Датчик на разпределителния вал..но дали?!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Датчик на разпределителния вал..но дали?!

Мнение от aleks_al » 24 Май 2008, 17:23

Днес, след запалването на колата, остана да ми свети жълтата лампа за грешка в мотора. След загряването на двигателя, при ново палене, бимата започна да гасне сама ако не повдигах оборотите с педала за газта, след което не гаснеше на празен ход, но държеше ниски обороти..всъщност по-ниски обороти на празен ход, при загрял двигател тя си държи откакто съм я купил, но без да ми е давала гореописаните ядове. Закарах я на диагностика при един мой познат майстор, на който имам доверие и той каза, че грешката идвала от датчика на разпределителния вал! В момента грешката е изчистена, контролната лампа не свети, колата при палене не гасне, но оборотите пак са си ниски :( Проблемът е, че този датчик си е цифра, а моят човек не дава 100% гаранция, че като го сменим оборотите ще заспят веднъж завинаги...та питането ми е..ако някой колега е имал подобни дертове да сподели и той своя опит, преди да започна експерименти по подмяна на половината датчици по колицата :help: Ще бъда благодарен за всички изказани мнения по темата!

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 24 Май 2008, 20:32

Колега, това според мен няма да е от този датчик който ти е казал твоя човек, по-логично е да е от дебитомер-а, или от ламбдасондата, но според мен ще е 90% от дебитомер-а, но нека и други колеги да си кажат мнението по въпроса.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 26 Май 2008, 13:43

kiko™ написа:Колега, това според мен няма да е от този датчик който ти е казал твоя човек, по-логично е да е от дебитомер-а, или от ламбдасондата, но според мен ще е 90% от дебитомер-а, но нека и други колеги да си кажат мнението по въпроса.

Признаците на дебитомета са други .....
Има темички ;)
Що не провериш клапата за празния ход :?:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Назад към E46