Харчене на масло дали е нормално !?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
mariovj написа:mityooo написа:Не пипай мотора да не стане по лошо![]()
![]()
Този разход е съвсем нормален особенно ,ако го и "ръчкаш" от време на време .
как,че е нормално![]()
![]()
![]()
нормално за стар мотор може да е до 300гр. на 10000км.
И какво му е ненормалмото

Ако при мен изчезнат само 300 грама за 10000 км на някоя от кочините* ми направо ще се притесня

*coche на испански е автомобил ,а не "свинарник"

0898578595
deyan-enchev написа:Тая тема май само автора й не я посещава. Ама да се разберем за тоя разход бил той и 1.5 литра на 10000км, както изхождаме от Архидедовските писания (нали), и от тези на автора разбира се.
Всички знаем че който и да се качи на колица иска да й вземе душата, газ газ и после що я сдухах, ем така. Тоя Ис или Друг ис или М3 ко щете, няма как да не им се изпекът не гумичките на клапаните, ми и буталата като нищо. Тя колата си иска майстора както казва един приятел.
Тоя разход за бензинова кола незнам дали го намирате за нормален очевидно не ама аз не съм го сравнявал с дизеловата (ми). Все пак тоя мотор на 10 годишна кола, дето не е отварян изобщо според мене, как да не гори масло ????. Цъкна е темата и само някви монолози след това. Ами ако се кара с 0В40 ше гори не 1.5 ми и 3литра, тя ако е на 400000км кво да е, като нова.
Знам че всички си обичаме колите, Д3ВЕР и аз мисля че трябва да е изпъната и сичко да й е наред, но не всички имат ресурсите необходими за това, и от тази гледна точка пак има хляб в нея както ти викаш.
ПП. М21Д24 събира 5.1 литра масло, ако има много нагари може и по малко
Посещавам го но от вчера не съм влизал

незнам колата не пуши ама си я покарвам прилично не е да не я ръчкам но не зловещо да и пала гуми,съединитела и тем подобни груби прояви написах 700гр но може би е около 500 като се загледах в мярката на тубичката

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Мотул е доста прилично масло и модификацията, с която караш по никакъв начин не предполага да гори повече от нормалното, не знам.
Ако само ще пишеш във форума и ще се самоуспокояваш с неточности в размера на тубата , значи нищо няма да предприемеш, тогава ок.
Възможно е колата да ти гори толкова масло и да изкара още много без други сериозни проблеми.
Половин литър на 4000 км. няма да го хванеш при пушене, освен ако не ти гори масло само над определени много високи обороти.
Ако само ще пишеш във форума и ще се самоуспокояваш с неточности в размера на тубата , значи нищо няма да предприемеш, тогава ок.

Половин литър на 4000 км. няма да го хванеш при пушене, освен ако не ти гори масло само над определени много високи обороти.
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2