Оборотите играят при включиен климатик.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Оборотите играят при включиен климатик.

Мнение от niko81 » 20 Юни 2008, 19:23

Здравейте колеги, карам БМВ 318и с климатроник. Колата си е чудна, работи си перфектно просто. Само дето от известно време на сам като включа климатика оборотите почват леко да играят, когато двигателят е включен но автомобилът не е в движение. Имам чувството, че голямата перка отпред и компресорът се включват от време на време и тогава оборотите за секунда падат. След това се изравняват. После като се изключат перката и компресорът, оборотите скачат и така постоянно. А преди не бе6е така и това ме притеснява. Климатикът иначе си бачка перфектно, но ме е страх тези постоянно променливи обороти да не прецакат нещо на съкрови6тето ми. То въобще нормално ли е, при включен климатик, перката и компресорът от време на време да спират да работят. Много ще съм Ви благодарен, ако можете да ми помогнете с някякъв съвет, че в тая жега не ми се кара без климатик :help:
If guns kill people, spoons make Michael Moore fat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mityooo » 20 Юни 2008, 23:52

Всяка твоя тема завършва :

niko81 написа:Мерси колега, явно ще трябва да се ходи на майстор :(

Ами отиди поне веднъж или все ти е скъпо :?:

Не знам къде си в Германия сега ,но виж от кога си се зарекъл да ходиш на "майстор" за тия обороти :

Изображение

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ht=#962512
Последна промяна mityooo на 21 Юни 2008, 12:07, променена общо 1 път
0898578595

Потребител
Аватар

Мнение от niko81 » 21 Юни 2008, 1:14

Митко, чети внимателно какво съм писал. Това, което цитираш, съм го писал по съвсем друг проблем. Тогава климатроникът ми "виеше", когато го включех. Този проблем отдавна е оправен. Сега просто забелязах, че оборотите леко играят на включен климатик и исках да знам, дали това е нормално.
Колкото до майсторите тук в Германия: Когато се налага, водя колата на майстор. Но и тук както и в България няма сигурност, че ще ти оправят проблема, а тарифите им тръгват от 70 евро на час нагоре, независимо дали са ти оправили проблема или са си чесали дедовия през цялото време ;) Та разбираемо е, че първо се опитвам да разбера, дали това е проблем и чак тогава тичам на майстор да я оправи.
Последна промяна niko81 на 21 Юни 2008, 13:59, променена общо 3 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от svilendotorg » 21 Юни 2008, 1:42

И моите обороти го правят това понякога, но не мисля, че е проблем.
Виж дали го прави на студена кола - запали я сутринта и пусни климатика докато двигателя е студен. Ако всичко е ок, но проблема се върне като позагрее може да е от виското - да не зацепва както трябва и съответно перката на климатика да се пуска за да компенсира... не че разбирам, просто аз така си го обяснявам...
Това, което може да е според мен е или стъпково моторче за празен ход, или виското на перката. Почисти моторчето и тествай перката на студена и загряла кола...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mityooo » 21 Юни 2008, 3:54

Иначе е нормално да "трепват" за момент .Нали се натоварва двигателя с още няколко коня от климатика .
Последна промяна mityooo на 21 Юни 2008, 12:10, променена общо 1 път
0898578595

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 21 Юни 2008, 7:28

още малко разправии и ще ви скастрят :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 21 Юни 2008, 9:41

:OT: Спрете момичета не се карайте или поне не пред очите на всички.Ако ще ползвате форума нека да е на ЛС, че се просълзявам.

По темата:И моята кочина от време на време ми мени оборотите като пусна климатроника.Предимно го прави на студен двигател.Ремъка обаче ми е в лошо състояние и може и да прескача.При тебе как е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 21 Юни 2008, 11:25

Мнооо интересна тема,само да не я прекъсна :mhihi: но ще кажа - така трябва да е :!: При включен климатроник и работа на място :idea: Компресора включва и изключва постоянно :arrow: от там и перката :arrow: сменя обороти,щото товари... :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Touring M50

Re: Оборотите играят при включиен климатик.

Мнение от EnthusiasT » 21 Юни 2008, 12:00

niko81 написа:Здравейте колеги, карам БМВ 318и с климатроник. Колата си е чудна, работи си перфектно просто. Само дето от известно време на сам като включа климатика оборотите почват леко да играят, когато двигателят е включен но автомобилът не е в движение. Имам чувството, че голямата перка отпред и компресорът се включват от време на време и тогава оборотите за секунда падат. След това се изравняват. После като се изключат перката и компресорът, оборотите скачат и така постоянно. А преди не бе6е така и това ме притеснява. Климатикът иначе си бачка перфектно, но ме е страх тези постоянно променливи обороти да не прецакат нещо на съкрови6тето ми. То въобще нормално ли е, при включен климатик, перката и компресорът от време на време да спират да работят. Много ще съм Ви благодарен, ако можете да ми помогнете с някякъв съвет, че в тая жега не ми се кара без климатик :help:

Като за начало евала колега че така добре уважаш своя автомобил...колкото до проблема не смятам че е проблем аз сам с Е36 с климатик и по принцип понейе е сварзан с ремак,като го включа малко се заиграват за секунда и си ОК така че споко и стига с глупави разправии че само петните форума!

Потребител
Аватар

Мнение от niko81 » 21 Юни 2008, 13:58

Здравейте колеги,
като начало мерси много за съветите- много ми помогнахте. Sorry за спора, който се беше развихрил, ама Митко беше доста груб в коментарите си- виждам, че сега ги е коригирал. Хубаво ще6е да е все пак да беше прочел за какво точно ставаше дума в предишната тема, която той цитира, преди да дава остроумни отговори.
Ама както и да е, прави сте, не е тук мястото за такъв вид спорове.
Благодаря Ви още веднъж за многобройните отговори- хубаво е да знаеш, че на автомобилът ти всичко му е наред :D

Назад към E36