Проблем с еърбега моля, помогнете ми!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с еърбега моля, помогнете ми!

Мнение от pstoichev » 03 Юли 2008, 21:22

Здравейте,проблема ми е следния.Беше ми изгоряла крушката на таблото за левия мигач.Реших да си спестя парички за подмяна и реших сам да си я сменя.Свалих таблото смених крушката закачих таблото врътвам на контакт лампата за мигача работи но и с нея започна да свети лампата на еърбега.Като запаля колата за около 2-3минути премигва и след това започва постоянно да свети.Колата е BMW 325TD 1992г. с един еърбег този във волана.Какво ли не правих но лампата не иска да изгасне.Прочетох в форума че е трябвало да откача акумолатора преди да сваля таблото.Но за мое нещастие това съм го пропуснал.Живея в малък град в родопите Велинград.Днес обиколих всичките сервизи.Никъде не успяха да направят връзка с компютъра на еърбега за да изчистат грешките.Не знам какво да правя знам че в София има добри сервизи но едно ходене до там ште ми излезе солено.Някой знаели за добър сервиз в пазарджишко.Много ще ви бъда благодарен.Просто не мога да разбера хубави голями сервизи а една диагностика да не могат да направят.Един само успя да влезе в компютъра на двигателя но там всичко си е на ред.Давайте съвети.Благодаря ви предварително.

ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с еърбега моля, помогнете ми!

Мнение от [Georgi] » 03 Юли 2008, 21:49

pstoichev написа:Един само успя да влезе в компютъра...

Заеби ти тая работа. Откачи си акумулатора за 10-ина минути да си "забрави" грешките... После кажи какво е станало и ще мислим варианти...

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 03 Юли 2008, 21:51

и в Пазарджик пове4ето са негодници,аз ходя при един в Мало Конаре,знаеш ли каде е това село?Ако искаш да ти дам неговият gsm ,да му обясниш проблема и да ти каже дали може да го оправи?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Юли 2008, 23:17

Няма да стане с откачане на акомулатора ,не се хаби.
Трябва си диагностика за зануляване.
Ако си си свързал кабела за бега няма проблем той ще си работи ,въпреки че свети лампата.
А когато имаш пътуване към по голям град ще си направиш диагностика ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pstoichev » 04 Юли 2008, 23:14

Благодаря на всички за мненията.Свалих акумулатора за 30мин. и пак го закачих но ефекта е нулев.Свети гадната лампа направо ми вади очите. petio_bmw 318is напиши ми телефонния номер на този човек в Мало Конаре мисля че е някъде Пазарджишко.Ако някой се сеща за други варианти нека пише.Повярвайте ми по дразнещо нещо от това да ти мига лампата няма.Пустия му компютър се е заинатил и не ще да си изтрие грешките.Радвам се че съществуват такива отзивчиви хора като вас.
Благодаря ви!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pstoichev » 05 Юли 2008, 18:24

Здравейте колеги.Страшно съм разочарован от сервизите.Днес ходих в Пазарджик да ми направят диагностика на еърбега.Разговарях с приемчика по телефона на БОШ в Пазарджик.Обясних му проблема той ми каза можеш ли да дойдеш на 100% ще стане.Отивам аз бия път от Велинград до Пазарджик.Приемат ми колата лед 10 мин. ми казват че еърбега ми бил от най-първите на BMW и те не можели да ми помогнат.Ядосах се аз и им казвам друг път да не дават 100%ви гаранции.Следователно им теглих една и си трагнах.В Пазарджик обиколих още някой сервиз но резултата е нулев.Не знам какво да правя.Иде ми да я продам.Но ми е мила 5 години не ме е оставила никаде.
Моля помогнете отчаян съм.Егати един софтуер като хората да нямат.Само имената на сервизите са големи вътре си личи Българското.
Ако някий има идея какво да правя да ми пише.
Лека вечер.

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 06 Юли 2008, 8:41

Ако имаш път към Боровец , Самоков.......свиркай.....10 кинта + 5 минутки време и си готов ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 06 Юли 2008, 10:49

pstoichev написа:Благодаря на всички за мненията.Свалих акумулатора за 30мин. и пак го закачих но ефекта е нулев.Свети гадната лампа направо ми вади очите. petio_bmw 318is напиши ми телефонния номер на този човек в Мало Конаре мисля че е някъде Пазарджишко.Ако някой се сеща за други варианти нека пише.Повярвайте ми по дразнещо нещо от това да ти мига лампата няма.Пустия му компютър се е заинатил и не ще да си изтрие грешките.Радвам се че съществуват такива отзивчиви хора като вас.
Благодаря ви!
Имаш ли4но съобщение там е номера.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pstoichev » 06 Юли 2008, 12:10

Благодаря на всички.Първо ще пробвам в Мало Конаре,ако не стане ще си направя една екскурзия до Самоков тъкмо имам нужда от разходка.
Желая на всички лек ден.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pstoichev » 07 Юли 2008, 17:54

Надявах се някой да е успял да излъже компютъра но уви,ще си карам с светната лампичка ще е по шарено таблото. :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobssy » 07 Юли 2008, 18:14

И моята свети... за сега си я карам така....Писна ми от пишман майстори....
Ще взема да си направя въпросната комуникация към компютъра сам и да си резетна грешките. Няма да съм първия познавам поне 4 рима такива майстори работещи по този начин с руски кракнат варянт на софтуера

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pstoichev » 07 Юли 2008, 18:50

И аз много се замислям дали сам да не се пробвам но конекторите са проблем имам лап-топ и ми се иска да са на USB.Имаш ли на идея някой добър софт.Гледам Carsoft 6.5 и ми се струва гола вода.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pstoichev » 07 Юли 2008, 18:56

Днес направих запитване към една фирма която продава кодочетци, дали техния уред на сто процента схте ми изтрие грешките.От там ми отговориха че може би но ако системата е от първите може да няма самодиагностика и може да не стане.Незнам какво да правя.Ако си го правя сам трябва да внимавам да не объркам нещо и да гръмне,че и този вариант го има.Давайте идеи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pstoichev » 07 Юли 2008, 22:12

petio_bmw 318is с голям зор се свързах с този човек в Мало Конаре и ми каза че скоро няма да работел.Незнам вече къде да отида.Отчаян съм. :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pstoichev » 08 Юли 2008, 0:49

Немога да повярвам цяла България се препъна в една крушка на еърбег.

Следваща

Назад към E36