Проблем с радиатор и прегряване. Помощ !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3
Проблем с радиатор и прегряване. Помощ !!!
Здравейте,
от скоро и аз съм горд собственик на БМВ. Колата е 318is 92г.
Та май малко по малко гордостта ми зе да замира
Вчера имах проблем, за който искам и да попитам тук.
Значи карам си аз, понастъпвах я малко и такива работи. Стрелката за температурата на водата си седеше на средата. Спирам по едно време и чувам как нещо трака от към двигателя. Подобен звук като от повдигачи на клапани (предполагам е това). Като отворих капака на колата от към радиятора пушеше а тракането изведнъж си изчезна. След около час пак отидох до колата и още си беше гореща. Имам някакво опасение, че е била прегряла и водата в разширителния съд на радиатора беше спаднала. След това карах колата още няколко километра до нас бавно. И като спрях водата в разширителния съд направо вреше и пак пушеше в един момент почна да изтична много вода точно под разширителния съд и пак се чуваше това тракане. Днес водата беше почти на дъното, долях малко и савсем леко сълзеше. Запалих колата и пак почна зверския теч.
Някой имал ли е подобен проблем? Също така ме интересува къде мога да намеря читав майстор около Студентски град и дали ще трябва да се сменя целия радиатор или има вариант да се отремонтира? Някой знае ли каква горе долу е цената му втора рака и дали ще помогне добавка за спиране на течове? И трябва ли да я тегля до сервиз или ако е малко разстоянието мога да я карам така?
Моля помагайте, защото не съм много на ясно с колите и съм се сдухал доста сериозно.
Отделно за другите проблеми които имам май ще питам в друга тема, че като гледам тая си стана бая дългичка.
Блгаодаря на всички отзовали се предварително.
от скоро и аз съм горд собственик на БМВ. Колата е 318is 92г.
Та май малко по малко гордостта ми зе да замира

Вчера имах проблем, за който искам и да попитам тук.
Значи карам си аз, понастъпвах я малко и такива работи. Стрелката за температурата на водата си седеше на средата. Спирам по едно време и чувам как нещо трака от към двигателя. Подобен звук като от повдигачи на клапани (предполагам е това). Като отворих капака на колата от към радиятора пушеше а тракането изведнъж си изчезна. След около час пак отидох до колата и още си беше гореща. Имам някакво опасение, че е била прегряла и водата в разширителния съд на радиатора беше спаднала. След това карах колата още няколко километра до нас бавно. И като спрях водата в разширителния съд направо вреше и пак пушеше в един момент почна да изтична много вода точно под разширителния съд и пак се чуваше това тракане. Днес водата беше почти на дъното, долях малко и савсем леко сълзеше. Запалих колата и пак почна зверския теч.
Някой имал ли е подобен проблем? Също така ме интересува къде мога да намеря читав майстор около Студентски град и дали ще трябва да се сменя целия радиатор или има вариант да се отремонтира? Някой знае ли каква горе долу е цената му втора рака и дали ще помогне добавка за спиране на течове? И трябва ли да я тегля до сервиз или ако е малко разстоянието мога да я карам така?
Моля помагайте, защото не съм много на ясно с колите и съм се сдухал доста сериозно.
Отделно за другите проблеми които имам май ще питам в друга тема, че като гледам тая си стана бая дългичка.
Блгаодаря на всички отзовали се предварително.
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Не ползвай никакви добавки!Страхотен автогол са.Не карай колата така.По-добре вобште не я пали повече.Виж всички съединения, радятор, термостат.
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отзивите. Аз се мъчих да открия от каде идва теча и имам чувство, че не е от самия радиатор, а от разширителния съд отдолу. Дали има някакви уплътнения, които може да са се прецакали там. Иначе съединенията изглеждаха добре.
Другия ми въпрос е къде се намира термостата
за да мога да погледна и него.
Другия ми въпрос е къде се намира термостата

- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
Добре свалих радиатора. До колкото успях да видя теча не е бил от съединенията. Термостата така и не разбрах кое е. Та сега като гледам радиатора има на едно място малко питата е нагъната, но не мога да видя някъде да е спукан и има голямо мокро петно, но неразбрах дали аз съм го направил докато изпразвах радиатора или от там е сълзяло. Някаква идея как да проверя от къде тече и някой знае ли дали може да се ремонтира или ще трябва да кихна за нов радиатор.
- scotixer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м42
- Мечтае да кара: винаги
Eто при мен какво беше теч откъм разширителния съд - 45лв на Симеон заедно с двете уплатнения вади се като отвиеш 2те рапидки отгоре до щипката която държи радиатора и смело с две отверки се вади дано е от това късмет
6 мнения
• Страница 1 от 1