Колко сме със Z-ки...?
Модератор: Технически модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Колко сме със Z-ки...?
ildivvy написа:Променя се с някой от софтуерите, но не помня с кой! Не е проблем - мога да следя за маслото и така
вие по доста км правите щом си ги следите да не превишите.
Аз сега направих справка, по около 2500 съм правил последните години и всеки сезон смяна на маслото.
Но някакви големи трипове не съм правил, пътувам до обичайно място през уикенда и тук там някой път разнообразие до някъде ако излезе. На 110к стана моята. Това лято доста пътувах с нея, но сега ще отсъствам за някоя друга седмица и в общи линии сезонът ѝ поприключва. Почнат ли дъждове и студове, ще сменя на друга кола.
Диего, съжалявам за колата. Скоро видях една с твоя цвят и се сетих за теб.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ами чак много... Просто ми ги показва всеки път, когато дам на контакт и затова им обръщам внимание! То, аз си им обръщам внимание и без това, разбира се, но си ги следя на 'дигиталния бележник'. Колата я имам от края на м.Май, но я карам от средата на Юни. Подминах 2000км вече... Сезона, според мен, е дълъг (сравнявам го с мото-сезона, като с кабрио мисля, че е и по-дълъг), та мисля, че ще направя още доста тази година. Догодина смяна на маслото, разбира се, 'ресет' на показанието (за да не ме дразни) и така! На другата ми кола също има 'следене' на тези пробези в 'компютъра' на колата, но разстоянието и времето можеш сам да си ги зададеш. В менюто и за 'поддръжка' има възможност за 'следене' и на доста други неща...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- sub_eleven
- ентусиаст
-
Каква е тази друга кола ако не е тайна?
Иначе по принцип може до късна есен, но аз не обичам да ми вали гюрука като цяло, нищо че го импрегнирам и реално не попива в него. Въпреки всичко в лошо време предпочитам да не я карам. Имам още един хоби автомобил, така че веднага превключвам на него.
Между другото по повод моторите, аз карам в града един голям скутер, тази пролет си купих престилка от урбано тускано и реално си удължиха сезона с месец поне в началото още. При 12 градуса имах комфорт на крака и гърди. Сега си мисля, че ще го избутам и до ноември, че знае ли се...
Иначе по принцип може до късна есен, но аз не обичам да ми вали гюрука като цяло, нищо че го импрегнирам и реално не попива в него. Въпреки всичко в лошо време предпочитам да не я карам. Имам още един хоби автомобил, така че веднага превключвам на него.
Между другото по повод моторите, аз карам в града един голям скутер, тази пролет си купих престилка от урбано тускано и реално си удължиха сезона с месец поне в началото още. При 12 градуса имах комфорт на крака и гърди. Сега си мисля, че ще го избутам и до ноември, че знае ли се...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Другата кола не е тайна, има я под аватара ми... Лексус ГС430 (голям седан представлява). В купето има мултифункционален дисплей с размер 7', на който излиза всичко за визуализиране - борд-компютъра, навигация, музика, ДВД-плеър, телефония, климатизация, както и подменю за поддръжката и профилактиката на колата. Именно това меню визирам - има поне 20-ина 'точки', които могат да се следят. Моторно масло, маслен филтър, възд.филтър, гуми (както и разстояние, след което можеш да ги завъртиш, примерно), масло на скорости, спирачна течност, сп.дискове и накладки и т.н. Задаваш километри и/или време по календара. В интерес на истината, календара 'изтече' в началото на тази година и вече не мога да задавам 'време', но километрите са си достатъчен репер. За всичките си МПС-та си водя 'дигитален бележник' в www.spritmonitor.de (там съм със същия никнейм) и си отбелязвам всичко, което правя по тях.
Z-ката също не мисля да я карам в лошо време и дъжд през късна есен и зима. Сега, ако ме завали 'извънредно' през лятото или пролетта, какво да се направи? Вдигам гюрука и карам! Въпреки всичко, предвид, че е кола, мисля, че до Ноември включително, ако е сухо, няма да и се размине! Имам дрехи, имам желание, близо съм до Родопите... Все ще става за едно бързо 'кръгче' в хубавата част на деня! Какво да иска повече човек?
Зимата ще сменя дискове и накладки и моторчето на хидравликата за вдигането на гюрука. Най-вероятно ще си ушия нов подлакътник и маншон за ръчната спирачка... Има време, има и желание! Надявам се за следващия сезон почти да няма дразнещи неща по нея!
Z-ката също не мисля да я карам в лошо време и дъжд през късна есен и зима. Сега, ако ме завали 'извънредно' през лятото или пролетта, какво да се направи? Вдигам гюрука и карам! Въпреки всичко, предвид, че е кола, мисля, че до Ноември включително, ако е сухо, няма да и се размине! Имам дрехи, имам желание, близо съм до Родопите... Все ще става за едно бързо 'кръгче' в хубавата част на деня! Какво да иска повече човек?
Зимата ще сменя дискове и накладки и моторчето на хидравликата за вдигането на гюрука. Най-вероятно ще си ушия нов подлакътник и маншон за ръчната спирачка... Има време, има и желание! Надявам се за следващия сезон почти да няма дразнещи неща по нея!

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Зимното каране със свален таван е най-якото нещо с кабрио
Мисля само миналата зима пропуснах да извадя моята от гаража през зимата. Избирам си дните със "сух" студ: много ниска температура, сухо време и слънце. Пускам подгрева на седалката, на волана, парното на високи градуси и по-силна степен на вентилатора, слагам поло и каскет и паля на разходка из кафетата в центъра
Това на Лексуса е много яка екстра, аз лично съм голям педант в поддръжката и обичам да си следя всичко.

Мисля само миналата зима пропуснах да извадя моята от гаража през зимата. Избирам си дните със "сух" студ: много ниска температура, сухо време и слънце. Пускам подгрева на седалката, на волана, парното на високи градуси и по-силна степен на вентилатора, слагам поло и каскет и паля на разходка из кафетата в центъра

Това на Лексуса е много яка екстра, аз лично съм голям педант в поддръжката и обичам да си следя всичко.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
ildivvy написа: и моторчето на хидравликата за вдигането на гюрука
Него пък защо?
Не работи ли добре? Някои хора ги местят за да не се прецакват. А също така мисля от някаква друга кола пасваха, ако потърсиш, ще намериш, да имаш предвид.
Има едни дренажи, които е важно да се отпушват периодично. Под калниците
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Ами изобщо не работи! Така я взех... Типично слабо място на модела! Разположено е в ниша, която се пълни с вода, ако е запушен дренажа. Освен това ръждясва, макар и да работи и така... Затова го пробват и сменят, ако е нужно и го местят в багажника (има една ниша пред калника и става съвсем културно). Има го моторчето, като тези от али-то също работели без проблемно. Не е скъпо!
Този дренаж достъпен ли е под колата или е зад някой подкалник?
Този дренаж достъпен ли е под колата или е зад някой подкалник?