Проблем с оборотите при подаване на газ (студен М52)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Проблем с оборотите при подаване на газ (студен М52)
Здравейте,
Имам следния проблем от няколко дни.
Когато запаля колата при студен двигател при подаване на газ - (съвсем леко) колата започва да прекъсва и се опитва да изгасне. Ако натисна повечко педала се форсира и се оправя. Проблема го има само през парвите 20-30 секунди след потегляне. Трябва да я карам с над 2000 оборота. След това явно като позагрее се оправя. Изкажете някакви предположения. Моля обърнете внимание на следното:
На празен ход няма никакъв проблем пали без газ от половин оборот ако не подавам газ си работи разномерно на празен ход ( скоро съм почиствал дюзи и стъпково моторче.)
Сменени са ми всички видове филтри.
Сменени свещи.
Благодаря предварително за идеите.
Имам следния проблем от няколко дни.
Когато запаля колата при студен двигател при подаване на газ - (съвсем леко) колата започва да прекъсва и се опитва да изгасне. Ако натисна повечко педала се форсира и се оправя. Проблема го има само през парвите 20-30 секунди след потегляне. Трябва да я карам с над 2000 оборота. След това явно като позагрее се оправя. Изкажете някакви предположения. Моля обърнете внимание на следното:
На празен ход няма никакъв проблем пали без газ от половин оборот ако не подавам газ си работи разномерно на празен ход ( скоро съм почиствал дюзи и стъпково моторче.)
Сменени са ми всички видове филтри.
Сменени свещи.
Благодаря предварително за идеите.
SGV
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Tender
- младши ентусиаст
-
Мерси за отговорите колеги, но не смятам че е от маншона. Както вече казах при мен го прави на свободна без да съм включил на предавка и го прави само когато навън е студено и двигателя е студен. Прави го през първите 30-40 секунди от работа на двигателя. След което се оправя. Дори когато тръгна веднага след като запаля и превключвам на повисочки обороти около 2000 -2500 проблема не се забелязва. След като поработи двигателя около минути - проблема изчезва и не може да се репродуцира.
SGV
- Urt
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го из просото!
- Детайли за колата: E46 330d
И аз имам точно същия проблем но не съм сменял почти нищо все още. Ще помоля автора на темата ако го реши да каже какво е било на ЛС или в темата.
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
да де, обаче освен че автора е един и същ, нищо друго общо няма между постовете... първо има проблем след потегляне, на свободна няма, след това като тръгне няма, обаче на неутрална има
... и ти с кой проблем си по-точно 

- Tender
- младши ентусиаст
-
Владо написа:да де, обаче освен че автора е един и същ, нищо друго общо няма между постовете... първо има проблем след потегляне, на свободна няма, след това като тръгне няма, обаче на неутрална има... и ти с кой проблем си по-точно
Благодаря ти за поста, въпреки че меко казано не е много ползотворен. Сарказма е излишен, ако можеш да помогнеш и имаш желание - помогни ако не - не виждам смисъл да пишеш. Ако има нещо неясно (или не съм се изразил точно задай въпрос - ще поясня)
Благодаря ти!
Пояснявам: Проблема се проявава само след като запаля. Никога не сам казвал че нямам проблем на свободна (напротив точно тогава най много си личи), въпреки че проблема го има и ако тръгна веднага. Обикновено съгласно инсртукциите на БМВ след запалване потеглям веднага. След като един два пъти почна така да прекъсва реших да опитам на празен ход на двигателя и забелязах че проблема също го има при това се усеща най добре тъй като при смяна на предавките обикновено ако има порблем интуитивно го компенсирам с подаване на повечко газ.
Така като гледам първия ми пост единствената неточност която съм допуснал е че съм писал че "проблема ги има само през първите 20-30 секунди след потегляне" моля да се чете "проблема ги има само през първите 20-30 секунди след потегляне/запалване"
Ако има нещо неясно - питайте.
SGV
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: Проблем с оборотите при подаване на газ (студен М52)
нито е сърказъм, нито е заяждане...
а това си го писал ти:
дадох ти линк към тема, дето маншона е проблем, както може би и при теб... става въпрос за 2 скоби, да го свалиш и провериш, и ако даже видиш леко напукано в сгъвките, най-вероятно е това...
ако чакаш някакъв супер сложен проблем, който може да се реши на клавиатурата, мисля че няма как да стане...
дано се оправи без други усложнения... както и друг път съм казвал, ние обичаме да започваме от най-сложното възможно... обикновенно проблема е далеч по-елементарен...
а това си го писал ти:
Tender написа:...На празен ход няма никакъв проблем ...
дадох ти линк към тема, дето маншона е проблем, както може би и при теб... става въпрос за 2 скоби, да го свалиш и провериш, и ако даже видиш леко напукано в сгъвките, най-вероятно е това...
ако чакаш някакъв супер сложен проблем, който може да се реши на клавиатурата, мисля че няма как да стане...
дано се оправи без други усложнения... както и друг път съм казвал, ние обичаме да започваме от най-сложното възможно... обикновенно проблема е далеч по-елементарен...
- Urt
- кандидат ентусиаст
-

- Tender
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с оборотите при подаване на газ (студен М52)
Владо написа:нито е сърказъм, нито е заяждане...
а това си го писал ти:Tender написа:...На празен ход няма никакъв проблем ...
На празен ход имам предвид когато колата не е на скорост и без да подаваш газ. Технически обаче подавайки газ на свободна колата съсщо е на празен ход така че наистина не съм се изразил точно.
Пак ще поясня раделяме работата на двигателя на празен ход на две части.
1. Празен ход без подаване на газ - оборотите се регулират от стъпковото моторче - тука няма проблем
2. Празен ход с подаване на газ - оборотите се определят от количеството газ която е подадена посредством педала - тука ж началото на хода на педала започва да прекъсва и след като се качи над 2000 оборота - се оправя.
Може ли малко повече информация за този маншон къде точно се намира? Не съм спец за това ако може някоя снимка да сложиш ще бъда благодарен.
SGV
- Urt
- кандидат ентусиаст
-
При мене е така че при студен мотор и секунда след като запали като натисна газта по смело и оборотите падат до много ниски и колата почти угасва, ако съвсем леко и плавно натисна газта оборотите се вдигат и успявам да ги кача до към 2000 и нагоре няма проблеми, тоя симтпом изчезва в зависимост колко е студен мотора- при много студен стоял на температура близка до 0 минава около минута, ако е бил на 15-20 градуса минава за 20 секунди.
- Tender
- младши ентусиаст
-
Хм при мен - интересно изчезна порблема. Незнам защо но за сега ще изчакам ниама да ходя по майстори.
SGV
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
свещи предполагам не че съм голям разбирач но и аз го имам същия проблем и майстора ми каза че най вероятно някоя от свешите не работи както трябва и от там идва проблема 

- Tender
- младши ентусиаст
-
Нови са сменял съм ги миналата година - NJK. Все пак мерси ще ги погледна да видя да няма някоя зацапана.
SGV
14 мнения
• Страница 1 от 1