Стартер ли КВО ли? Дразнещо!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring
Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
Детайли за колата: пенсионерска

Стартер ли КВО ли? Дразнещо!

Мнение от Tvrrr » 28 Фев 2007, 1:21

Проблема е следния ............... отивам си аз на плана тая вечер и спрях долу да изчакам да слязат некви коли и тръгвам да паля ама ....... няма никой! Музиката си бичи, фаровете свертят, алармата работи и изобщо ток има!? Давам пак на контакт светват там сички лампи дето трябва да светнат..........завъртам за стартер...........абсолютно нищо не се случва! :((! Нямам имобилайзер, но все пак няколко пъти пробвах да пусна и да изключа алармата и пак не ще! На края запали с бунате и си тръгнах бесен и си мисля че нещо стартера ми се ебава!

Искам да ви питам имал ли е някой подобен проблем и дали наистина е стартер и колко е нов и мога ли да го смея сам или е сложна работа? Колата е Е36 318is M42

Мерси предварително :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 28 Фев 2007, 1:23

Странно не знам дали е стартер ама би трябвало да си го усетил по от рано, ако е стартера то си личи преди как е палила колата, по самия звук си личи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tvrrr » 28 Фев 2007, 1:26

еми тва ми го прави за трети път ама предишните 2 пъти миналата седмица запали от 2-ри път

иначе понякога върти малко мудно напоследък, но акомулатора е хубав, аз и за това мисля че е стартер?!

това на диагностика може ли да се види какво е или направо на стартеролог?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 28 Фев 2007, 1:32

Tvrrr написа:еми тва ми го прави за трети път ама предишните 2 пъти миналата седмица запали от 2-ри път

иначе понякога върти малко мудно напоследък, но акомулатора е хубав, аз и за това мисля че е стартер?!

То и при мене пали мудно напоследък, но при мене май е от свещите, защото и разхода ми се повиши и все да прекъсва от време на време и не ми харесва... А за стартера като палиш просто по-различно се чува от обикновенното палене, а щом се мъчи значи наистина може да е стартера, но ако е от него мисля, че не са много евтини, но пък можеш да го оправиш на майстор. Не знам не разбирам само съветвам това, което знам :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tvrrr » 28 Фев 2007, 1:33

Мерси все пак ;) нека и капацитетите да се произнесат по темата моля! :mhihi: 8)

Кукуригуууу
Аватар
Кара: Луда Баба Яга
Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга

Мнение от Alexbmw » 28 Фев 2007, 1:44

Според мен четките и втулките на стартера са заминали ;)
Изображение
Човечеството е оцеляло не защото се е смяло, а защото късно е изобретило презерватива!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tvrrr » 28 Фев 2007, 1:50

значи подлежи на ремонт или нов? че тука се разрових и гледам новите са бая скъпички!? :(

ако тряа да пазарувам нов ще се върна в първи клас с фонда за джанти! :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 28 Фев 2007, 1:56

Мисля, че може да се направи ремонт, но най-добре отиди да видиш една диагностика да ти кажат по-точно, а не да гадаеш тука :)

Кукуригуууу
Аватар
Кара: Луда Баба Яга
Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга

Мнение от Alexbmw » 28 Фев 2007, 1:58

Ремонтира се без проблем :)
Изображение
Човечеството е оцеляло не защото се е смяло, а защото късно е изобретило презерватива!

Потребител
Аватар

Re: Стартер ли КВО ли? Дразнещо!

Мнение от presley » 28 Фев 2007, 2:34

Tvrrr написа:Проблема е следния ............... отивам си аз на плана тая вечер и спрях долу да изчакам да слязат некви коли и тръгвам да паля ама ....... няма никой! Музиката си бичи, фаровете свертят, алармата работи и изобщо ток има!? Давам пак на контакт светват там сички лампи дето трябва да светнат..........завъртам за стартер...........абсолютно нищо не се случва! :((! Нямам имобилайзер, но все пак няколко пъти пробвах да пусна и да изключа алармата и пак не ще! На края запали с бунате и си тръгнах бесен и си мисля че нещо стартера ми се ебава!

Искам да ви питам имал ли е някой подобен проблем и дали наистина е стартер и колко е нов и мога ли да го смея сам или е сложна работа? Колата е Е36 318is M42

Мерси предварително :bchug:

100% са четки!Може да се сменят само те ,но е по-трудоемко,а може и с целия четкодържател,но пък е по-скъпо.И двата случая не са болка за умирае.Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NS325TDS » 28 Фев 2007, 2:50

Упражнението със стартера два пъти го разигравах... :mhihi:
Първият път смяна на бобина четки и втулки и взе да върти като бесен - изчезна трудното палене на топъл ТДС ,но закратко защото се оказа ,че се е изтъркал и колектора и новите четки не правеха добър контакт...
Наложи се второ сваляне за смяна и на колектор...
Проблемае,че малко трудно го свалят стартера ама като е свален си се ремонтира идеално...
Като цени :
1-ва фаза :четки ,бобина и втулки-100лв с труда заедно...
2-ра фаза :ротор -120лв...

Преди ремонта и при мен на моменти не реагираше стартера-точно както го описваш и ти-но впоследствие няма "ГЕЛЕ" :D

Та най вероятно четките ти и след това бобината...
Цените са за дизелов стартер-предполагам ,че са по-високи от на бензиновите...
Дизела иска все пак по-мощен стартер...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tvrrr » 28 Фев 2007, 9:25

Екстра! :)

Сега остава да кажета каде да я карам в софията да се излекува?? :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 28 Фев 2007, 15:19

Колега според мен първо си провери клемите/буксата/ на контактният ключ, като си на положение стартер размърдай ключа нагоре на долу настрани или най добре провери като въртиш отиват ли 12v на кабелчето на страртера на бобината и тогава чак се насочи към стартера!!!
Казвам го от личен опит при мен се оказа че е от клемите на контактният ключ!!!!!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 28 Фев 2007, 15:34

titikaka написа:Колега според мен първо си провери клемите/буксата/ на контактният ключ, като си на положение стартер размърдай ключа нагоре на долу настрани или най добре провери като въртиш отиват ли 12v на кабелчето на страртера на бобината и тогава чак се насочи към стартера!!!
Казвам го от личен опит при мен се оказа че е от клемите на контактният ключ!!!!!!!!

При мен не беше от клемите (отварях таралежката ),иначе проблема ми е сходен като на "жалбоподателя",но ми го прави в по-студено време(бендикса ихвърля но ротора не върти),а аз чакам по-топлото да го сваля :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 28 Фев 2007, 17:09

Щом изхвърля бендикса 100% не е от ключа!!!!
Въпросът е като тръгнеш да въртиш да няма никаква реакция!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

Следваща

Назад към E36