Скорости/съединител
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
Скорости/съединител
Колеги, от скоро забелязах че когато карам на полусъединител и натисна рязко педала до долу, за да спра примерно или когато карам назад по-нанагорно от към скоростите се чува странно металическо тракане. Чува се и при гасене на колата,когато съединителя не е натиснат, а когато е натиснат се чува пак, но доста по-слабо,т.е. звука се променя с натискането на съединителя. Та въпросът ми е съединител ли трябва да сменям, нещо по скоростите ли, маховика ли?
П.С. А за капак нещо започна да пука при навиване на волана, а нямам време да отида до майстора,така че давайте съвети, за да съм подготвен за събота

П.С. А за капак нещо започна да пука при навиване на волана, а нямам време да отида до майстора,така че давайте съвети, за да съм подготвен за събота

- emiche
- младши ентусиаст
-
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
От къде пука? Откъм самия волан или някъде по предницата?
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
според мен е аксиалния лагер и ще трябва да го смениш,но по добре вместо само него си смени целия комплект съединидел,ама не го прави ти а иди в сервис за да го вземеш от тях и да ти дадат гаранция,защото от магазин ще купиш някои боклук и ще береш ядове после.вси4ко е не пове4е от 450лв. но преди да правиш каквото и да е нека види някои които разбира и да 4уе тропането.успех
Re: ок
emiche написа::roll: Вече започна да го прави почти постоянно![]()
Моля някой компетентен да се изкаже по въпроса
Това за волана ли?
За пукането във волана, ако си с еърбег вероятно лентовия кабел нещо се ебава, на мен така ми правеше и го оправих като свалих волана и лентовия кабел и го "изкъпах" с контактен шпреи

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=30
Казват че №2 от схемата прави подобни проблеми. Но тва да го каже човек дет е имал такива проблеми

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
petio_bmw 318is написа:според мен е аксиалния лагер и ще трябва да го смениш,но по добре вместо само него си смени целия комплект съединидел,ама не го прави ти а иди в сервис за да го вземеш от тях и да ти дадат гаранция,защото от магазин ще купиш някои боклук и ще береш ядове после.вси4ко е не пове4е от 450лв. но преди да правиш каквото и да е нека види някои които разбира и да 4уе тропането.успех

- emiche
- младши ентусиаст
-
taba4ko написа:petio_bmw 318is написа:според мен е аксиалния лагер и ще трябва да го смениш,но по добре вместо само него си смени целия комплект съединидел,ама не го прави ти а иди в сервис за да го вземеш от тях и да ти дадат гаранция,защото от магазин ще купиш някои боклук и ще береш ядове после.вси4ко е не пове4е от 450лв. но преди да правиш каквото и да е нека види някои които разбира и да 4уе тропането.успех
мисля че колегата е прав...
Абе и аз така предполагам и не че се циганя, но самия съединител отделя перфектно и затова мисля да го разглобя, да видя как му е дереджето и ако притискателя и феродото са ок ще си сменя само лагера, а ако са заминали - всичко (що ли си мисля че май-май ще е цял комплект

9 мнения
• Страница 1 от 1