Виско и твърди маркучи

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Виско и твърди маркучи

Мнение от Hellrider » 22 Яну 2007, 17:55

гледах в една тема, че не е хубаво да са твърди 2-та маркуча на радиатора.
днес след 30-40км каране погледнах моите и те са твърди и при работещ двиг. и при загасен
с-мата като е под налягане да не е нормално да е така :roll:

при работа на свободна си спрях перката без проблем. незнам нормално ли е това, все пак не е много горещо, а и не съм бил из задръствания и може като не е зацепило да може да се спира.

стрелката на водата ми е закована за средата
колата върви много добре, не пуши бяло и маслото е чисто
М50 е двигателчето

какво мислите...?

ентусиаст
Аватар

.........

Мнение от euroto » 22 Яну 2007, 18:06

Всичко е наред, щом стрелката си е на средата и колата си върви нормално .... все пак има налягане и е нормално някой от маркучите да са малко по твърди ..... ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 22 Яну 2007, 21:17

Маркучите не съм ги проверявал за твърдост,защото не съм имал проблеми с охлаждането,но искам да кажа за виското ,че май наистина когато загрее двигателя виското се върти но не е зацепено към оста неподвижно както ми бяха казали. :nono: . Карам от месец май ,като загрее стрелката винаги на 12ч.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 22 Яну 2007, 21:42

Те по принцип като отвори големия кръг маркучите са си под налягане и за моя мотор е 2 атмосфери, което ги прави доста напрегнати. Така че си е съвсем нормално да са си така стига да не е прекалено. Освен това мисля че ако е от гарнитура би трябвало да се втвърдяват още със запалването на двигателя преди да е отворил термостата, но това е само хипотеза :)

Назад към E36