Още немога да се науча да върта във кръг??
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Още немога да се науча да върта във кръг??
Прочетох темата за "Шпер за диференцял" разбрах, че с него по лесно се вартяла колата, та аз като тръгна да я върта в кръг и някак си не става едното колело само си буксува и нищо, дайте съвет как се върти баварката в кръг? 225 са ми задните дали е за това или аз още не мога ?
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Re: ?
ditko1 написа:много ли се прецаква така?
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=10583
Това е една от важните теми, прочети я цялата и може да се откажеш от начинанието;) Просто предупреждение;)

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Сухариииииииии,що ги карате тези БМВ-та като сте толкова плашливи ве??
За да се въртиш си набави читав шпер и повечко повер и си готов,може и с малко повер и гуми "бакелитки",но шпера си е задължителен според мен де
За да се въртиш си набави читав шпер и повечко повер и си готов,може и с малко повер и гуми "бакелитки",но шпера си е задължителен според мен де

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Начи отиваш зад ДаруКар в дружва, там има идеално полигонче за тестове. Спираш на място, навиваш волана докрай ама не баш докато опре, а малко преди тва, да не си прецакаш рейката и после първа, 6000 оборота и не пускаш съединителя, а си отместваш крака от него в ляво, за да може да подскочи педала. И гледай кво шоу става
нема да се върти ли, ша се върти, ша се сучи, ша мета гюбеци
П.С. А и да не забравиш преди тва да си сложиш гуми за фърляне, че аз в началото тия разботи ги правех с ежедневните гуми и им скъсих живота набързо със един сезон от много акъл

П.С. А и да не забравиш преди тва да си сложиш гуми за фърляне, че аз в началото тия разботи ги правех с ежедневните гуми и им скъсих живота набързо със един сезон от много акъл

- ditko1
- старши ентусиаст
-
МИ екстра..
Ми от 1 месец имам баварката преди бях с предно предаване и бях станал цар като дръпна канапа и много сучене, ама са се качвам на задно за пръв път и така.

- Mr.President
- младши ентусиаст
-
Re: МИ екстра..
ditko1 написа:Ми от 1 месец имам баварката преди бях с предно предаване и бях станал цар като дръпна канапа и много сучене, ама са се качвам на задно за пръв път и така.![]()
![]()
![]()
![]()
Не ги слушай разбирачите за шпера... цялата работа опира до шофиора и аз като тебе в началото не можех нищо и ми се подиграваха, че съм нямал шпер и не ставало така ама един ден отидах на полигона и си викам мамито ти и шпер и да видиш 3 кръга на едно място и приятелката ми както беше вътре и вика аааа ти това никога не си го правил как стана хахах ама за рейката внимавай наистина, защото е скъпа и аз за да нямам тея проблеми въобе не навивам докрай волана. Ще се научиш, трябва ти малко време не ги слушай тес разбирачи всичките... задно предаване ли е смятай, че нямаш проблем, вярно че с шпер е доста по-лесно, но аз лично нямам нужда от такава кирия

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Re: МИ екстра..
Mr.President написа:ditko1 написа:Ми от 1 месец имам баварката преди бях с предно предаване и бях станал цар като дръпна канапа и много сучене, ама са се качвам на задно за пръв път и така.![]()
![]()
![]()
![]()
Не ги слушай разбирачите за шпера... цялата работа опира до шофиора и аз като тебе в началото не можех нищо и ми се подиграваха, че съм нямал шпер и не ставало така ама един ден отидах на полигона и си викам мамито ти и шпер и да видиш 3 кръга на едно място и приятелката ми както беше вътре и вика аааа ти това никога не си го правил как стана хахах ама за рейката внимавай наистина, защото е скъпа и аз за да нямам тея проблеми въобе не навивам докрай волана. Ще се научиш, трябва ти малко време не ги слушай тес разбирачи всичките... задно предаване ли е смятай, че нямаш проблем, вярно че с шпер е доста по-лесно, но аз лично нямам нужда от такава кирия
шпера не е само зада е по-лесно а зада имаш и по-голям контрол

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Без шпер само мъчите колите и пак не е същото,но колите са си ваши. Аз ще изтрая да монтирам компресора и после шпер и чак тогава донътчетата ще се впишат в репертоара ми
Упех,но да знаете,че отстрани гледано е доста тягосно и мъчително усещането когато някой с 316/18/520 и тнт с отворен диф се пъне като глист на буца

Упех,но да знаете,че отстрани гледано е доста тягосно и мъчително усещането когато някой с 316/18/520 и тнт с отворен диф се пъне като глист на буца

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
ditko1 написа::yes:
Колега не е трудно но си изисква тренировка

Шпера спомага за силното изтласкване моменталически с на една страна и е страхотно за управление,аз съм на мнение,че без шпер качествени понички не стааат

Пробвай да си помагаш с спирачката да я забавяш и като я позабавиш плавно сменяшпосоката на волана като задържаш волана в права посока за малко,за да се запалят качествено и двете гуми и от там резко леееевввв и ще усетиш (почти) какво дава шпера.
А тоу го дава всеки път

П.С.Днеска един пичага с Шкода 105 какъв зверски дълъг дрифт направи (на оживено кръстовище на околовръстното и колелото на пушкин) направо ми скри шапката

Ма момчето си контролираше колата и се усещаше че е тренирал сериозно.Евала

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Dimo написа:Начи отиваш зад ДаруКар в дружва, там има идеално полигонче за тестове. Спираш на място, навиваш волана докрай ама не баш докато опре, а малко преди тва, да не си прецакаш рейката и после първа, 6000 оборота и не пускаш съединителя, а си отместваш крака от него в ляво, за да може да подскочи педала. И гледай кво шоу ставанема да се върти ли, ша се върти, ша се сучи, ша мета гюбеци
Гледай Тиф Нидел как прави донъти.
Пълен ляв/десен (т.е. Лок), 5-6к рпм, пускаш съединителя и се кефиш.
Без шпер, палиш вътрешната гума и нищо. Без шпер дори и да я завъртиш, забрави за повече от 2-3 донъта и то прЕко сили. Дори и с 200++ коня, пак личи, че няма шпер колата.
А, че е тормоз за колата, ясно е.
С хубави гуми също е голяма мъка. Колата ПРОСТО ЗАХАПВА за асфалта и не иска. Да не говорим, ако няма шпер и к.с. Мъчнооо.
п.с. Това всичко при сух асфалт. На мокро е друго

You said: "Time will change!" What if it changes you?
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2