Въпрос за реле

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Въпрос за реле

Мнение от valeto » 24 Май 2008, 12:49

Колеги,порових се,но неможах да открия схема на бушонното табло и релетата за мойта колица,тя е Е36 91г. 318i M40.Тези неща които открих,несъответстват за мен.Ако някой помогне ще бъда благодарен. :help: .Проблемът е че спряха да ми светят халогенните,смених релето,но сега пък щом запаля фаровете и се палят и халогенките.Искам да проследя цялата система на схема за да ми стане ясно за какво иде реч :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 24 Май 2008, 16:16

Бах и аз имам някви интересни проблеми с халогените.. Светят когато искат, смених релето, разменихме и 2 проводника за съответното реле, щото крачетата са разменени спрямо тези на оригиналното (каквото не можах да намеря никъде или ми казаха 50лв за реле в ауто+.. да бе да..).
Та сега ту единия свети, ту и той гасне когато му скимне и не знам кво да го прая.. не им се ядосвам вече, ама бих се радвал ако ми светеха и двата, когато АЗ искам :mhihi:

Надявам се някой да е по-запознат с тоя проблем, тъй като виждам не е сам при мен ;)
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от alpi » 24 Май 2008, 18:48

дайте по 1 e-mail и ще ви прата снимка, че го имам на лист хартия.
Изображение
Цитат "Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 26 Май 2008, 0:08

хмм,купих реле сложих го,но халогенките започнаха да се палят винаги щом светна фаровете,оказа се че са ми дали грешно реле :mhihi: :mhihi: ,аман от пишман магазинаджии....утре в дару и готово ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 28 Май 2008, 19:07

valeto написа:хмм,купих реле сложих го,но халогенките започнаха да се палят винаги щом светна фаровете,оказа се че са ми дали грешно реле :mhihi: :mhihi: ,аман от пишман магазинаджии....утре в дару и готово ;)

Така направи и при мен с реле БОШ :mhihi: Сега съм с едно Сименс уж, ама схемата е с разменени крачета, както съм отбелязал в горния си пост и преправихме леко инсталацията (размяна на 2 проводника), ма светят когато им кефне..
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

Назад към E36