Настилка гараж
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Настилка гараж
имам един гараж дето подът му е бетон и непрекъснато е пълен с пясък...искам да му направя някаква настилка. гледах, че има едни мозаечни плочи, които са нелоши, обаче в Бриколаж ги няма. някой има ли иде откъде мога да си ги намеря или някакъв друг вид настилка за гараж?
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Има едни наливни настилки немски. Които само се разпределят равномерно и равно. Така хората си правят и пътечки из дворовете и т.н. Много е удобно за чистене също. Иначе моят гараж е с бетон и постоянно рина пясък и всякакви боклуци, които внасям с колата. За съжаление не знам точно как беше наименуванието на тези разливни настилки, но ако друг не го каже ще попитам.

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Иво написа:Има едни наливни настилки немски. Които само се разпределят равномерно и равно. Така хората си правят и пътечки из дворовете и т.н. Много е удобно за чистене също. Иначе моят гараж е с бетон и постоянно рина пясък и всякакви боклуци, които внасям с колата. За съжаление не знам точно как беше наименуванието на тези разливни настилки, но ако друг не го каже ще попитам.
Мисля че иво говори за това ->Саморазливен под
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Иво
- шПерко
-
deyan-enchev написа:Иво написа:Има едни наливни настилки немски. Които само се разпределят равномерно и равно. Така хората си правят и пътечки из дворовете и т.н. Много е удобно за чистене също. Иначе моят гараж е с бетон и постоянно рина пясък и всякакви боклуци, които внасям с колата. За съжаление не знам точно как беше наименуванието на тези разливни настилки, но ако друг не го каже ще попитам.
Мисля че иво говори за това ->Саморазливен под
Именно нещо подобно е да. Слагали сме във вътрешно помещение /зала/ и е много добро като настилка. Няма фуги като теракота, изглежда готино, топло е и се чисти адски лесно. Даже сега и аз се замислих дали да не сложим в гаражите. Цимента е кофти наистина.

- DIDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d '04
1. За да стане гаража както трябва, не ти трябва саморазливна, защото
трябва да имаш много лек наклон навън. /за да не ти остане водата в гаража при някоя извънредна ситуация/
2. За мен най добрата настилка за гараж е мозайката - не се начупва
като плочите, изключително здрава, лесно се поддържа.
Моя гараж беше на замаска отдолу и докато правеха мозайка на
стълбището ги накарах да направят и в гаража.
Другия вариант ти е шлайфан бетон, но е много гладък и не е много
удачен.
трябва да имаш много лек наклон навън. /за да не ти остане водата в гаража при някоя извънредна ситуация/
2. За мен най добрата настилка за гараж е мозайката - не се начупва
като плочите, изключително здрава, лесно се поддържа.
Моя гараж беше на замаска отдолу и докато правеха мозайка на
стълбището ги накарах да направят и в гаража.
Другия вариант ти е шлайфан бетон, но е много гладък и не е много
удачен.
BMW - Усещане за автомобил
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
..шлайфания бетон е много скъп, щото се шлайфа със спец. машини. аз съм се спрял на мозаечни плочи щото ас практични, чистят се лесно и са яки. въпросът е откъде да си ги купя?
- Иво
- шПерко
-
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Главния участник е тук :
Домостроителен комбинат София
После виж да си изградиш що годе представи за цени (според мен извратено завишени)
Има и списък и на др. строителни материяли
Все пак ако не си от София, порови в Гугъл 100% има около 50 фирми чиято дейност ще ти привлече интереса.
С мозаечни плочи както си решил не е евтино, но е и красиво. Обезателно си направи канализация на гаража, ако нямаш разбира се естествена или изкуствена денивелация.
ПП. Познанията ми на строителната терминологи се базират на слушане, гледане и премигване, не от личен опит за жалост.
Успех, и трябва да споделиш крайния вариант и окончателното ти решение в тази тема. Мисля че форума не е само за Рацерството, и пререкания, това би било тема с интересно поне за мен развитие.
Домостроителен комбинат София
После виж да си изградиш що годе представи за цени (според мен извратено завишени)
Има и списък и на др. строителни материяли
Все пак ако не си от София, порови в Гугъл 100% има около 50 фирми чиято дейност ще ти привлече интереса.
С мозаечни плочи както си решил не е евтино, но е и красиво. Обезателно си направи канализация на гаража, ако нямаш разбира се естествена или изкуствена денивелация.
ПП. Познанията ми на строителната терминологи се базират на слушане, гледане и премигване, не от личен опит за жалост.
Успех, и трябва да споделиш крайния вариант и окончателното ти решение в тази тема. Мисля че форума не е само за Рацерството, и пререкания, това би било тема с интересно поне за мен развитие.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Аз сложих много хубав и здрав балатум и съм доста доволен, но разбрах че и бая пари струва
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
kaто чета и ми се струва, че по-резултатно ще е да попитате татковците ви какво са постлали, нанесли и пр. и да споделите
Иначе и мен не ми харесва вечния прахоляк от бетонната замаска, само мия и пак, освен да държа 5 санта вода винаги

Иначе и мен не ми харесва вечния прахоляк от бетонната замаска, само мия и пак, освен да държа 5 санта вода винаги

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Nucl3arDru1D написа:kaто чета и ми се струва, че по-резултатно ще е да попитате татковците ви какво са постлали, нанесли и пр. и да споделите
Ако визираш мен ще те разочаровам.......Тати пари НЕ ДАВАААааааа вече......пък и печеля повече от добре

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
hemicharger написа:Nucl3arDru1D написа:kaто чета и ми се струва, че по-резултатно ще е да попитате татковците ви какво са постлали, нанесли и пр. и да споделите
Ако визираш мен ще те разочаровам.......Тати пари НЕ ДАВАААааааа вече......пък и печеля повече от добре

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- dqvola666
- младши ентусиаст
-
- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
Наистина би било добре да обменим информация и съвети...
Отдавна се опитвам в малкото свободно време да посъбера брошурки и рекламки... че и при нашите гаражи са пестили цимента за замазката...
Ако е за собствен гараж, положението е едно, ако е за общ с "улица", е по-различно, знаете защо...
Иначе вариантите са много - според желание, вкус и средства:
За саморазливните пишеше по-горе...
Промишлени настилки - стават, но не са евтини - имат екстри, които за един домашен гараж са излишни глезотии...
Теракота (трето-пето качество) - един съсед си сложи и си му е добре...
Тук пък се търсят мозаечни плочи... също добър вариант...
Може и "проста" мозайка...
Или качествена циментова замазка, положена от умеещ майстор...
В момента чакам информация за име и цена на някакъв грунд, който запечатвал всичко и не бил скъп...
Но при нас най-голямата спънка след финансите е организацията...
-----------------------------
В Овча купел, малко след като трамваят премине отдясно в посока "Цар Борис III", има голям надпис - Индустриални подове... тел. 856-90-71... преди година цената на най-непретенциозния беше около 90 лв/м2, ако добре си спомням... което никак не се хареса на съседите...
и обувките ни продължават да побеляват на втората крачка...
----------------------------
П.П. Познавам един човек, който си е намерил от някъде калъпи за тротоарни плочи и си ги прави сам... с качество, каквото иска... (и това е идея
)
П.П.П. И задължително поне 1% наклон навън!
Отдавна се опитвам в малкото свободно време да посъбера брошурки и рекламки... че и при нашите гаражи са пестили цимента за замазката...
Ако е за собствен гараж, положението е едно, ако е за общ с "улица", е по-различно, знаете защо...
Иначе вариантите са много - според желание, вкус и средства:
За саморазливните пишеше по-горе...
Промишлени настилки - стават, но не са евтини - имат екстри, които за един домашен гараж са излишни глезотии...
Теракота (трето-пето качество) - един съсед си сложи и си му е добре...

Тук пък се търсят мозаечни плочи... също добър вариант...
Може и "проста" мозайка...

Или качествена циментова замазка, положена от умеещ майстор...

В момента чакам информация за име и цена на някакъв грунд, който запечатвал всичко и не бил скъп...

Но при нас най-голямата спънка след финансите е организацията...
-----------------------------
В Овча купел, малко след като трамваят премине отдясно в посока "Цар Борис III", има голям надпис - Индустриални подове... тел. 856-90-71... преди година цената на най-непретенциозния беше около 90 лв/м2, ако добре си спомням... което никак не се хареса на съседите...

----------------------------
П.П. Познавам един човек, който си е намерил от някъде калъпи за тротоарни плочи и си ги прави сам... с качество, каквото иска... (и това е идея

П.П.П. И задължително поне 1% наклон навън!
"... _ _ _ ..."
шлайфан бетон като по бензиностанциите, това е най-доброто решение за мен
даже ме е яд че още при отливането на плочата не я изглади някой
нищо не им е специално на машините, една перка се върти и се шлайфа в продължение на няколко часа докато съхне бетона, като се добавят разни препарати
може като стъкло, но може и не чак толкова гладък - зависи какво искаш
даже ме е яд че още при отливането на плочата не я изглади някой

нищо не им е специално на машините, една перка се върти и се шлайфа в продължение на няколко часа докато съхне бетона, като се добавят разни препарати
може като стъкло, но може и не чак толкова гладък - зависи какво искаш
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2