проблем с маслото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с маслото

Мнение от jorozlo » 19 Фев 2008, 12:00

имам следния проблем след като развия пробката на картера и капачката на двигателя изтича малко количество масло.отварям масления филтар и там е пълно до горе.чаках го поне 30 мин. да изтече но нищо. вътре в металната сфера има два клапана като натисна този към двигателя маслото започва да изтича/то е една сачма с прожина / ако някой зноа нещо да пише започна даме дразни ацки много. тъпите майстори казват основен ремент те за всичко така говорят.моля помагайте такали трябва дае

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 19 Фев 2008, 12:19

Къде намери сфера бе :shock: Или за корпуса на филтъра става дума? Най-много да ти се наложи да свали6 картера и да разгледа6 за кво иде ре4...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: проблем с маслото

Мнение от ~Мишо~ » 19 Фев 2008, 12:31

jorozlo написа:имам следния проблем след като развия пробката на картера и капачката на двигателя изтича малко количество масло...
Даа,тва найстина е проблем,трябва да изтече около 4л масло от там,ако е по-малко от това във филтъра - майсторите са ти казали вече... :mhihi:
А филтъра трябва да си е пълен,няма проблем там.

Потребител
Аватар

Re: проблем с маслото

Мнение от jorozlo » 19 Фев 2008, 15:03

vladiverm написа:
jorozlo написа:имам следния проблем след като развия пробката на картера и капачката на двигателя изтича малко количество масло...
Даа,тва найстина е проблем,трябва да изтече около 4л масло от там,ако е по-малко от това във филтъра - майсторите са ти казали вече... :mhihi:
А филтъра трябва да си е пълен,няма проблем там.

ок но то изтича само че за 2-3 часа да не е запушен изхода от филтара

Потребител
Аватар

Мнение от jorozlo » 19 Фев 2008, 15:18

ок момчета маслото изтича но за много дълак период дане става въпрос за запушване на маслената магистрала

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325xi

Мнение от renene » 19 Фев 2008, 15:45

Тия съчми регулират налягането на магистралата.А колкото за бавното течане да не си сложил грес :mhihi:
диагностика 0899937450

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stilkoood » 19 Фев 2008, 22:16

Абе отваряш ли горната капачка за доливането??? ... аз ли не мога да схвана ... или аз ще изляза тъпия :cop: !!!??? Дори да е заминал двигателя, какво общо има това, че не изтича маслото??? :dunno: И при здрав и при пре...ан двигател, маслото си е в картера ... , това че не изтича, или не отваряш горната капачка, или имаш някакво запушване... мисля!!! :bcry:
Наздраве !!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Фев 2008, 23:43

Колега, като изключиш двигателя (маслената помпа спре да върти) маслото се стича в картера. На практика така мериш и нивото с пръчката (след като се стече цялото масло).
Ако то се е стекло в картера би трябвало като отвиеш пробката и капачката за доливане веднага да изтече почти цялото и до 5-10 минути да се доизцеди (до колкото е възможно).
За да се изтичат 4 литра за 2-3 часа според мен маслото просто не е в картера, но не ми е ясно кое може да го държи в маслопроводите (все пак това са си 4 литра).
Съветвам те като отвиеш пробката и отвориш капачката за доливане да провериш с нивомерната пръчка до къде е маслото и как спада нивото.
Виж и маслото което източваш много ли е черно и много ли е гъсто.
Да не е пресечено или да е някакво менте с незнаен вискозитет :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stilkoood » 20 Фев 2008, 13:50

:arrow: ... то в маслената магистрала върви около 2,5 л. масло в постоянен кръговрат. все два литра трябва да изтекат по бързо, а останалото да се точи бавно... :dunno: ... това масло найстина ще е някакво кофти или много гъсто, за да се задържа... :wave:
Наздраве !!!

Потребител
Аватар

Мнение от shnitzer » 20 Фев 2008, 14:41

Да,не си карал с диференциално масло колега :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 20 Фев 2008, 18:30

чак с дифференциално едва ли ама с М10Д може. лично на мен маслото ми изтича за 5-6 минути не повече. сигурно има нещо което му пречи да се стича. маслото във филтъра също трябва да се стича бързо след като вече си го развил де(филтъра) и си махнал капачката за пълнене.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jorozlo » 21 Фев 2008, 14:54

благодаря на всички които се отзоваха на проблема .проблемае следния..
запретнах ракави свалих картера там горе долу беше добре после свалих цялото устройство на масления филтар и там гледката беше супер. все едно някой е замазвал с грес и тиня всички отвори почти запушене. е те твае стара кола незнаеш как е подържана продължавам с почистването
ОЩЕ ЕДИНПЪТ БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!!!!!!!!!!!

Назад към E36