Преминава на Гръцката граница с автомобил?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Преминава на Гръцката граница с автомобил?

Мнение от Totogada » 26 Май 2008, 19:32

След 3 дена вероятно ще ходя до Атина с кола.Въпросите ми са следните.
По принцип ще съм с моята кола...но данъците ми не са плащани от 2 години в това проблем има ли като преминавам границата?Може и с друга кола да ходя,но собственика няма да пътува с мен.Обикновено пълномощно ще свършили работа на границата(тъй като колата не е моя)?
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Май 2008, 19:55

Няма проблем с данъците на митницата, а ако си с чужда кола по- добре си извади едно нотариално заверено пълномощно, че те упълномощава да я ползваш в страната и чужбина. Дори и да не ти го искат ако недай боже стане нещо там ще ти спести разправии.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 26 Май 2008, 20:36

И зелена карта баце,че в последно време техните куки зеха да се заяждат.Спазвай ограниченията и си на шест.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 26 Май 2008, 20:49

Искат ли още международна книжка?
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 26 Май 2008, 21:35

... и ако имаш антирадар - по-добре не го взимай ;)

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 26 Май 2008, 21:41

а ако си го земеш просто имай готовност да го смотаеш в гащите да не ти го намерят!! аз си го носих,но имах готовност да го смотая ,па да видим дали ше си го потърсят при питона :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Totogada » 26 Май 2008, 21:49

Благодарско за информацията колеги.За зелената карта съм наясно,утре ще ходя да си я поискам,защото ми се води че я имам но като си правих ГО ми казаха когато ще излизам от БГ да отида да ми я дадът.За скороста дам...там санкциите са много високи,за никъде няма да бързам(то после ще се нагледам на бързо каране достатъчно :mhihi: )
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pe4atara » 26 Май 2008, 21:58

не ми казвай,че отиваш на ''рали Акрополис" :cry:
-маляките мразят също да им караш на фарове през деня

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 26 Май 2008, 22:33

еми да защото все едно ги предупреждаваш за ченгета на пътя и даваш сигнал отдалече "ехо аз съм чужденец елате да ме стреляте с радара :mhihi: " ако ти трябват газстанции има една важна тема къде се намират ако имаш ГПС слагай адресите вътре...тол такси има от солун надолу до към атина общо 15-16 евро на едната посока ще ти излезе
зелена карта ти трябва,пълномощно нотариално заверено с превод на гръцки език на проклет преводач и това е

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 26 Май 2008, 22:45

Аз преди няма и седмица ходих по Гърция с комбито, не съм му плащал данък 2 години и на Промахон даже и личните карти не ни поискаха а Гърка вика "давай,давай" :mhihi:

Спазвай ограниченията ,аз не че ги спазвах де ,но винаги карах далеч на дистанция зад някой местен бързак :roll: Фаровете ми светеха навсякъде постоянно , минах покрай няколко полицейски поста ,даже единия се изпречи на платното пред мен и ми направи знак да мина и спря един нашенец с джип дето караше близо зад мен ... Няма закон в никоя Европейска държава ,който забранява късите светлини през деня :roll:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Май 2008, 22:59

Penchev написа: ... Няма закон в никоя Европейска държава ,който забранява късите светлини през деня :roll:
Даже напротив,в много страни по закон са задължителни,зашо така с Византия ,незнам :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Totogada » 26 Май 2008, 23:06

pe4atara написа:не ми казвай,че отиваш на ''рали Акрополис" :cry:
-маляките мразят също да им караш на фарове през деня

Точно там отивам :mhihi:
Това за фаровете не за първи път го чета :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vili » 27 Май 2008, 0:11

колега скоро ходих до атина и границата я минах като на парад но наистина си направи пълномощно и зелена карта,това за фаровете не мисля че им пречи аз посотянно карам на фарове и не съм имал проблеми а относно радарите до колкото видях не ползват като нашите радари а снимат с камери и общо взето по организирана полиция не съм виждал.но и какво го мислиш ти си европеец и се дръж като такъв докато не го осъзнаеш никой няма да ти го признае.лек път и не им се стягай толкова :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pe4atara » 27 Май 2008, 0:28

виж колегата Марфи кво препоръчва---на мен лично много ми помогнаха неговите съвети

откърти си парче от Акропола за спомен и целуни Себастиан Льоб от мен :winky:
http://marfiland.blogspot.com/2008/01/blog-post_27.html

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 27 Май 2008, 8:02

Така,не знам сега доколко сте чели какво пише по тия зелени карти.
Зелената карта представлява международната ви застраховка ЕДИНСТВЕНО за страните, отбелязани на нея със утвърдените от ЕС съкращения. Когато сключвате застраховка или си правите добавък за международна такава ви се издава и зелена карта, която покрива застраховката в случай, че нещо непредвидено стане, докато сте извън ЕС.

В Гърция за какво са ви тия зелени карти? Не че е много тежка, но все пак е ненужна.
Промахонас се минава за максимум 10мин.,ако да кажем има колона от 7-8 коли. На пункта искат само лични карти на пътуващите в колата, макар че ако нещо им е щукнало могат да ти поискат всички документи-както нашите митничари, така и гръцките.
Ако ще караш чужда кола-нотариално заверено пълномощно от собственика на колата(ако е женен/омъжена-да е от двамата съпрузи!). Пълномощното е само за българските власти, така че превод не ти трябва.
За пътуването из Гърция е добре да си имаш едно копие(аз обикновено си нося и оригиналите) от застраховките, ей така, за всеки случай.
За фаровете никой не може да ти каже нищо, аз съм там през 2 месеца и никога не са ме спирали..пък кой знае де..може колегите да са нарушили нещо друго и затова да са ги спирали ;) Полицаите им са безкомпромисни и неподлежащи на рушвет. В момента, в който извадиш банкнотка пари си на земята с белезници(опит на познати), взимат ти предната регистрационна табелка и после ходи се разправяй, като плащането на солената глоба е най-елементарната част, за да си вземеш ДКНто ще ти трябват дни,може и седмица. Зависи накъде караш-по пътя след Промахонас няма много полиция, защото се строи магистрала успоредно с него, но минеш ли Сидирокастро е добре да спазваш правилата за движение.
Това е общо взето всичко нужно да знаеш за пътуването в Гърция ;)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Следваща

Назад към Извън Темата