София е ад ,движете се пеш !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 23 Май 2008, 12:55

Penchev написа:

Ей аз искам да видя как нашия кмет отива в Москва и настава ад по проспектите там :!:

Георги Пенчев

И без да ходи там е няма такъв АД...така, че не се оплаквайте :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 23 Май 2008, 12:57

X-citer написа:Колкото и да ми е неприятно да го кажа, мисля, че все пак вече е време хубостниците в парламента да се замислят за връщане на софийското гражданство. Просто София не е изчислена за толкова много хора, а с това безкрайно строителство напливът от хора се увеличава всекидневно. Ако нещата продължат да се развиват по същия начин без да се предприемат мерки за промяна в инфраструктурата на града, не знам къде ще му излезе края :roll:

колкото и да ми е неприятно и на мен-съм съгласен!!!не е само за софиянците-за всички тука е зле...!!! аз бих избягал извън софия да живея -може и на 20,30-50,100км ,но да има път до столицата и всеки ден ще пътувам! едни 50км са за половин час,но после да мога да стигна до офиса ,а и по пътя да не ми изпадне някъде някое колело....

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

...

Мнение от bavareca_86 » 23 Май 2008, 12:57

9:00 Банишора-10:45 орлов мост :mhihi: :mhihi: бахти педалите ше ме уволнят заради тях,минах през ХЕИ,оттам по сливница видях 4е не става и по симеон ама в насрешното щото опашката за сфетофара на Христо Ботев запо4ваше от Опъл4енска :mhihi: :mhihi: ,после от Васил Левски до Дондуков добре,ама от паметника Левски надолу кам Евлоги Георгиев АД :shock: :shock: особенно в насрешното смисал кам паметника,за цариградско няма да коментирам
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 23 Май 2008, 14:52

X-citer написа:Колкото и да ми е неприятно да го кажа, мисля, че все пак вече е време хубостниците в парламента да се замислят за връщане на софийското гражданство. Просто София не е изчислена за толкова много хора, а с това безкрайно строителство напливът от хора се увеличава всекидневно.

Чудно ми е кога ли шовинизмът на кореняк софиянците ще доведе до създаването на "Резерват за софиянци" на име "Жълтите павета", а те вече вътре да си се плодят и множат както си знаят...а плоденето и множенето в затворена група всички знаем до какво води. Не знам кога точно някой е решил, че от това, че можеш да се наречеш софиянец произтича някаква особена специалност на индивида, наричащ се така и че северния югозападен говор от групата на шопския диалект е книжовния език. Съпротивата срещу естествени социални процеси не е довела никого до добро. Тя води до ниска адаптивност и съответно до социална, образователна, професионална и каквато си искаш друга неадекватност на хората. А адаптивността и адекватността на заобикалящата среда е важна за оцеляването. Вместо да мислим какво можем да направим, за да се развие града ни така, че да ни е удобно да живеем всички заедно, напоследък отвсякъде се чуват призиви да си ходим. И като си отидем какво правите...купон...а след купона...кой ще се вози в такситата и кой ще хапва по заведенията...или пък може да си внесете виетнамци...миришат прекрасно и ще се хранят с бездомни кучета...може и прасенца във ваната да си гледат :mhihi:

И друго искам да кажа - градовете се "изчисляват" според нуждите на хората, не хората се заселват според нечии изчисления. Противното граничи с диктатура...но какво ли се чудя щом хората вече страдат по софийското жителство.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Re: ...

Мнение от Vlados » 23 Май 2008, 14:59

bavareca_86 написа:... и по симеон ама в насрешното щото опашката за сфетофара на Христо Ботев запо4ваше от Опъл4енска :mhihi: :mhihi: ...

а опашката за Опълченска започваше от Ботев и се движеше със скорост 3 коли на 10 мин., стояхме си и се гледахме тъпо с насрещната колона. Това никога не е било така по Симеон... Най-добре който може да си седи в къщи на ракийка или узо...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Май 2008, 15:16

само още година две ще ми издържат нервите и се махам
просто виждам че тук така не става.
гражданството не ме интересува. ако искат да го слагат да го махат - аз се махам и хич не ми пука
ще отида в друг град да живея където е малко по спокойно.
просто никой не възприема идеята че софия не е българия и че заплатите въпреки че са по високи, не означава че и цените не са по високи.
да не говорим за разходи като сметки поддръжка на кола и тн.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 23 Май 2008, 15:30

Цените в София всъщност са осезаемо по - ниски, а заплатите - изкуствено по - високи, в пъти.
Не знам кой и защо го налага тоя двоен стандарт - София - Страната, но си е така...
И оттам и наплива. Не е естествен процес. Дирижиран е според мен.
А че имало някои, дето взели някаква заплата за да си говорят по телефоните и решили, че вече са високо по стълбата и далече от масата и почнали да искат да я урегулират... С гражданство, крепостничество и незнам си какво... ТО винаги ги има. От кметове до обикновени бивши хора от село, които се изживяват като граждани.
Тъпото е, че и в София не се работи. Големите пари се взимат за "работа по телефона" и седене на компютъра и в офиса... Имейлчета. Тука ми се обади един, аз се обадих на друг... Мноо работа свърших!
Няма никаква реално продуктивна дейност. Всичко е търговия, услуги, спедиция, транспорт... Откачена история.
Мен пък ми е чудно колко ще крепи този изкуствен балон и колко голям може да стане градът докато балонът гръмне...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 23 Май 2008, 15:53

Не, не просто няма такова чудо. И лошото е , че освен многото коли за лудницата допринасят и "тарикатите" по улиците, направо на 3-4 пъти тая сутрин ми идеше да пребия няко :evil: , бесен съм.

Малко приблизителни данни (по спомен) от борд компютъра тази сутрин. Маршрута е Подуене - Орландовци, през мелницата на сточна гара... (заради ... ремонти разбира се :!: )

2,1 км. за 1час и 20 мин.
Средна скорост 2.54 км/ч
Среден разход 36,8л./100км.

Направо не ми се вярваше :mhihi:

А най-интересното беше как на опашката в Хаджи Димитър посока мелницата се редя и пред мен една мацка с Мерцедес... Отбивам се на ОМВ-то, там спирам, зареждам до горе (~50 литра, знаете горе долу колко време отнема), влизам да платя (2-ма човека преди мен на опашката), излизам паля и излизам от бензиностанцията... ВНИМАНИЕ - преди мацката с Мерцедеса :shock: :mhihi:
Та бързо вървше колоната :mhihi: :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 23 Май 2008, 15:54

Пичове, дори и мотора няма да ви спаси в тия задръствания. Истината е в колелото. С колелото може и по тротоара да минеш, ако видиш зор, или по парковете. При средна скорост от 20км/ч и средно разстояние, което повечето изминаваме от вкъщи до работа - около 10км, мисля, че си е доста прилично. Поне през лятото.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 23 Май 2008, 15:56

vutov написа:Заповядайте във Варна. Булеварди правят сега. :)

Ааааа, НЕ :arrow: ти да не искаш да стане същият ужас и тук :?: Да си седят в столицата и да им е гадно в задръстванията :mhihi:
Да не броим, че ако дойдат ще се увеличат в пъти БМВ-та взимащи завоите с вратите и ще ми свърши спокойното пресичане на пешеходна пътека :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 23 Май 2008, 15:58

someone написа:
X-citer написа:Колкото и да ми е неприятно да го кажа, мисля, че все пак вече е време хубостниците в парламента да се замислят за връщане на софийското гражданство. Просто София не е изчислена за толкова много хора, а с това безкрайно строителство напливът от хора се увеличава всекидневно.

Чудно ми е кога ли шовинизмът на кореняк софиянците ще доведе до създаването на "Резерват за софиянци" на име "Жълтите павета", а те вече вътре да си се плодят и множат както си знаят...а плоденето и множенето в затворена група всички знаем до какво води. Не знам кога точно някой е решил, че от това, че можеш да се наречеш софиянец произтича някаква особена специалност на индивида, наричащ се така и че северния югозападен говор от групата на шопския диалект е книжовния език. Съпротивата срещу естествени социални процеси не е довела никого до добро. Тя води до ниска адаптивност и съответно до социална, образователна, професионална и каквато си искаш друга неадекватност на хората. А адаптивността и адекватността на заобикалящата среда е важна за оцеляването. Вместо да мислим какво можем да направим, за да се развие града ни така, че да ни е удобно да живеем всички заедно, напоследък отвсякъде се чуват призиви да си ходим. И като си отидем какво правите...купон...а след купона...кой ще се вози в такситата и кой ще хапва по заведенията...или пък може да си внесете виетнамци...миришат прекрасно и ще се хранят с бездомни кучета...може и прасенца във ваната да си гледат :mhihi:

И друго искам да кажа - градовете се "изчисляват" според нуждите на хората, не хората се заселват според нечии изчисления. Противното граничи с диктатура...но какво ли се чудя щом хората вече страдат по софийското жителство.

Прочете ли първите думи на пост-а ми? И аз съм против разделението на хората по какъвто и да е било признак - било то расов, религиозен или по месторождение. Знам, че никой не избира къде или какъв да се роди. За сметка на това може да избере как да живее и да се бори да постигне по-добър стандарт на живот. Лошото е, че в нашата ситуация това желание по-добър стандарт се концентрира в една точка на България и това е София. Не хората, а управляващите са виновни, че се скапа цялата икономика и се затвориха множество заводи и производства, които даваха възможност за добър доход и нормален начин на живот без миграция.
Ще ти дам един пример - представи си един автобус. Този автобус има вместимост 50 места. В един момент обаче в автобуса се качват 250 човека. Представяш ли си грозната гледка? В момента такава е ситуацията в София. Въвеждането на гражданството го дадох като пример за последна възможност за въвеждане на някакъв ред, който да може да ти позволи да водиш един нормален начин на живот, а не никога да не можеш да си направиш сметка в колко часа да тръгнеш за да стигнеш на време до крайната си дестинация. Нормално ли е 20 км. да се изминават за два часа?
Вариант за изход от така създалата се ситуация беше да се направят още пътища и така да се отпушат някои от инфарктните столични артерии. Това обаче няма как да стане защото в София се застрои всеки свободен квадратен метър. Новото строителство се напълни с още хора и се получи едно доста неприятно положение - нито можеш да отидеш нормално на работа на време, нито можеш да намериш място за паркиране като стигнеш там.
Надявам се вече си разбрал какво се опитвам да кажа и че в никакъв случай не се опитвам да деля хората :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 23 Май 2008, 15:58

ACCELERATOR написа:Пичове, дори и мотора няма да ви спаси в тия задръствания. Истината е в колелото. С колелото може и по тротоара да минеш, ако видиш зор, или по парковете. При средна скорост от 20км/ч и средно разстояние, което повечето изминаваме от вкъщи до работа - около 10км, мисля, че си е доста прилично. Поне през лятото.

:yes:

Точно;)! Вчера си взех едно Онтарио и повече на кола, при тия цени на бензина и това движение, няма да се кача в София - поне докато не падне сняг или почнат пороите ;):)!

Колеги, а сега как е движението, че ми предстои пътуване след час и трябва да се кача по някакъв начин на магистрала Хемус - някакви идеи за маршрут :roll: !?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Май 2008, 15:59

а зимъска щом сняг забръска
що ще чиним нии? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
те колите няма да намалеят
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 23 Май 2008, 15:59

_65536_kb_sec_ написа:само още година две ще ми издържат нервите и се махам
просто виждам че тук така не става.
гражданството не ме интересува. ако искат да го слагат да го махат - аз се махам и хич не ми пука
ще отида в друг град да живея където е малко по спокойно.
просто никой не възприема идеята че софия не е българия и че заплатите въпреки че са по високи, не означава че и цените не са по високи.
да не говорим за разходи като сметки поддръжка на кола и тн.

Аз за това избягах във Варна!!! Още по зле!!! Сега пак си търся :) !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 23 Май 2008, 16:03

Във Варна специално задръстванията са в пъти по-малки, дори и през летния сезон. Обаче цените на почти всичко са по-високи от софийските, а заплатите - може би 2х по-ниски. Иначе е хубав град, миналото лято почти цялото го изкарах там, тази година може да повторя ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата