контра атака срещу картонените патрулки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Май 2008, 22:07

Следващият проект е до картонената патрулка-картонен катаджия с палка :lol: :lol: :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 24 Май 2008, 22:18

Bogat-Beden написа:Следващият проект е до картонената патрулка-картонен катаджия с палка :lol: :lol: :mhihi:
...а по-следващият-сресан на път,надупен с обърнати джобове и палка в гъ.а! :twisted: :mhihi:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 24 Май 2008, 22:44

:evil: :mhihi:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 25 Май 2008, 19:52

апук може и някои загорял манаф дето кара голф4е,опел4е или хонди4ка даго е надупил и накрая да претара6и фал6ивия 4и4ко :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 25 Май 2008, 19:58

А сериозно ли има камери на билборда, че не съм обърнал внимание - една на Хемус, посока Варна, как ме стресна първия път - вече си я знам де, ама още ме държи спомена и съм и намислил някои неща, но ако има камери, които ги снимат, тия ще излязат по-хитри отколкото съм предполагал :mhihi: !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 25 Май 2008, 20:06

Абе що някой по-нестандартни идеи така се приемат в България?

Тука не става дума някой да плаши шофьорите или нещо подобно. Става дума за психологичко въздействие. Трябва да се замислиме и ние, че не навсякъде трябва да вардят фуражки с палки за да се кара с разрешената скорос и т. н.

Ама те така и го обясниха че си еба майката на целата кампания...

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 25 Май 2008, 21:05

Maverick_VS написа:А сериозно ли има камери на билборда, че не съм обърнал внимание - една на Хемус, посока Варна, как ме стресна първия път - вече си я знам де, ама още ме държи спомена и съм и намислил някои неща, но ако има камери, които ги снимат, тия ще излязат по-хитри отколкото съм предполагал :mhihi: !

На места има даже и радари над тия картонени историй.Един приятел оня ден си получил писмо в което го молят да се яви в КАТ,незнаем за какво но по негови думи е само заради една такава камера.Никак не са прости щом ще могат пак да лапат парички
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Мнение от Mishel_Vaian » 25 Май 2008, 22:25

По пътя Бургас - С.Бряг има на 1-2 места от тези картони и вече са боядисани със спрейчета . Бугарска ръка ги е оцветила яко :mhihi: Но вместо парите да отидат за нещо разумно като например таймери на всичките светофари ... те отиват в некое джебче
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 25 Май 2008, 22:33

Mishel_Vaian написа:По пътя Бургас - С.Бряг има на 1-2 места от тези картони и вече са боядисани със спрейчета . Бугарска ръка ги е оцветила яко :mhihi: Но вместо парите да отидат за нещо разумно като например таймери на всичките светофари ... те отиват в некое джебче

Ки таймери ве братко....
На автото.... Там се събират дви високоскоростни пътя в центъра на града, единият без предимство.
И този дето е баш с предимство и най - широк прави 90 градусов завой.... С нулева видимост и паркирани по тротоара коли.
От едната страна училище.
От другата страна детска градина.
От третата страна закусвалня.
Там е и вход за морската градина, големи кръчми - например Чадъра.
И скоро пускат и онуй чудо, големият офис и базарен център.

Ако там поседиш час, е почти изключение да не чуеш двама да се удрят... Просто нема видимост, а карат бързо...
Как още не сме събрали някое дете, не знам .Ебаси късмета, да чукна на дърво... Там масово се пресича...
И там няма светофар, няма и пешеходна пътека, а се минава през дупки на оградата в морската, откъдето газят камионите на капанджиите....
Колко кръстовища реват за светофар, а нямат.... Па таймерите могат да почакат...

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 25 Май 2008, 22:40

що бе, нека си останат картонените патрулки- препикае ти се, няма къде - търсиш километър след километър и накрая хоп патрулка- как да не се облекчиш на нея... :mhihi: изпитвам някакво перверзно удоволствие от подобно деяние!

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 25 Май 2008, 23:56

Абе всички сте ми много странни - ако сте толкова читави и спазвате ограниченията - 90 (+-30 км/ч.) няма толкова да ви дреме, ама що не карате в Гърция така, както карате и тук... Там няма картонени патрулки и пак се кара внимателно... всичко е манталитет... тука явно трябва БТР-и да сложат, за да се научат някои хора...
И аз обичам да карам с повечко, ама като изляза навън, спазвам ограниченията, щото знам, че отърване няма... така че не псувайте куките, те гледат да се изхранят (за сметка на нашия манталитет), ами мислете след някоя година какво ще правите... ТЕЗИ ВОЙНИ ПО ПЪТИЩАТА ТРЯБВА ДА СПРАТ!!!
Знам, че някой ще каже - при прав път и ограничение 50 км/ч защо трябва да пълзим, ама ако сте ходили поне до Гърция (а като се загледах, така е тук) ще разберете - ограничение 50 км/ч има през няколко километра - на всяка отбивка, ама знаеш ли оттам дали няма да пресече някой с 50 км/ч за който е нормално, след като те вижда в далечината да прецени, че ще мине спокойно, а в същност ти се движиш с 200 км/ч и той не може да прецени скоросттта (за което е прав). После, ама той... Тука само Крумовски закони ще ни оправят...
Сега си ме псувайте спокойно, не ми дреме... при толкова СЕЛЯНИ по пътищата, никой не може да ме убеди, че друг му е крив, дето се вика: "На крив ху*, п*тката му е виновна" или дето вика лисица, като не може да стигне гроздето, значи е кисело...
П.С. Имам възможност да се отървавам, но въпреки всичко и аз започнах да карам по-внимателно, така че съм ЗА всички мерки, възпрепятстващи ненормалните шофьори... а относно корупцията - тя винаги е двустранен акт - не предлагайте и няма да ви вземат (но не изнася на двете страни... тогава няма за какво да мрънкате, щото и вие сте виновни)
Лек път и карайте внимателно, спасете човешки живот!
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Май 2008, 0:02

Vlados написа: Сега си ме псувайте спокойно, не ми дреме...

Не виждам къде не си прав,че някой да ти скача...подкрепям те напълно ,моето скромно мнение съвпада :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 26 Май 2008, 8:19

Bogat-Beden написа:
Vlados написа: Сега си ме псувайте спокойно, не ми дреме...

Не виждам къде не си прав,че някой да ти скача...подкрепям те напълно ,моето скромно мнение съвпада :roll:

Може и да е прав, а може и да не е но определено просто не е разбрал добре идеята на разговора.
А идеята на разговора е, че тея "патрулки" са една неефективна пародия, която по никакъв начин няма да оправи нещата по пътя, а само налива в нечии джоб луди пари.
И че в държава, където пътищата не са наред, знаците не са наред, кръстовищата не са наред, светофарите не са наред, точно патрулките от картон и рекламната им кампания "ше оправят работата".

Да изчакаме, да видим къв ше е резултата и ще "спасят ли човешки живот" картонените полицаи.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Май 2008, 9:16

D3BEP написа:А идеята на разговора е, че тея "патрулки" са една неефективна пародия, която по никакъв начин няма да оправи нещата по пътя, а само налива в нечии джоб луди пари.
..............................................................

Да изчакаме, да видим къв ше е резултата и ще "спасят ли човешки живот" картонените полицаи.

Що да е неефективна? виж колко човека са се стреснали като са ги видяли... демек поне чат-пат хващат дикшиш... пък и ти да не ги мернеш от далеч... като ги подминеш пак ги виждаш.... и вероятно запомняш... така че дали преди това или после - пак ги запомняш къде са...

Според мен неефективността им е в това, че когато има истински куки, тия от насрещното се скъсват да ти светкат... колегиалност по пътя? може би... само че вчера ходих до Търново и обратно и маса "рацери", които ме изпреварват с 160 и почнат да им "светкат" веднага стават хрисими, бият спирачки пред мен и с 80 км/ч чакат да подминат "патрулката"... след което - педала до ламарината... тва ни е проблема на нас - големи сме тарикати... шофьори...

Примера с Гърция е много добър... ма не е само там така... и по Германия и Австрия е така... всеки става хрисим и кара по правилата... че да не стане нещо... тука просто няма никво уважение - не само към Полицията, ми и косвено към останалите участници в движението, които пряко или непряко са подложени на опасност от подобно каране... рядко "рацерите" си заминават сами при катастрофа от висока скорост.... доста често "взимат" още няколко коли с тях...

Аз честно казано съм "ЗА" да се "залагат" куките, че да могат по-лесно да засичат разните тарикати... куките са корумпирани? Що? За кво им давате пари? Оставете ги да напишат акт... кво толкова... нали уж като направиш нарушение трябва да си платиш за това... ма не в прекият смисъл и директно на полицая... ние ги научихме така, а не те самите себе си... така че не трябва да мрънкаме, че куките са корумпирани, след като това си е изцяло наше дело...

Ма само да наредят камери, без пътната Полиция.... камерки.... и щрак-щрак... да видим дали няма да се спазват ограниченията.... като почнат да валят "честитки"... всички ше почнат да плачат, че с патрулките е било по-добре, щото е можело да бутнеш некой лев на куката, че нали е "разбран човек"... ма като махнат човешкият елемент - бутайте 50-левки на камерите... току виж и те се показали разбрани... ;)

Що се отнася до това "да изчакаме да видим дали ще спасят човешки живот" - така трудно ще може да се прецени, но току виж вече спасили...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 26 Май 2008, 9:37

Ае и как ще помогне патрулката? Няма да изпреварват в насрещното на междуградски докато я подминават...
Повечето произшествия стават на оживени кръстовища в града, които нямат светофари, имат грешна регулировка или нямат видимост.
Патрулката може да подобри резултатите на полицията и да отчете някаква фиктивна дейност в борбата с корупцията.
Не и реално на нас да ни подобри положението.
Пак ти казвам: погледни горния ми пример. Патрулка ли трябва там или светофар?
И като гоеорите за Гърция и Германия... Кажете как са пътищата там? Урегулирани ли са? Уредени ли са?
Ако да ако искат да си слагат и картонени самолети.
Ама на българите ни е национално качество да слагаме каруцата пред коня...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата