Кардан и ниски обороти на първа?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Кардан и ниски обороти на първа?!

Мнение от kdl » 02 Апр 2008, 10:53

Имам питане...

Като карам на първа като патрулка в задръстванията си регулирам с газта малко по-бързо малко по-бавно... като тръгвам да намалям, естествено не натискам спирачката.

Понякога обаче, ако е паднала към ниски обороти (~1000), като натисна съединителя, за да спра чувам един приглушен звук, все едно кардана удря карето преди диф-а.

Дифа си е наред, не вие изобщо. Скоро му предстои смяна на масло, но не мисля, че проблемът е в него. От както съм го купил, кардана така си препатква понякога.

Само за идея... като я взех, съединителя беше заминал. Караше се нормално, но като прегрее в трафика, почваше да тресе ужасно. Все едно ще ми се разпадне задния мост.

Я погледнете тази схема на кардана и кажете възможно ли е да е задното каре? Не е предното, понеже звукът се чува доста назад, а не под мен.

Благодаря предварително за идеите. Така или иначе ще влиза на профилактика в гаража скоро. Искам да знам какво да огледам.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 02 Апр 2008, 11:49

Ако проблема не е в гуменото каре,може да е в тампон на дифа.
Може и от някой тампон на задения мост да е.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Апр 2008, 11:54

Задното каре ли е "гуменото"? Единственото гумено, което видях е н.1 на снимката, но то е точно под седалката ми и си беше перфектно като сваляхме скоростната. Назад не съм гледал, но нищо не изглеждаше разбито ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 Turbo

Мнение от asi_tulev » 02 Апр 2008, 19:13

И при мен го има същия ефект. Предполагам че е от гуменото каре. Още не съм го сменил. :uups:
Ако не е от него може да е от висящия лагер и той на една гума виси.
Тия дни ще трябва да го видя, но ако някой се е сблъсквал с проблема и го е решил нека да каже.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i '95

Мнение от Alexandar_Lyunchev » 02 Апр 2008, 21:06

Колеги и при мен го има този проблем - чува се глух метален шум, но при мен ми се струва че идва някъде от под шофьорските седалки - гуменото каре съм го сменил и преди и след това няма никаква разлика, по скоро си мисля че е съединител /аксиален лагер, притискателен диск, демферни пружини .../

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KIRO » 02 Апр 2008, 21:16

преэ дупки те как е

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 02 Апр 2008, 21:28

Аз за да не пускам нова тема имам едно въпросче.. отностно това тресене.. Понякога ми тресе педала на съединитела... казаха ми че съединител ми е за смяна... Още колко долу горе може да изкара? че тоя месец се охарчих с покупката...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 02 Апр 2008, 21:48

мм и аз искам да попитам нещо.Значи: като си стоя на едно място (щото тогава най-добре се чува) иии мотора леко си потраква ,нещо като все едно е дизел, но по тихичко, като натисна суединителя и спира да трака, пускам съединителя и пак като дизел почва . Що е то ? :help: :mhihi:
Благодаря предварително!
иии liloff извинявай, че използвах твойта тема, но не исках да задръствам форума с още една тема ;)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Апр 2008, 21:49

Ако ти тресе само педала, може да са помпите според мен. Ако ти тресе дифа, ти е съединителя и сменяй веднага.

KIRO: През дупките минавам като чисто нов SUV, нищо не прехлопва (освен някакъв тампон отпред вляво :)

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 02 Апр 2008, 22:09

liloff написа:Ако ти тресе само педала, може да са помпите според мен. Ако ти тресе дифа, ти е съединителя и сменяй веднага.

KIRO: През дупките минавам като чисто нов SUV, нищо не прехлопва (освен някакъв тампон отпред вляво :)

Ми нищо друго в колата не тресе.. Как мога да разбера дали е дифа?... В спокойно състояние колкото и да подам газ колата не притрепва..

а коя помпа не е наред?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Апр 2008, 23:29

Не, не... няма да е дифа. Просто като е много заминал съединителя, понеже си със задно и движението се предава през кардана, тресе цялата кола ужасно много. При мен беше така. Като смених съединителя вися с часове в трафика и няма нищо.

Едва ли някой от нас може да ти каже дали е помпата със сигурност. Съеинителя трябва да е с помпа (или 2), не знам със сигурност как беше направено. Все пак досега бях на другите коли със жило...

Ти като дадеш газ на място няма да тресе. :) Като тръгва на първа може да тресе!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Кардан и ниски обороти на първа?!

Мнение от agent smit » 03 Апр 2008, 3:49

liloff написа:Имам питане...

Като карам на първа като патрулка в задръстванията си регулирам с газта малко по-бързо малко по-бавно... като тръгвам да намалям, естествено не натискам спирачката.

Понякога обаче, ако е паднала към ниски обороти (~1000), като натисна съединителя, за да спра чувам един приглушен звук, все едно кардана удря карето преди диф-а.

Дифа си е наред, не вие изобщо. Скоро му предстои смяна на масло, но не мисля, че проблемът е в него. От както съм го купил, кардана така си препатква понякога.

Само за идея... като я взех, съединителя беше заминал. Караше се нормално, но като прегрее в трафика, почваше да тресе ужасно. Все едно ще ми се разпадне задния мост.

Я погледнете тази схема на кардана и кажете възможно ли е да е задното каре? Не е предното, понеже звукът се чува доста назад, а не под мен.

Благодаря предварително за идеите. Така или иначе ще влиза на профилактика в гаража скоро. Искам да знам какво да огледам.

Ако звука, който чуваш е подобен на удар на отверка по метална тръба има вероятност да е някое от каретата на кардана. Отиди на канал, изключи от скорост и с въртеливо движение с ръце размърдай кардана, ако пак се чуе този звук ще е ясно, че някое каре е заминало.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 03 Апр 2008, 19:38

agent smith - И ти клониш като мен към каретата значи :) Това е добре! Натам отиват нещата. Дано е нещо просто и лесно за смяна!

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 04 Апр 2008, 0:37

най-вероятно номер 1 ти е проблемно
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 04 Апр 2008, 10:45

Хмм... Беше ми в ръцете това гуменото преди около месец... Изглеждаше чисто ново, ненапукано. Така като го гледам втулките са обвити в каучук, за да се обират вибрациите.

На скъпа част ми намирисва... Ще се ровя из Ebay за някаква полиуретанова, ако се окаже че е тя.

М/у другото като й свикнах на съединителя, вече почти не ми се случва това, но... все пак... ако е за смяна, ще се сменя! :)

Следваща

Назад към E36