София е ад ,движете се пеш !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 23 Май 2008, 16:04

X-citer написа:...................

:bchug:

Има и още един вариант - нормален градски транспорт.
За много хора е унижение да се качат на автобус или трамвай. И не за друго, а защото през повечето време наистина е унизително да висиш по спирките в очакване на закъсняващи автобуси, да се блъскаш за да се качиш и да се буташ в мангали, да умираш от студ в автобуса през зимата или пък да се потиш като в сауна през лятото. Така става, че в момента градски транспорт ползват тези, които не могат да си позволят личен автомобил или такси. Също така трябва да се подобри и мрежата на градския транспорт - пример - ако искаш да стигнеш от Красна Поляна до Овча Купел, сменяш две линии. А иначе разстоянието е 6 км. Това ми е маршрута от нас до работата ми. Ако има нормален и цивилизован градски транспорт, със сигурност бих се замислил дали да идвам с кола на работа. Ама няма. Ето - аз например от две седмици съм без кола, и пълня джобовете на таксиметраджиите, щото иначе трябва да вися най малко час по спирките за да мина 6 км.
Последна промяна someone на 23 Май 2008, 16:14, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 23 Май 2008, 16:08

Като говорите че в София е гадно, направете следното нещо:
Накарайте шефовете си за вашата длъжност и вашата отговорност да плащат същите пари и в страната.
А не в страната и в София еднакви планове, в София всичко наготово, на тифирич, в страната пазара ти трябва да го разработиш и за всяко нещо което по подразбиране ти трябва - телефон, интернет, транспорт - да трябва да се молиш.
Там е спасението.
Не заслужават софианците по - големи заплати от хората, които са в провинцията. Камо ли в пъти. Без да говорим, че някои региони са доста по - перспективно от София, но то не пречи да ги цедиме...

Вие живеете и лапате големи заплати от тая експлоатация. Не за заслуги една телефонистка зима 1500 лв, а тука, директор, с два езика, да не кажем три, с образование се мъчи с 5 - 600 лв и от неща, които хората окачествяват като "хобита" да се правят в пъти колкото този доход... Еми преборете се с тая несправедливост приятели.
Ако не се преборите с нея(и няма да го направите, щото не ви отърва, повечето предпочитат да си мислят че им плащат много щото са ценни, велики и по - горепоставени, а не мислят че който и да дойде и да им фане телефона и имейла, същата работа), та ако не се преборите с нея, нямате ниаккво право да се сърдите, че има такива, които идват и се натискат за вашите места...

И... то идва и вашият ред...
Не знам дали се сещате, в провинцията иам доста висококвалифицирани и изобретателни хора... Свикнали да пробиват п отрудния начин, а не на готово...
Не знам дали се сещате, че те са готови да вземат вашата работа и на по - ниска от вашата заплата...
Това е то... За съжаление никой на никого не иска да помага и да влезе в положение ,ама лошото е че като не си помагаме, си пречим...

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 23 Май 2008, 16:11

D3BEP написа:Вие живеете и лапате големи заплати от тая експлоатация. Не за заслуги една телефонистка зима 1500 лв, а тука, директор, с два езика, да не кажем три, с образование се мъчи с 5 - 600 лв и от неща, които хората окачествяват като "хобита" да се правят в пъти колкото този доход... Еми преборете се с тая несправедливост приятели.

Леко само с легендите....!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 23 Май 2008, 16:17

Maverick_VS написа:
D3BEP написа:Вие живеете и лапате големи заплати от тая експлоатация. Не за заслуги една телефонистка зима 1500 лв, а тука, директор, с два езика, да не кажем три, с образование се мъчи с 5 - 600 лв и от неща, които хората окачествяват като "хобита" да се правят в пъти колкото този доход... Еми преборете се с тая несправедливост приятели.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако е легенда, че телефонистка взема 1500 лв в София, не знам. Другото... не би било правилно да си вписвам името, ще прозвучи като самохвалство.

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 23 Май 2008, 16:17

не забравяйте че тия дни има и: едноооо...двееее....трииииииии :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Пазете си нервичките бре хора 8)
На 40г ще сте с по един инфаркт и високо кръвно :roll:
А да, и ходете пеш ако можете, много е хубаво 8)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 23 Май 2008, 16:25

D3BEP написа:
Maverick_VS написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако е легенда, че телефонистка взема 1500 лв в София, не знам. Другото... не би било правилно да си вписвам името, ще прозвучи като самохвалство.

Ми легенда е - никой не хвърля пари ей така из София и после да минаваш да ги събираш ;)! Да, вземат се добри пари, но се иска и доста работа ;)!

И да не съм съвсем оф топик - да си повторя въпроса - кажете по кой маршрут ще се изнижа най-бързо на магистрала Хемус :roll: ?! Някой да се е прибрал скоро и да знае как е трафика :roll: ?!

Аватар

Мнение от someone » 23 Май 2008, 16:27

D3BEP написа:Като говорите че в София е гадно, направете следното нещо:
Накарайте шефовете си за вашата длъжност и вашата отговорност да

Не виждам как някой, който живее и работи в София може да направи това.
А знаеш ли колко е просто. Само дето опира до мисленето и самооценката на хората. Веднага ти давам пример - жена ми пуска обява че търси служител. Говорим двамата и решаваме, че тъй като длъжността е отговорна човекът започва на 3 месечен изпитателен срок, с начална заплата по време на срока 750лв. чисти и след като му изтече срока, ако се справя, получава увеличение до 1000, и в последствие в зависимост от представянето - по 100 до 150 на месец увеличение, докато стигне 1500, а от там нататък ще има още поле за увеличение.

Обаче какво се случва - кандидатстват хора, които не отговарят на условията, които иначе са написани с удебелен шрифт. Примерно условието да се владее свободно английски, а си пускат CV-та хора, които в полето "чужди езици" са попълнили "средно напреднал".

Чудим се каква е тая случка и променяме началната заплата на 1000 със същата опция за увеличение до 1500 след изтичане на срока и нещата се променят коренно - изведнъж започват да пращат CV та хора, които стават за длъжността. Идват хората на интервютата и започват да питат за служебни автомобили, за служебни телефони, за бонуси, за купони за храна...и изведнъж осъзнаваш, че за да работи при теб човекът, който искаш, трябва да се поизръсиш и тъй като ти се налага да работи такъв човек, а не някой, който няма да ти свърши работа му даваш това, което иска...

Съжалявам, но не мисля, че някой в София е виновен за това, че хората по другите градове се навиват да работят за малко пари.

Аватар

Мнение от someone » 23 Май 2008, 16:30

D3BEP написа:Ако е легенда, че телефонистка взема 1500 лв в София, не знам.

Легенда е, бате. Ако ги взема, то ги взема вероятно щото се шиба с някой от шефовете. Ама същите пари с шибане може и в Каспичан да ги изкара.

Аватар

Мнение от someone » 23 Май 2008, 16:37

Maverick_VS написа: И да не съм съвсем оф топик - да си повторя въпроса - кажете по кой маршрут ще се изнижа най-бързо на магистрала Хемус :roll: ?! Някой да се е прибрал скоро и да знае как е трафика :roll: ?!

Ми тук един колега, който всеки петък пътува за Варна, твърди, че най бързо се излизало на Хемус през западната дъга на околовръстното.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 23 Май 2008, 16:51

SKISA написа:
X-citer написа:Колкото и да ми е неприятно да го кажа, мисля, че все пак вече е време хубостниците в парламента да се замислят за връщане на софийското гражданство. Просто София не е изчислена за толкова много хора, а с това безкрайно строителство напливът от хора се увеличава всекидневно. Ако нещата продължат да се развиват по същия начин без да се предприемат мерки за промяна в инфраструктурата на града, не знам къде ще му излезе края :roll:

колкото и да ми е неприятно и на мен-съм съгласен!!!не е само за софиянците-за всички тука е зле...!!! аз бих избягал извън софия да живея -може и на 20,30-50,100км ,но да има път до столицата и всеки ден ще пътувам! едни 50км са за половин час,но после да мога да стигна до офиса ,а и по пътя да не ми изпадне някъде някое колело....

+1 ;)

макар и ако трябва да съм откровен - не ми е чак толкова неприятно :mhihi:

няма да коментирам легендите за заплащането и цените, далече е от истината ;)
движението е нетърпимо, метрото се мотае, суперБойко направи каквото му е по силите с подземни/надземни гаражи - т.е. нищо, щото толкова си може хубостникът...
ВсЕко се кАчило на кола и писка, и паркира, и минава, и ръчка, поти се се безпредметно и показва липса на минимална пътна култура... ставам постепенно песимист относно оправията :confused:

оставам си със спомените за Гергьовденската почивка 8)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 23 Май 2008, 17:08

И на мен ми писна губя 50% от свободното си време в задръстване :( Немога да се наспя не ефективен съм на работа направо ми е ужас тая седмица,чакам само да свърши :(
А градския транспорт като вариант не важи немога 4 часа дневно да губя пътувайки 0т единият край на софия до другия всичко на всичко имам 6 часа свободно време ако губя 4 в пътуване от/до работа
Последна промяна AcOrP на 23 Май 2008, 17:51, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от someone » 23 Май 2008, 17:15

А дали не е това част от решението?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 23 Май 2008, 17:36

Ае щуротии.
Легенда... Ква легенда? Имам доказателства даже тук, от форума, черно на бяло на писани цифри и после променени, ма айде, да не се занимавам, че ще излеза клюкар и черна станция. Не е правилно за пред мене си да го правя, не друго.
Сравнението с телефонистката и директора беше примерно, естествено че и тук има директори дето чупят пари и в София има телефонистки, дето само обират чужди проблеми и взимат стотинки. Но като цяло ЕДНА И СЪЩА ФИРМА има различен стандарт за София и страната...
А примерно БТК си преместиха централата в Бургас... Защо ли?
Сигурно щото е беден град, с калпави кадри...
Само че и те тук дават едно, а в София даваха друго...
А отговорността си е 150% същата , даже по - голяма!
Изродия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 23 Май 2008, 17:57

Аз го замислям да си купя пак скутер, през деня скутер, а когато може да се кара кола. Ако направят още метро станций ще разтовари серйозно движението, но няма да стане това.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 23 Май 2008, 18:03

ditko1 написа:Аз го замислям да си купя пак скутер, през деня скутер, а когато може да се кара кола. Ако направят още метро станций ще разтовари серйозно движението, но няма да стане това.

И аз мисля скутер.....ама 1000 кубика! :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата