Гори Бушон номер 46 при натискане педала на спирачката

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 m42
Мечтае да кара: Атанаска на задна :D
Детайли за колата: e36 compact

Гори Бушон номер 46 при натискане педала на спирачката

Мнение от m42 » 05 Мар 2016, 22:17

Здравейте Колеги.Нов съм във Форума,привет на всички любители на марката.в момента на запалване няма проблеми пали нормално,но след натискане педала на спирачката борда и някои инструменти на таблото изгасват все едно колата е загасена.Ако изгася мотора след това не пали.Смених бушона колата запали отраз,докато не се загаси дори и да е изгорял бушона си работи нормално.Проверих за какво е бушона,дават го за круиз контрол(мисля че нямам тази екстра),светлини отзад и инструменти по таблото(в моя случай датчик за горивото и датчика за температурата на двг).Забравих най важното е36 компакт 96' 318ти м42б18 :mhihi: Благодаря предварително на отзовалите се !!!
:driving:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Гори Бушон номер 46 при натискане педала на спирачката

Мнение от metodi80 » 05 Мар 2016, 23:00

Провери лампите за стоп светлините (ако имаш и на задното стъкло и нея провери) , също провери самите гнезда .... възможно е по някакъв начин да са дали на късо и вероятно за това като натискаш спирачката гори предпазителя.
Откачи лампите (и трите) и опитай да натиснеш спирачката да видиш дали пак ще гори предпазителя , ако и тогава гори , то вероятно някъде по линията на инсталацията за стоп светилините имаш окъсяване (ще трябва да прозвъниш тази верига).... ако не гори предпазителя , тогава проблема е в самите лампи/гнезда ....
Не е ясно от къде си , за да те насоча евентуално към някой колега , ако си в северозападна БГ мога и аз да ти оправя проблема....

Потребител
Аватар

Мнение от m42 » 05 Мар 2016, 23:05

гнездата съм ги проверил колега,изглеждат нормално,лампите и те работят коректно.ще проверя като елиминирам задните светлини дали ще продължи проблема.от Шумен съм.благодаря за съвета!

Потребител
Аватар

Мнение от m42 » 06 Мар 2016, 19:17

metodi80 написа:Провери лампите за стоп светлините (ако имаш и на задното стъкло и нея провери) , също провери самите гнезда .... възможно е по някакъв начин да са дали на късо и вероятно за това като натискаш спирачката гори предпазителя.
Откачи лампите (и трите) и опитай да натиснеш спирачката да видиш дали пак ще гори предпазителя , ако и тогава гори , то вероятно някъде по линията на инсталацията за стоп светилините имаш окъсяване (ще трябва да прозвъниш тази верига).... ако не гори предпазителя , тогава проблема е в самите лампи/гнезда ....
Не е ясно от къде си , за да те насоча евентуално към някой колега , ако си в северозападна БГ мога и аз да ти оправя проблема....

Елиминирах стоповете (3ти стоп нямам),запалих колата натискам спирачката и проблема изчезна.Прегледах крушките здрави са и гнездата изглеждат добре.Не знам какво да правя утре сигурно ще я карам на майстор.

Назад към E36