Емблема за Капака.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Емблема за Капака.

Мнение от BoqnZubarev » 23 Май 2008, 16:01

Я кажете как подяволите да си сваля емблемата на предния капак без да направя някоя поразия. Като погледнах има някакви ху*ни, които май са гумени, седят на двата пина за захващане и мисля че функцията им е да задържат самата емблема да не се вади. Та как мога да ги махна без да ги нараня, щот емблемите дето си взех нямата такива "приставки" а са си само с пиновете и не знам дали ще се застопори новата емблема?
П.С: За въпроси от типа "Провери в Търсачката" --> Вече проверих!
Благодаря Предварително. ;)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318IS
Мечтае да кара: BMW E60
Детайли за колата: BMW E36 318IS

Мнение от skate » 23 Май 2008, 16:07

с тънък нож --- можеш да подложиш нещо меко между него и капака за да не вземеш да надраскаш боята на капака, като напъваш нагоре и ще излезе емблемата..., двете гумени са като тапички който придържат емблемата към капака..,при положение че изкараш емблемата и една от тапичките падне в капака и няма как да я изкараш ако имаш кора отдолу.., можеш съвсем спокойно да напълниш дупчицата където влиза пина със силикон и да боднеш емблемата... същата работа върши 1:1 и е също толкова здраво...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от viksan_1985 » 23 Май 2008, 17:57

имоя савет е кат на колегата, брат лепи еблемата с нещо здраво квот се сетиш щото виждаж как е емблеми никои не си купува просто отиват и си я свалят..поне в софия е така.. кофти практика ... ама неможе всички да сме еднакви... :D успех в начинанието..дано мине без жертви... :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 324TD '88
Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,

Мнение от dancenation » 23 Май 2008, 18:08

аз мисля да го реша проблема с тези емблеми , отзад и отпред кит без емблеми ,тотака и така се знае какво е превозното средство и нова боя и така да си нямаме ядове..но това според мен :mhihi: :D
----Митко Тодоров Христов----
GSM:0886150079
ИзображениеИзображение
E30 - M21 + M50 = Ultimate Driving Machine
Изображение

Левскарче
Аватар

Мнение от BoqnZubarev » 23 Май 2008, 18:25

Абе питах ви, не че искам да си сменям мойта, ами щото купих от колега две М-кови емблеми за мой приятел, ама нещо от вътре ме човърка да ги сложа ей така за малко да видя дали ще и отиват, пък може и да дигна някой кон отгоре :mhihi: :mhihi: . А и после да знаем как да ги сложим при него. Ей сега излизам на вън да пробам. Дано само не прееба нещо ей така заради ескперимента :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 23 Май 2008, 19:11

booovd написа:Абе питах ви, не че искам да си сменям мойта, ами щото купих от колега две М-кови емблеми за мой приятел, ама нещо от вътре ме човърка да ги сложа ей така за малко да видя дали ще и отиват, пък може и да дигна някой кон отгоре :mhihi: :mhihi: . А и после да знаем как да ги сложим при него. Ей сега излизам на вън да пробам. Дано само не прееба нещо ей така заради ескперимента :mhihi: :mhihi:

Кон се съмнявам да вдигнеш, не е Голф това :mhihi: :mhihi: :mhihi: И да съсипеш, махаш твоята , слагаш от тези новите и си готов. Моята като се замисля е без тези джиджавки, явно са чупени, но пък е с много силикон и тои добре :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 23 Май 2008, 21:34

ААА, батка ще те зарина с такива емблеми, оригинълдъ да знаеш. Последно си взех една за багажника само за 5 камъчета, точно така с двата пина дето я крепи, направо си заспа на място, никакъв силикон. Голям кеф за 5 лв., а в другите АВТОРАЙ и т.н. над 20 лв. бая пластмасата.

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 23 Май 2008, 22:42

Тея за по 5лВ,после като е измиеш с водоструиката и остава само пласмасата,така че ако вземеш от тях,залепи двете части здраво и после я монтираи,че иначе оставаш само с пласмасата.УСПЕХ
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 23 Май 2008, 22:47

АА, нищо не лепя и никакви проблеми с водоструйки, мия на ръка и на четки - то майсторите си оставиха ръцете по цялата кола - от градушката миналата година

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бангия
Мечтае да кара: много кончета под капака

Мнение от slep » 24 Май 2008, 4:09

Искам само да добавя че оригиналните емблеми са метални (алуминни мисля)
Не всичко което лети се яде

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 24 Май 2008, 11:20

Освен двете пластмасови втулки в които влизат пиновете има е 2 зегерки които държат отвътре пинчетата.Отвори капака и с нещо избутай емблемата нагоре,но внимавай къде ще паднат пинчетата та пак да си ги сложиш на новата емблемка.
Проблема с кражбите им е всеизвестен и исторически,но аз го реших по следдния начин,сложих им по един малък нит в центъра и сега явно на джамбазите им стана ясно че ако махат с отверка емблемата тя ще се изпокриви,а и както е с дупка по средата никой няма да им я купи :).Слагайте малки нитчета,така че да не се забелязват много много.

Левскарче
Аватар

Мнение от BoqnZubarev » 24 Май 2008, 22:09

Готово. Справих се. Значи пиновете влизат в две гумени втулки, които застопоряват самата емблема за да не се получават луфтове. Само, че леко си счупих едниния пин на оригиналната емблема( която е АБС Пластмаса, а не метална, както някой колега спомена по-нагоре) докато я избутвах нагоре( мамицата му на пина).След това 30 мин се мъчих да изкарам въпросния пин. Но в крайна сметка видях как става и сега ше си карам така докато не си купя нова емблема :evil: . Важното е, че не си одрах боята. Аз използвах лекопласт, като облебих хубаво и след това натиснах емблемата. Препоръчвам на всеки който тръгне да прави процедурата да подложи нещо, че тоя лак лесно се жули :mhihi:
П.С: Я кажете как се сваля пластмасата, която се намира от вътрешната страна на багажника :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Извод: Деца не се занимавайте с глупости, когато няма какво да правите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от go4et0o » 24 Май 2008, 22:20

Извода е много точен то нали хората викат нещо дето си стои или върви не го барай ама ние май си нямаме ептен работа исеки човърка нещо то мерак :mhihi:

П.С Аз се мъчех да махам бъбреците ама не ми се получи и викам зема строша нещо стоп и пак в форума :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 24 Май 2008, 22:31

Мишел написа:.... но пък е с много силикон и тои добре :mhihi:

той многото силикон почти навсякъде стои добре... :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 25 Май 2008, 9:54

Пластмасата на багажника се маха леко с отверката оттук-оттам :mhihi:

Следваща

Назад към E36