6872 дни в търсене на пътя
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Много е бил прав Аспарух, само че много наши политици се опитаха и отчасти успяха да омаловажат думите му. Но това ще е до време. Ще дойде момента, когато и ние, дето сме видали повече, трябва да действаме. Щото е верна приказката: старото знае ама не може, младото може ама не знае. Е това е.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Този лаф е най краткото и точно описание на проблема,другото всичко(както в статията) само е описания на последствията...апсилютно съгласен съм!D3BEP написа:Всъщност, статията е лицемерна.
Рибата се вмирисва откъм главата.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз мисля скоро съвсем да спирам да мисля за почване на работа.
Поздрави.
Tук един приятел от щатите Юрката казваше :''А пари от де???''
И на мен не ми се бачка работата която работя в момента иска ми се да си ходя по кафета и да си тренирам ,обаче пари от де?
Сега Дзвер вие там по морето заедно със Софииските робовладелци пуснете имотчето на дедо под наем и лесно,ми тези които нямат?/бзаикам се Дзвер да не се обидиш/!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Nukem написа:Аз мисля скоро съвсем да спирам да мисля за почване на работа.
Поздрави.
Tук един приятел от щатите Юрката казваше :''А пари от де???''
И на мен не ми се бачка работата която работя в момента иска ми се да си ходя по кафета и да си тренирам ,обаче пари от де?
Сега Дзвер вие там по морето заедно със Софииските робовладелци пуснете имотчето на дедо под наем и лесно,ми тези които нямат?/бзаикам се Дзвер да не се обидиш/!
Допълвам: спирам да мисля за почване на работа при господар/феодал.
А не че айляк по цял ден.
А моренцето е лятото, и не всяко лято и предимно не в Бургас...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Nukem, ти щото нямаш имотче, за т'ва си мислиш, че с имотчето на дядо под наем е много лесно и хубаво Smile
А, и да ти имам целите в живота muhihihihi
Mи да братле наистина така мисля,имам един офис и един апартамент на кредит взети с инвестиционна цел и да ти кажа с тези цени на наемите нямат избиване ,с офиса съм много вътре даже сега няма наематели и кредита го плащам от джоба си!
А за целите в живота това за тренировката и кафето са само част има и още!

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ааа.. Пропусна най - важните цели, йеденье, пиенье, ***...
Апартамент с инвестиционна цел
Ти си корав инвеститор ве брат...
Принципно цената на наема се проверява преди да купиш

Апартамент с инвестиционна цел

Принципно цената на наема се проверява преди да купиш

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Mи изпадна ни добра цена на зелено ,но мястото не ми харесва така че като стане готов го продавам затова написах и инвестицонна цел!
Много рано ставаш ве Дзвер!

Много рано ставаш ве Дзвер!

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Nukem написа:Много рано ставаш ве Дзвер!![]()
Станал съм да търся пътя

Тва с апартаман в София ли ве брат... Ае те там не бързай да продаваш... Идваме

ПП. Пу, тоз автоматичен коректор... Някой път ше напиша "конкретен", той че си помисли че обиждам някого на "(кон)кретен" и че ме банне...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ела,ела...!!само тебе те нема!! че те чекам на околовръстното!!
не знам кой какво са му виновни феодалите през тоя преход-то феодали имаше и преди!!
и най-важното има си решение-като не ти аресва- не бачкаш за него!!проста работа! като нема кой да му бачка или като не иска за тия пари-или ше дигне заплатите или ше фалира! толкова е просто! никой собственик нема да стане рано сутрин-като дзверо ,а и той да е нема да го направи и да си каже:бе маамудеа що ли не зема да им дигна заплатите на тия мойте!!! е така....!да зема да им ги дигна ,че са им ниски! може да стане да направи сметка ,че е напуснал пенчо,а му е бил нужен,че ванчо вече мрънка трети месец за пари повече и че трябва да развие нов продукт ,а нема работници за него или други нужни служители и да реши да даде повече пари ,за да му останат нужните хора или да наеме нови ,ма за да ги земе трябва да даде по-добри условия от другия "феодал"!! абсолютно прост механизъм ,който работи по цел свет!!!
а тва за имота на дедо-голема мъка начи!! ми дедо го е купил и са му го зели!!...гадовете!! без никаква причина или обосновка ,освен че им требва на тех!!! и като го ползвали 50 години ,са некой внук го е получил обратно и то/естествено в много по-малък и кьопав размер/ и са бил феодал! ми да го духат бедните!!!
!! ... духом или цифром!!!

не знам кой какво са му виновни феодалите през тоя преход-то феодали имаше и преди!!
и най-важното има си решение-като не ти аресва- не бачкаш за него!!проста работа! като нема кой да му бачка или като не иска за тия пари-или ше дигне заплатите или ше фалира! толкова е просто! никой собственик нема да стане рано сутрин-като дзверо ,а и той да е нема да го направи и да си каже:бе маамудеа що ли не зема да им дигна заплатите на тия мойте!!! е така....!да зема да им ги дигна ,че са им ниски! може да стане да направи сметка ,че е напуснал пенчо,а му е бил нужен,че ванчо вече мрънка трети месец за пари повече и че трябва да развие нов продукт ,а нема работници за него или други нужни служители и да реши да даде повече пари ,за да му останат нужните хора или да наеме нови ,ма за да ги земе трябва да даде по-добри условия от другия "феодал"!! абсолютно прост механизъм ,който работи по цел свет!!!
а тва за имота на дедо-голема мъка начи!! ми дедо го е купил и са му го зели!!...гадовете!! без никаква причина или обосновка ,освен че им требва на тех!!! и като го ползвали 50 години ,са некой внук го е получил обратно и то/естествено в много по-малък и кьопав размер/ и са бил феодал! ми да го духат бедните!!!

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
колкото до Германия- да не забравяме плана Маршъл! за БГ такъв план няма, няма и да има! точно затова сме на това дередже
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
да зема да им ги дигна ,че са им ниски! може да стане да направи сметка ,че е напуснал пенчо,а му е бил нужен,че ванчо вече мрънка трети месец за пари повече и че трябва да развие нов продукт ,а нема работници за него или други нужни служители и да реши да даде повече пари ,за да му останат нужните хора или да наеме нови ,ма за да ги земе трябва да даде по-добри условия от другия "феодал"!! абсолютно прост механизъм ,който работи по цел свет!!!
Тъпото е, че :
1. Нашите феодали всичките са барони. По - надолу нема.
2. Бароните са си разпределили земята и замъците и си ги пазят взаимно.
3. Никой от бароните не се занимава със смислено производство, със сериозно мислене на дългосрочен продукт, с пазарна стратегия. Повечето се занимават със спекулации, търговийка, банкерийка, застраховийка, и в най - добрия случай с безумно застрояване, което гледат не да планират и измислят, а веднага да продадат на балами, пък после баламите да му мислят.
4. Поради точка 3 никой от бароните не цени хората си... За всеки барон е по - важна връзката му с другите барони, отколкото ценността на който и да е работник. За барон Минцифай например е много по важно да си пие ракията с барон Мунчо и да му зарежда магазините, отколкото че едикой си работник я разбирал много търговията с дъвки например. За барон Мунчо е много по - важно да присъства на неделното събиране не бридж на дружеството на бароните и да им продава яхти, отколкото че в сервиза имал най - добрия майстор на Балканите. И с него, и без него бароните пак ще си купат яхти. Системата е така скроена, че качествата на работника - или поне качествата му в работата - нямат особено значение.
5. И за съжаление даже и малкото читави барони биват отнесени от вихъра... Щом цената на труда е ниска, те що да дават висока?
6. Една голяма орда крепостни селяни не разбират за какво иде реч и ходят, слушат сладки приказки и работят за без пари с вяра в бъдещето. Ангарията е жива!!! По този начин те още повече подбиват цената на труда и девалвират и умения, и образование, и опит, и всичко....
7. Обаче качеството на работа, мотивацията, производителността и всичко спада. Бароните усещат това и почват по лекия път. Статии. Зер барони има и във вестниците и други клозетни принадлежности. "Българинът е мързелив". "Българинът чека некой друг да му оправи държавата". "Повишението на доходите требе да е обвързано с повишение на производителсността(как ли я мерят в 90% непроизводствена сфера...)". И т.н.
Та такива ми ти работи за феодално - общинско - крепостническия слой... Кога ли ше дойде комунизма....

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ше дойде комунизма и после пак 6800 и не нам си колко дена ше преходираме пак....!!! ше доде кога ми цъфнат налъмите! нали са комунистите са на власт-що не прокарват социална политика в полза роду...!?!? аре де!?!!
и пак не си прав за работниците и собствениците!
1. всеки си пази собствеността-нормално! нема кой да ти даде негова земя или имот или квото и да е,щото ти си немал...
2. пак от работника зависи да работи където реши-ма сички били маскари , сички са мошеници...!е не са баш ,а дори и да са и между тях има конкуренция за кадри и труд...! тва със заверите на големите шефове и ,че се разбрали да не дават големи заплати е само в главите на партизаните! всичко е търсене и предлагане..
3. спекула,търговия...и т.н. ...ми нали некой требва и да я продаде тая произведена продукция! едва ли сме само търговия ,па и да сме-начи от тва се печели и тва дава повече хляб,отколкото нещо друго.ако се изкарва повече от производство ше седне барона ,ше сметне и ше мине на производство...! опита в бг показва ,че нема сми...!ми начи работи и бизнесира тва,което му носи по-голем доход!
4. не подтиквам способните да бягат навън-все пак ,обаче има право да отиде другаде и да си продаде труда по-добре. кльоновете и оградите ги нема вече и всеки е свободен. ако не остане и няма кадри -читави да работят за "бароните" ше им се наложи да дават повече пари и по-добри условия ,за да им работи некой...
и пак не си прав за работниците и собствениците!
1. всеки си пази собствеността-нормално! нема кой да ти даде негова земя или имот или квото и да е,щото ти си немал...
2. пак от работника зависи да работи където реши-ма сички били маскари , сички са мошеници...!е не са баш ,а дори и да са и между тях има конкуренция за кадри и труд...! тва със заверите на големите шефове и ,че се разбрали да не дават големи заплати е само в главите на партизаните! всичко е търсене и предлагане..
3. спекула,търговия...и т.н. ...ми нали некой требва и да я продаде тая произведена продукция! едва ли сме само търговия ,па и да сме-начи от тва се печели и тва дава повече хляб,отколкото нещо друго.ако се изкарва повече от производство ше седне барона ,ше сметне и ше мине на производство...! опита в бг показва ,че нема сми...!ми начи работи и бизнесира тва,което му носи по-голем доход!
4. не подтиквам способните да бягат навън-все пак ,обаче има право да отиде другаде и да си продаде труда по-добре. кльоновете и оградите ги нема вече и всеки е свободен. ако не остане и няма кадри -читави да работят за "бароните" ше им се наложи да дават повече пари и по-добри условия ,за да им работи некой...
- Azrail
- UFO Pilot
-
D3BEP написа:....
ПП. Пу, тоз автоматичен коректор... Някой път ше напиша "конкретен", той че си помисли че обиждам някого на "(кон)кретен" и че ме банне...
....
Тоз автоматичен коректор не е толкоз автоматичен, гледай занапред да не му създаваш мноо работа, моля те

MORE BEER!
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3