пропадна педала на съединителя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
пропадна педала на съединителя
Здравейте колеги, Имам един такъв според мен сериозен проблем, Сутринта се качвам на колата и педала на съединителя се движи абсолютно свободно (все едно е скъсано жило) и не могат да се превключват скорости. Попрочетох на бързо във форума и май става въпрос за някаква помпа Ще съм ви благодарен ако ме ориентирате как моце да се отстрани този проблем
п.с. в събота пътува до монтана с нея и се пробрах съвсем нормално не е имало никакви проблеми престоя едни ден и ето ти изненада
п.с. в събота пътува до монтана с нея и се пробрах съвсем нормално не е имало никакви проблеми престоя едни ден и ето ти изненада
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
Сипи си спирачна течност и помпай на съединителя докато дойде
Така ще изкараш празниците, а след това сменяй или ремонтирай долната помпа на съединителя

Така ще изкараш празниците, а след това сменяй или ремонтирай долната помпа на съединителя

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- svetoslavned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 83 /2.0d /2006
- Мечтае да кара: M 3
- Детайли за колата: Тайна
Виж си колата на канал и ще разбереш коя помпа е за смяна.Не е голяма философия можеш и сам да си я смениш... 

свн
- horhef
- младши ентусиаст
-
до сега гледах колата отдолу изцяло няма никъде да е текло а и в казанчето си има достатачно масло. а ако се е прецакала някоя от помпите какво става спира да дава налягане и дори и да няма теч пак няма да имам съединител така ли?
- mamintaiko
- кандидат ентусиаст
-
сипвай спирачна течност и карай - като ти светне лампичката с въпросителната- ако не ти е светила - пак наливаш и помпаш , както по горе са ти писали - всичко това на твоя отговорност - - след празника отиваш при кожодерите и сменяш помпата - около 30 камъка е .................ама щом не тече сипваи смело и карай яко....и не помпай по светофарите много педала на газта да се юркаш
;
СИГУРЕН ЛИ СИ , ЧЕ НЕ ТИ Е СВЕТИЛА ПРЕДИ ТОВА - ако не ти е светила - прегледаи защо не свети- течността понякога така си заминава и трябва да се долива

;
СИГУРЕН ЛИ СИ , ЧЕ НЕ ТИ Е СВЕТИЛА ПРЕДИ ТОВА - ако не ти е светила - прегледаи защо не свети- течността понякога така си заминава и трябва да се долива
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
horhef написа:до сега гледах колата отдолу изцяло няма никъде да е текло а и в казанчето си има достатачно масло. а ако се е прецакала някоя от помпите какво става спира да дава налягане и дори и да няма теч пак няма да имам съединител така ли?
В долната е проблема

- batkoto
- младши ентусиаст
-
Аз наскоро се качих и натиснах съединителя и така, педала хлътна. Като се наведох и погледнах отдоло нямаше петно, поне не кой знае колко голямо. Като погледнах към скоростната кутия видях, 4е има някакви капчици и разбрах какво е станало
Смяна на долната помпа на съединителя и всичко си дойде на място. Ако ти беше изтървала горната помпа би трябвало според мен да е текло в краката на шофьорското място. Също би трябвло да си и с 2 помни, а не с жило. Помпата с ремонта ми излезе към 50-тина лева ако не се лъжа понеже беше преди около 2 месеца. Не е скъпа помпата, просто си намери някаква хубава и отивай да ти я сменят.

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Долната помпа може да се рециклира.Просто се сменят гумичките.Естествено,
това е възможно само ако цилиндърчето не е придобило елипсовидна форма.
това е възможно само ако цилиндърчето не е придобило елипсовидна форма.
- horhef
- младши ентусиаст
-
честита коледа на всички.
абе то едва ли ще ми е проблем да си я сменя ама трябва да търся канал и като незнам точно кава помпа да взема. най добре да я закарам на майстор и той да си и бере грижата каква да купи
абе то едва ли ще ми е проблем да си я сменя ама трябва да търся канал и като незнам точно кава помпа да взема. най добре да я закарам на майстор и той да си и бере грижата каква да купи

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2