Моля, помогнете ми!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Моля, помогнете ми!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Здравейте,проблема ми е следния.Беше ми изгоряла крушката на таблото за левия мигач.Реших да си спестя парички за подмяна и реших сам да си я сменя.Свалих таблото смених крушката закачих таблото врътвам на контакт лампата за мигача работи но и с нея започна да свети лампата на еърбега.Като запаля колата за около 2-3минути премигва и след това започва постоянно да свети.Колата е BMW 325TD 1992г. с един еърбег този във волана.Какво ли не правих но лампата не иска да изгасне.Прочетох в форума че е трябвало да откача акумолатора преди да сваля таблото.Но за мое нещастие това съм го пропуснал.Живея в малък град в родопите Велинград.Днес обиколих всичките сервизи.Никъде не успяха да направят връзка с компютъра на еърбега за да изчистат грешките.Не знам какво да правя знам че в София има добри сервизи но едно ходене до там ште ми излезе солено.Някой знаели за добър сервиз в пазарджишко.Много ще ви бъда благодарен.Просто не мога да разбера хубави голями сервизи а една диагностика да не могат да направят.Един само успя да влезе в компютъра на двигателя но там всичко си е на ред.Давайте съвети.Благодаря ви предварително.
Последна промяна pstoichev на 03 Юли 2008, 21:39, променена общо 1 път
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Пробвай с това: със съдействието наhttp://www.bmw-bulgaria.com/SHOP/bmw-tips-tricks/2008-04-10-04-50-19/913-tips/13-2008-04-10-04-47-57.html
Ресет на всички устройства и софтуер PDF Print
Това указание важи за модели след 1996 год.
За да ресетнеш ВСИЧКИ управляващи устройства и да изчистиш грешките, направи следното:
1. Откачи акумулатора: първо - и после +
2. Вземи един кабел и свържи двата полюса както са откачени от акумулатора.
(ВНИМАНИЕ: най-добре е акумулатора да се махне от колата, за да не стане късо съединение!!!)
3. с ключа дайте на контакт!
4. Изчакайте 30 мин. и закачете обратно акумулатора.
5. Включете на контакт, но в НИКАКЪВ случай не палете колата, а задръжте така 4-5 мин. докато се рестартира напълно софтуера на всички устройства.
След това запалете и карайте колата ПОНЕ 10 км. за да се настрои софтуера
За да ресетнеш ВСИЧКИ управляващи устройства и да изчистиш грешките, направи следното:
(ВНИМАНИЕ: най-добре е акумулатора да се махне от колата, за да не стане късо съединение!!!)
5. Включете на контакт, но в НИКАКЪВ случай не палете колата, а задръжте така 4-5 мин. докато се рестартира напълно софтуера на всички устройства.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Не е проблема че не си откачил акумулатора ами просто ди дал на контакт след като е било откачено таблото. Записва грешка и после свети бега. Не си прави експерименти върви някъде да ти изчистят грешката, не е и спешно.
Да така е.Прав си.Сега се сещам че, даже с свалено табло ходих да си купя крушката.Много ме е яд че,сам направил такава елементарна грешка но какво да се прави човек се учи докато е жив.Явно ще се ходи в столицата.Благодаря все пак за отзивите.Като имам път към София ще съчетая полезното с приятното.
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Няма да стане аз навремето много се мъчих да намеря чалъм на това и неможах, даже и една тема бях пуснал амаа
.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Слди си темите бре колега какво толкова трудно има
Снощи беше пуснал тази:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=99983
отговорихме ти а ти сега пак

Снощи беше пуснал тази:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=99983
отговорихме ти а ти сега пак

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
NikiNikolov написа:Пробвай с това: със съдействието наhttp://www.bmw-bulgaria.com/SHOP/bmw-tips-tricks/2008-04-10-04-50-19/913-tips/13-2008-04-10-04-47-57.html
Бате това да не ти е некоя алфа...на БМВ грешките не се чистят така повярвай ми!
11 мнения
• Страница 1 от 1