Спешно!!! Поблем с ключалката на волана
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Спешно!!! Поблем с ключалката на волана
Привет на всички във форума.Преди месец си купих една тройка 316 в Германия. карах я един месец и точно когато когато трябва да се пребирам за БГ. се развали ключюлката на волана. Остана в средно положение на контакт. Неможе нито да изключи в крайно положение, нито да запали. Свали пл.капаци отгоре и от доло на волана. разкачих пл.букса на която висят кабелите и от която мога да стартирам мотора но ми остана проблема със заключеният волан.
Не виждам никакви болтчета за да освободя цилиндъра на кключалката и да го извадя.
Моля някой който е свалял цилиндърчето на ключалката да ми даде съвет как да излезна от положение. След няколко дни трябва да пътувам а не ми се ще да разбивам заключващият механизъм на волана. Много варварско ми се струва, трябва да има и по интелегентно решение.
благодаря на всички предварително
Не виждам никакви болтчета за да освободя цилиндъра на кключалката и да го извадя.
Моля някой който е свалял цилиндърчето на ключалката да ми даде съвет как да излезна от положение. След няколко дни трябва да пътувам а не ми се ще да разбивам заключващият механизъм на волана. Много варварско ми се струва, трябва да има и по интелегентно решение.
благодаря на всички предварително
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
mitak_o написа:до колкото се сещам се сваля тая втулка то пръта заедно с патрона , държи се на 2 болта които се отвиват само със секач , кофти тръпкато ако се разглобваше лесно , си губи предназначението
да така е - сваля се цялата конзола, със секач се развиват 2та болта и се сваля заклучващия механизъм. След ремонт с два нормални болта си хващаш конзолата пак.
Болтовете ориинално имат глави, но в завода ги чупят след монтаж на конзолата, иначе всеки апаш за секунди би ти я свалил цялата.
6 мнения
• Страница 1 от 1