bmw 318i vs audi b4 2.0i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

bmw 318i vs audi b4 2.0i

Мнение от mitaka1914 » 04 Фев 2008, 21:31

Налага,ми се избор bmw-audi,искам мнението за разхода,возията,двигателя разбирасе за bmw-то,като циало повече мнения на хора които са запознати. Мерси предварително!

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 04 Фев 2008, 21:56

е братле нали се сещаш ,че в BMW форума няма да ти препоръчаме audi :mhihi: Разхода на моята 318 е 10-11 градско,за возията нема кво да говориме BMW e ебати,ако си се возил в BMW знаеш за какво говора,не мога да сравнявам моята кукла с никаква друга марка,ако се чудиш какво да вземеш ,вземи audito
:roll: един истински фен на бмв няма да пита такива въпроси,бмв се кара само от ценители на марката :smoke:

Потребител
Аватар

Мнение от mitaka1914 » 04 Фев 2008, 22:02

Значи исках инфо за 318 защото не съм карал,а б4 съм.В 318 само съм се возил и то 1 път
Последна промяна mitaka1914 на 04 Фев 2008, 22:03, променена общо 1 път

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 04 Фев 2008, 22:19

vladuicho написа:е братле нали се сещаш ,че в BMW форума няма да ти препоръчаме audi :mhihi: Разхода на моята 318 е 10-11 градско,за возията нема кво да говориме BMW e ебати,ако си се возил в BMW знаеш за какво говора,не мога да сравнявам моята кукла с никаква друга марка,ако се чудиш какво да вземеш ,вземи audito
:roll: един истински фен на бмв няма да пита такива въпроси,бмв се кара само от ценители на марката :smoke:

Напълно подкрепям колегата.Всяка марка си има своите достойнства ,въпроса е дали ще ги оцениш. Другото важно е какво търсиш от една кола дали икономия, чиста скорост или комфорт и возия или от всичко по малко.....
Първо трябва да решиш за себе си и тогава да си избираш кола .

Аватар

Мнение от vladuicho » 04 Фев 2008, 22:26

като си карал б4,закво пак ше взимаш същата кошница :mhihi: вземи си бмв то да се преродиш

;)

форума е голям поразгледай темите ,убидно е да сравнявам баварката ми с каквато и да била кошница :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от mitaka1914 » 04 Фев 2008, 22:31

Важно е да гори в рамките на до 9на 100 извън града и до 12 градско и другото ,което да е отзивчив двигателя,тоес да не се мъчи,като изпреварвам тирове,камиони и други.За комфорта да не е с много твърдо окачване.

Аватар

Мнение от vladuicho » 05 Фев 2008, 10:11

за харченето е такова каквото си написал,а за тировете повярвай ми прибирам се към нас по околовръсното и сърфирам като Алберто Томба, а тировете са ми колчетата :mhihi: ,говоря за разумно изпреварване ;) не съм камикадзе :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tech0 » 05 Фев 2008, 10:37

Мен извънградско и по-малко от 9 ми дава. :uups: Иначе почти съм сигурен, че върви ( включително и изпреварва) не по-зле от авдито, но ако не ти е присърце, а си фенче на олимпиадите, по-добре си остани на тях. ;)
БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата

I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от moniglow » 05 Фев 2008, 11:53

Колега,щом темата ти е тук се подразбира че говориш за BMW E36 ,а да ти кажа има много подобни теми клуба на ауди ,но там го сравняват с Audi A4 купеB5. т.е. и в техният клуб приемат ,че Е36 е над Audi 80 B4 /все пак В4 си е ауди 80 излязло ако не се лъжа пред 1987г./
Все пак според мен В4 е добър автомобил и би било смешно ако някой я сравнява с жигули,"кошница"или нещо такова.
- С мотор поне 115к.с си върви доста добре и ако очакваш нещо коренно различно от 318 с 115к.с ще се разочароваш.
- Ако слагаш АГУ при ауди внимавай на кой мотор ще се спреш./няма тъкъв,който не става,просто има такива,които правят повече проблеми от други/
- Разхода извън града също ще е подобен 7-9 ,а в града 11-13 -всичко зависи от стила на каране и населеното място.
- Мисля,че коренната разлика се поражда от задвижващите колела и това вече според мен е ++++ за BMW .
"при задното задвижване имаме по-добре балансиран автомобил,което чувствително се усеща при високи скорости.
"предницата е здрава и с по евтина подръжка.
"Радиуса на завой е по-малък т.еколата е по-маневрена.
"при ускоряване от място теглото на автомобила се пренася в/узадният мост и се увеличава сцеплението.
Също BMW-то е по-добре обезшумено вози по-добре и има по-спортна визия.
За последно -според мен Е36 ако се сравнява ,трябва да е с А4.
Всичко написано по-горе е на база личен опит и разбира се всеки избира според вижданията си.
Надявам се колега mitaka1914 да се спреш на BMW и скоро да те видим отново тук.Успех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Табуретка със спортно окачване...
Мечтае да кара: Фотьойл
Детайли за колата: БМВ e46, M54B25

Мнение от indianeca » 05 Фев 2008, 12:01

Колеги трябва да се по-обективни :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Satanans4o » 05 Фев 2008, 12:06

Оффф кви са тея глупости,е 36 е по висок клас и от а4,ти с б4 ми го сравняваш :mhihi: :lol: :lol: :lol: ,окачване,визия,вървеш,години всичко

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate raiko » 05 Фев 2008, 14:54

Satanans4o, бате....оправи си понятията за клас на автомобил. Направо да вземем да кажем на колегата, че Е36 е един клас с А8 и да приключваме темата :lol: :lol: . Евала на moniglow - с удоволствие четох поста му - човека се е опитал да аргументира мнението си и го е направил добре!! Пичове разберете, че плюейки по другата марка / в случая Ауди /, ни най-малко не помагате на питащия колега - основно търговско правило - не хаби сили да плюеш по конкурента, а представяй плюсовете на собствената си стока!! А ако въпроса е да викаме до несвяст - БМВ - ти си ми като майка и баща / бих добавил и като леля, стринка и т.н до девето коляно /...това вече е съвсем друга история!! Поздрави!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xristooo » 06 Фев 2008, 1:18

питай във форума на ауди и кажи какво са ти казали там

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 06 Фев 2008, 2:43

ако земаш аудито,само да не е с оня първобитен моноинж,че направо убита работа..
иначе ауди си горят,ама и вървят на макс скорост,кофти е смяната на ремъчето,иначе за друго има място,багажника е голям(не е кат б3) и е с предно
36-та ако е добра година,запазена,просто няма кво да се чудиш,разход нормален,вървеж приличен,поддръжка лесна,с нормално окачване и гуми е с перфектната возия....и помисли си за шестак
и не е задължително човек да е манияк,като се двуоми между два модела,ама после може да поддържа колата доста по-добре от някои фенове...все пак е е36,седанче,а не 850 CSI
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 06 Фев 2008, 5:14

Доколкото не се лъжа Б4 е по-стар модел и се произвежда до 94та година , така че мисля едно БМВ след тази година ще е много по-добър избор от Аудито
I'm slowly drifting
Изображение

Следваща

Назад към E36