3 ЮНИ АКО ИСКАТЕ ПО ЕВТИНО ГОРИВО
Модератор: Общи модератори
- Stili
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330cd
- Мечтае да кара: zonda
И аз съм за протеста и е крайно време да се направи нещо сериозно а? А на тоя пич Антани ли там как беше(братле неискам да те обидя ама.. мн остро го каза) та мога да кажа че хората са равни не само в комунизма а по целия свят и не е зле да си отвориш малко очите а? А тия глупости дето ги изреди че били едни по-умни по-работливи и незнам си кви един вид може да се нарече индивидуалност се пак хората са различни, НО РАВНИ нали не ги бъркай тия неща!!А иначе всеки има право да си мисли че е повече от другите!!Тъпото е че всеки се перчи с парите си а никой не се замисля че утре може да се случи нещо лошо и може да се случи на всеки нали болестите непробират???Кофти е да се караме за такива глупости и затова не е зле да се държиме добре един с друг най-малко от уважение ебаси всички сме хора дали по богати ли по бедни или по умни се тая ако всеки се държи добре и немисли по цял ден как да прецака днеска някой с 50/100 лв. няма да сме на това дереже лошото е че безпаричието и мизерията карат хората да са такива а не че им е удоволствие!!!
Колеги вие го обърнахте чак на лични нападки и обвинения, което мисля, че никак не е целта на задачата. Кой-какво бил изкарал сам, какво бил работил и т.н. си мисля, че е изцяло негова работа и не трябва да занимава целия свят с това. Всеки си има своите несгоди и проблеми и някак си е тъпо да ги пишете в точно тази тема. Написах го още в началото, ще го повторя пак - нека който не иска да помогне поне да не пречи!
Моето виждане е, че трябва да стачкуваме за следните неща:
1. По-висок стандарт за живеене. Визирам по-високи заплати и по-нормални цени. Всичко е до баланс. А това е напълно възможно да стане.
2. По-добри пътища. Нека най-сетне видим една хубава магистрала от край до край, например. Нека видим едни нормални градски улици, които са сигурни както за пешеходците, така и за шофьорите и техните автомобили.
Искрено се надявам, че предизборно господата политици ще се вземат в ръце и най-накрая ще свършат нещо, което ще видим всички. Да направят промяна, ако щете. Но за да стане това НИЕ (народа) трябва да им покажем, че го искаме и то много! Крайно време е тези хора да разберат, че не ние работим за тях, а те за нас.
Дори и да не стане нищо все си мисля, че поне няма да ни е яд, че не сме опитали.
Моето виждане е, че трябва да стачкуваме за следните неща:
1. По-висок стандарт за живеене. Визирам по-високи заплати и по-нормални цени. Всичко е до баланс. А това е напълно възможно да стане.
2. По-добри пътища. Нека най-сетне видим една хубава магистрала от край до край, например. Нека видим едни нормални градски улици, които са сигурни както за пешеходците, така и за шофьорите и техните автомобили.
Искрено се надявам, че предизборно господата политици ще се вземат в ръце и най-накрая ще свършат нещо, което ще видим всички. Да направят промяна, ако щете. Но за да стане това НИЕ (народа) трябва да им покажем, че го искаме и то много! Крайно време е тези хора да разберат, че не ние работим за тях, а те за нас.
Дори и да не стане нищо все си мисля, че поне няма да ни е яд, че не сме опитали.

Kotitu написа:Малко цитати оттук-оттам:
"Просто нормализирайте цените на горивата. Сега са твърде високи и не поради изискванията на Европа. Ще повторя сметките. Преди години барел суров петрол беше 70$ и доларът беше 2.20 лева, значи 154 лева за барел. Сега 139 $ за барел, 1.25 лева за долар, 162.5 лева за барел. Много минимално увеличение. Следователно не външни фактори влияят на цената на петролните продукти. Публикувайте как се формира крайната цена и ще види къде е проблемът."
"Всеки казва, че цените на горивата са високи. А как всъщност стоят нещата? Да направим една сметка като тръгнем от нефта и стигнем до крайния продукт. Един барел е 161 литра . Към дата 17.05.2008 цената на един барел нефт е $125. Един тон нефт е 6.21 барела. Един тон нефт струва $776.25 От един тон нефт по старата схема се получават: 150 до 200 кг бензин 250 до 300 кг дизелово гориво и останалото е около 500 кг мазут. По новите технологии и от мазута се получават бензин и дизелово гориво. За преработката на нефта до посочените крайни продукти да сложим 25% Получаваме $776.25 х 1.25 = $970.31 или в лева това са 1212.88лв 200 кг бензин са 270 литра. 300 кг дизел са 360 литра. Вижте сега какво се получава като умножим цената на горивата по техния добив 270л х 2лв = 540 лв 360л х 2лв = 720 лв Само до тук сбора е 1260 лв., но да не забравяме, че се получават и ред други продукти – пропан/бутан , органични разтворители, пластмаси и много други продукти. Всички те спомагат за понижаване на цената на горивата. И в крайна сметка реалната цена на литър бензин или дизелово гориво е от порядъка на 1/3 от продажната му . Надбавката са акцизи,данъци,печалб на производителя и дистрибуторите на горивата. Единствен начин да спре нарастването в такъв мащаб на цените на горивата е държавата да си ограничи акциза."
"Абе хора, говорете за СЪОТНОШЕНИЕТО между цената на дизела и на бензина. Високите цени, с по-голямо или по-малко основание, ще се обяснят с повишаване цената на петрола, изискване на Европа за Акциз и др., но по-високата цена на дизела спрямо бензина НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОБЯСНЕНА С НИЩО ДРУГО, освен със СПЕКУЛА от страна на производители и вносители, което води до извода и за наличие на КАРТЕЛНО споразумение. В тази посока трябва да се говори, и да се питат и журналистите - заща и те си мълчат?"
П.П. Публикувам с минимални корекции...
Искам искренно да ти благодаря за написаното по горе :icon_welldone: само спомени от къде са тея умни писания ,че ще ги побликувам и по другите форуми ,и ако забелязвате съм прав за акциза ,не е толкова малък колкото си мислиме.
1- искаме понижаване цена на горивата и отпадане на акциза ,както и замръзяването им до 2011г.
а) аргумент за цената - искаме справка за ценообразуването .
б) аргумент за акциза - непосилно за нашите заплати (искане за вдигане на минималната ръботна заплата)
в) спекулата на цената на дизела (горе посочените цифри)
г) обещанието на управляващите преди 2 години ,което не спазиха за плавното овеличние до 2011г.
2 - искаме строго конторлирнане на качеството на бензина
а) аргумент - въпросната лаборатория за иследване ,която не работи.
б) разликата между нашия бензин от европейският - и цената му.
в) хилядите вреди и разходи докарани от него.
3 - иксане за обосновка относно данъците и таксите от автомобилите
а) какво е направено откакто се взима винетната такса по състоянието на пътищата?
б) колко милиона събира държавата от такси от автомобили и какъв е бюджета на министерството и съответно общините за ремонти?
в) къде отиват другите пари на данъкоплатците ,при положение че всички такси ЕКО такса , Данък за автомобил и пр. са увеличени по 2
г) кога от тях ще се насочат пари за исканията от точка 4
4 -искане за вземане на мерки и поставяне на срок относно подръжката на пътищата ,и регулиране на движението по тях.
а) Ужасното състояние на пътищатана ни - аргументи - трафика ,щетите от пътищата , и отнетите човешки животи.
б) Тежкотоварни и леки автомобили се движат по едни и същи пътища ( в лятната жега ,в софииските задръствания ,в зимните поледици) -немислимо
в) Маркировка ,знакови обозначения и известяване за налични ремонти по пътищата на момента.

- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
http://dnes.dir.bg/2008/05/25/news3035384.html
Ето какво се случва по Местата където живеят Хора. И протестират хората само заради горивата. А ние сме цъфнали и вързали откъм държавност, инфраструктура... и изобщо откъм всичко и още търпим. Ей затва миришем на мърша. Всяко си гледа копанята и му дреме на *уя за другите... що е тва понятие нация, що е тва понятие гражданска съвест, що е тва понятие достойнство. Така ше си миришем на мърша... Щото ако гори на комшията къщата ше си драпаме мъдете и няма да му помогнем, докато не пламне и нашта... Според мен това което се случва в държавата през ХХI век трябва да бъде "отпразнувано" не само с путешки протест, а с революция... национална.
Offtopic: Ако бяхме разлепили из училищата афиши, че изпращането на 12-класниците ще се състои в пленарната зала на парламента, щяхте да видите кво значи масовост от страна на тая бръмчаща и свиреща пияна сган. А като замирише на абитуриентки, присъствието на 100% от авто-мото форумите е гарантирано. Още един стимул за нас, протестиращите
Айде.
Ето какво се случва по Местата където живеят Хора. И протестират хората само заради горивата. А ние сме цъфнали и вързали откъм държавност, инфраструктура... и изобщо откъм всичко и още търпим. Ей затва миришем на мърша. Всяко си гледа копанята и му дреме на *уя за другите... що е тва понятие нация, що е тва понятие гражданска съвест, що е тва понятие достойнство. Така ше си миришем на мърша... Щото ако гори на комшията къщата ше си драпаме мъдете и няма да му помогнем, докато не пламне и нашта... Според мен това което се случва в държавата през ХХI век трябва да бъде "отпразнувано" не само с путешки протест, а с революция... национална.
Offtopic: Ако бяхме разлепили из училищата афиши, че изпращането на 12-класниците ще се състои в пленарната зала на парламента, щяхте да видите кво значи масовост от страна на тая бръмчаща и свиреща пияна сган. А като замирише на абитуриентки, присъствието на 100% от авто-мото форумите е гарантирано. Още един стимул за нас, протестиращите

Айде.
---
Приятели, яд ме е, колко гадости и "мръсни" хора познавам...
Ограмната истина, която някои хора се досещат, че ако не се скокне на бунт със стабилно количество хора, план, организация, много строга наказателна сила, в близкия половин век лично аз не мисля че ще станем европейци.
Конците се дърпат от същите хора преди 90-те, но разбира се по-лесно е всеки да се оправя, както може, всеки има мечти, липсва човекът, който би ги пожертвал.
Ограмната истина, която някои хора се досещат, че ако не се скокне на бунт със стабилно количество хора, план, организация, много строга наказателна сила, в близкия половин век лично аз не мисля че ще станем европейци.
Конците се дърпат от същите хора преди 90-те, но разбира се по-лесно е всеки да се оправя, както може, всеки има мечти, липсва човекът, който би ги пожертвал.

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- SpeeD_GT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 CI
аз предлагам някои да направи едно клип4е и да се пусне в VBox7 , че сайта се гледа от доста хора 

Нема пари нема гуми !
Има пари па нема гуми
Има пари па нема гуми

И Опел Клуб България подкрепя протеста
Здравейте колеги, като член на УС на Опел Клуб България бих искал да изразя нашата готовност да участваме в Протеста! Ще помоля да бъдем добавени в списъка на включилите се Авто клубове!
И тъй като темата е доста голяма, бих искал да помоля за малко повече информация относно това как ще се процедира преди протеста? Къде ще се събират колегите от другите форуми, както и Вие? Предполагам, че всеки форум ще се организира предварително и след това масово ще се поеме към центъра!
Поздрави,
И.Цветарски
Опел Клуб БЪлгария
И тъй като темата е доста голяма, бих искал да помоля за малко повече информация относно това как ще се процедира преди протеста? Къде ще се събират колегите от другите форуми, както и Вие? Предполагам, че всеки форум ще се организира предварително и след това масово ще се поеме към центъра!
Поздрави,
И.Цветарски
Опел Клуб БЪлгария
Re: И Опел Клуб България подкрепя протеста
maiky написа:Здравейте колеги, като член на УС на Опел Клуб България бих искал да изразя нашата готовност да участваме в Протеста! Ще помоля да бъдем добавени в списъка на включилите се Авто клубове!
Поздрави,
И.Цветарски
Опел Клуб БЪлгария
Искам да Ви благодаря за което. Искам да благодаря и на всички които се включиха до тук и всички който нямат възможност ,но проявиха желание.
колега имаме обновяване на основното мнение от 1 ва страница ,погледни го и ако имаш каквото-то и да било неясно пиши ми тук или в опел форума на същото име по едно лично.

- netsurfer_bg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ....
Аз предлагам колегите в другите градове в 11:00 да надуят клаксоните и да спрат за 2-3 минути за да се види че има съпричастност и в другите градове
BMW 318is E30 / BMW 318ci m54b25 кабрио
/ BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

ех '06 AUDI A8 4.2 ...
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза