Странен проблем с Стъклото на вратата и предният плафон!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

crash tester
Аватар
Кара: F07 530

Странен проблем с Стъклото на вратата и предният плафон!!!

Мнение от chocho » 04 Фев 2008, 18:43

:help: От снощи нещо стана с вратата ми.Когато я затворя и стъклото почва да се марда на долу на горе или пък изобщо не мръдва.А днес ми се случи при качването в колата стъклото не се вдигна като я затворих вратата и щом натиснах спирачката плафона светна и прозореца ми започна пак на долу на горе и след това се оправи след няколко отваряния и затваряния на вратата.До сега не е правило така и не е създавало проблеми незнам какво и стана.
:arrow: Някой ако има идея не бих отказал да я чуя

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vili » 09 Фев 2008, 0:53

ако е купе,е от бравата ако мога така да го нарека в нея е бутона за плафона и той командва и стъклото .разглоби го разгледай внимателно и ще видиш от къде е проблема.успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320I
Мечтае да кара: BMW e92 M3

Мнение от Herman » 09 Фев 2008, 1:30

Изображение
Изображение
///М - The Most Powerfull Letter In The World
Аз не карам бързо, просто летя бавно ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 09 Фев 2008, 13:53

Бутона за осветлението на плафоните и за стъклата (при купе) е във фиксаторите на вратите разположени на колонките (No 6 на схемата) където щракват ключалките а не на самата врата. Като се износи пласмасата на бутончето почва да прави такива номера. При седана най-много да светнат за момент плафоните и то се забелязва най-вече вечер.

Пробва се като при отворена врата се натиска с отверка бутончето на фиксатора до край - плафона трябва да гасне.

Специално за стъклата (става дума за купе - без рамка на стъклата), при износване на бутончетата при попадане на колата в дупка, електрониката се лъже че вратата е отворена и стъклото мърда с 1 см. надолу и после се връща (светват и плафоните но много за кратко ).

Не се лъжете като гледате бутончетата (те са в ухото на фиксатора) че "има живот" в тях - дори и видимо да са добре проблема е от тях. Препоръчвам нови защото не се знае втората употреба колко е читава а явно че се касае за милиметър.

Внимавайте при смяната, защото планката за която се завиват в колонката от вътре (No 8 на схемата) не е фиксирана и като се свали фиксатора остава да се държи само на кабела. Ако падне надолу трябва се свалят задните кори - а то си е врътка.

Не забравяйте и да бележите точно мястото където са били старите фиксатори - не разчитайте че то си личи по праха и замърсяването около тях.

Изображение

Назад към E36