Загря!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Загря!

Мнение от MALCHO^^ » 30 Дек 2007, 1:49

Коелги днеска си карам цял ден и даже ходих на планина колата варвеше парно както винаги добро,но излизам вечерта няма и 3км и колата ми загря до червената лампа.парното спря да духа топло,лампата за маслото не ми светна нито пък антифриз имах изтекъл.Дали е термостат и според вас или нещо друго.Става въпрос за 318TDS 97г.Никога досега не се случвало да ми вдигне повече температура от средата(норманото).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от brobot » 30 Дек 2007, 2:49

А аз умрях от студ по-миналата седмица когато бяха големите снегове.:mhihi: Асеновград-Пампорово-Смолян и обратно -Смолян-Пампорово-Асеновград около педя сняг буса(МБ но няма да споменавам че е със задно в планината и сняг ) така се охлади ,че и аз покрай него .все едно бях пеш :mhihi:
досега мпс по време на движение не ми беше истивало :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 30 Дек 2007, 2:57

виж си термото и помпата .. даже не ги виждаи ами ако скоро си зел колата ги сменяваи .. едното е към 100 кинта другото към 30 че другия път да не направи ПУК и да търсиш глава :lol:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от MALCHO^^ » 03 Яну 2008, 13:01

Колеги днес оставих колата на майстор и неговото мнение беше че е водната помпа,понеже имали някава пластмаса на бобинката или нещо такова което се счупвало.Та ще се налага да се сменя

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 03 Яну 2008, 13:17

Фабрично им слагат водна помпа с пластмасова перка, като последната се чупи по някое време и става това, което ти се е случило :) Купи си на HEPU с метална перка и за няколко години няма да имаш ядове... ако все още е в теб колата след 10 години.... :) Дано само като е влезнала в червеното не се е случило и нещо по-"хубаво" на двигателя....

Кукуригуууу
Аватар
Кара: Луда Баба Яга
Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга

Мнение от Alexbmw » 03 Яну 2008, 14:30

Mollov написа:Фабрично им слагат водна помпа с пластмасова перка, като последната се чупи по някое време и става това, което ти се е случило :) Купи си на HEPU с метална перка и за няколко години няма да имаш ядове... ако все още е в теб колата след 10 години.... :) Дано само като е влезнала в червеното не се е случило и нещо по-"хубаво" на двигателя....

:yes:
Изображение
Човечеството е оцеляло не защото се е смяло, а защото късно е изобретило презерватива!

Потребител
Аватар

Мнение от MALCHO^^ » 03 Яну 2008, 18:11

Да той каза че слага такава с метално а не пластмасово,а за двигателя на пръв поглед нищо му няма но той пък така ли е направен ако ти стигне до червеното веднага да се преебе,в смисъл че аз не съм е карал изобщо така и на 1сек. реагирах. :)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 03 Яну 2008, 18:25

Принципно кат влезе в червеното значи водата е била загряла доста... и щом не ти е въртяла помпата има вероятност температурата да се е повишила още повече.... дано няма нищо сериозно :)

Назад към E36