кадър нема да береш ягоди в англия...!ела тука у големия град!ако наистина си ценен и обучен и имаш кво да предложиш-някой феодал ше те земе и ше ти плати добре ,за да те има като работник и да му изкарваш печалба...!!!само не идвай и после да бачкаш за петсин лева и да се надръндиш в некой таван с още 5тима себеподобни и да дръпнеш некой кредит да си купиш хралупка в софето и после да ревеш ,че феодалите не давали и ,че бил скъп живота и гаден и не нам си кво!!!така ше си се продал-тва ше е положението...
знаеш аз кога се продадох-нит ме знаеха ,нит ги знам...!!имаше и тема с питанията ми за фирмата...!! са ми викаш-къташ си службицата...!!ми не си я кътам-просто се продадох скъпо и ако некой даде още по-скъпо или по-добър общ пакет -този сега ще трябва или да доплати или да даде повече екстри или да се лиши от мене...!!чисто и просто!кат къпан милиционер...!!
не ходи в чужбина-въпреки че ако си ценен кадър нема да береш ягоди в англия...!ела тука у големия град!ако наистина си ценен и обучен и имаш кво да предложиш-някой феодал ше те земе и ше ти плати добре ,за да те има като работник и да му изкарваш печалба...!!!само не идвай и после да бачкаш за петсин лева и да се надръндиш в некой таван с още 5тима себеподобни и да дръпнеш некой кредит да си купиш хралупка в софето и после да ревеш ,че феодалите не давали и ,че бил скъп живота и гаден и не нам си кво!!!така ше си се продал-тва ше е положението...
знаеш аз кога се продадох-нит ме знаеха ,нит ги знам...!!имаше и тема с питанията ми за фирмата...!! са ми викаш-къташ си службицата...!!ми не си я кътам-просто се продадох скъпо и ако некой даде още по-скъпо или по-добър общ пакет -този сега ще трябва или да доплати или да даде повече екстри или да се лиши от мене...!!чисто и просто!кат къпан милиционер...!!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ае аз ти давам картината на контрола и на управлението... Тя си е точно такава. Извратена. Сега, че не всички са маскари... И че има маскари и от другите... Тва е отделен въпрос.
Е, и аз кат пешлеме - май нямах още 18, ходех на училлище - нежелан кадър - бачках при един човек, ходих, подмазвах се, интересувах се, зема ме на работа. Аз почнах, зех да праа на добра воля сума неща дет не са ми в длъжността, оня ме хареса супер много... И почнах далаверите... Напрао му земах акъла на човека, той фане една далавера и почне да следи, те три нови. Накрая се разделихме, без пряко да ме е фанал...
Нечестна постъпка, ма на, и аз съм маскара. Човекът ми помогна, честно казано, тогава бяха трудни времена за мене, аз си остайх ръцете.
Ама не може да се мери с нечестните постъпки и циганията сега...
И специално този пример въобще не е глобален. Даже в момента се гордея с точността си, що се отнася до договорки и коректност.
Е, и аз кат пешлеме - май нямах още 18, ходех на училлище - нежелан кадър - бачках при един човек, ходих, подмазвах се, интересувах се, зема ме на работа. Аз почнах, зех да праа на добра воля сума неща дет не са ми в длъжността, оня ме хареса супер много... И почнах далаверите... Напрао му земах акъла на човека, той фане една далавера и почне да следи, те три нови. Накрая се разделихме, без пряко да ме е фанал...
Нечестна постъпка, ма на, и аз съм маскара. Човекът ми помогна, честно казано, тогава бяха трудни времена за мене, аз си остайх ръцете.
Ама не може да се мери с нечестните постъпки и циганията сега...
И специално този пример въобще не е глобален. Даже в момента се гордея с точността си, що се отнася до договорки и коректност.
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3