Проблем при първа скорост
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем при първа скорост
Здравейте колеги, искам да попитам някой имал ли е такъв проблем и каква е била причината.
Колата е е36 седан 318и 115кс (първата ми кола) проблема е, че е невъзможно карането на първа скорост.. при тръгване ако оставя колата без газ си върви без проблем, но при натискане на газта започва да подскача много брутално и карането на първа е невъзможно... трябва едва едва да натискам за да не го прави толкова чувствително.. усетих също, че и на 2,3 скорост колата стана по мудна от преди .. включвам 3-та на 50-60 км ускорява добре до 3-4к оборота и започва после едно бавно .. а понякога се оправя и се изтрелва .. Та най големия ми проблем сега е първата скорост.. защото като се наложи да спра в наклон и потглянето нагоре е трудничко.. тръгвам и веднага влючвам втора и само тормозя колата..
Забелязах, че ми прави така от както я окачих на един тротоар отдолу и малко я отърлих..ходих на канал да я огледам но нищо кой знае какво не видях ..
Питам вас за да имам представа що годе за проблема.. утре ще ходя на майстори да я видят, но искам и от вас които сте имали този проблем да кажете какво може да е .. защото се опасявам, че "майстора" ще вземе да ми разправя едни и ще сменя нещо от което няма да от него.. да съобщя също, че на студен двигател сутрин като я запаля и тръгна да ускорявам си е добре и като я покарам да загрее хубаво ... започва проблема..
Четох много теми в нета и се замислих дали е възможно да съм окачил ламбда сондата ( не ми се смейте ако е невъзможно ) или пък да съм повредил горивния филтър?? Или просто си му е дошло време а не съм го направил аз това.. също мисля за запушени дюзи ?
Колата е е36 седан 318и 115кс (първата ми кола) проблема е, че е невъзможно карането на първа скорост.. при тръгване ако оставя колата без газ си върви без проблем, но при натискане на газта започва да подскача много брутално и карането на първа е невъзможно... трябва едва едва да натискам за да не го прави толкова чувствително.. усетих също, че и на 2,3 скорост колата стана по мудна от преди .. включвам 3-та на 50-60 км ускорява добре до 3-4к оборота и започва после едно бавно .. а понякога се оправя и се изтрелва .. Та най големия ми проблем сега е първата скорост.. защото като се наложи да спра в наклон и потглянето нагоре е трудничко.. тръгвам и веднага влючвам втора и само тормозя колата..
Забелязах, че ми прави така от както я окачих на един тротоар отдолу и малко я отърлих..ходих на канал да я огледам но нищо кой знае какво не видях ..
Питам вас за да имам представа що годе за проблема.. утре ще ходя на майстори да я видят, но искам и от вас които сте имали този проблем да кажете какво може да е .. защото се опасявам, че "майстора" ще вземе да ми разправя едни и ще сменя нещо от което няма да от него.. да съобщя също, че на студен двигател сутрин като я запаля и тръгна да ускорявам си е добре и като я покарам да загрее хубаво ... започва проблема..
Четох много теми в нета и се замислих дали е възможно да съм окачил ламбда сондата ( не ми се смейте ако е невъзможно ) или пък да съм повредил горивния филтър?? Или просто си му е дошло време а не съм го направил аз това.. също мисля за запушени дюзи ?
- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
Re: Проблем при първа скорост
НА свободна как са оборотите? мотора клати ли се много, ламбдата може да видиш като я погледнеш от долу, в предната част е на генерацията. Горивния ти филтър не знам дали е като моя, но моя е под шофьорската седалка и него трябва да можеш да го видиш отдолу.
Не видях от кой град си колега?! Може някой твой градски от форума да удари едно око...
Успех...
Не видях от кой град си колега?! Може някой твой градски от форума да удари едно око...
Успех...
На свободна оборотите са нормални мисля.. сутрин като запаля са на 1200 за някакви 5-10 секунди ги сваля на 800 и като загрее хубаво ги държи или на 800 или на 1000 точно но не ги мени да играят да речем .. заковава на 1 от 2-те.. мотора не помръдва.. ходих в един сервиз да я огледат вдигнаха я и казаха, че отдолу всичко е здраво и е като ново .. не успяха да кажат какво е затова накарах един от майсторите да се разходим с колата като той караше.. остана с впечатленията, че са токове.. като ги губи и се появяват отново и така постоянно а най се усеща на първа скорост..каза друг път да отида да и направи диагностика и да видим къде е проблема.., защото сега стана късно да се оглежда хубаво.
Хубавото е, че казаха, че не е от мен, а просто така си му е дошло и някъде може да дава на късо някой кабел.
Та ще пиша пак като разрешим проблема за да може и други колеги да се насочват на там при тези симптоми.
Хубавото е, че казаха, че не е от мен, а просто така си му е дошло и някъде може да дава на късо някой кабел.
Та ще пиша пак като разрешим проблема за да може и други колеги да се насочват на там при тези симптоми.
- aliays
- кандидат ентусиаст
-
Някъде из форума бях чел, че кабела за масата прави такива магарии, потърси темата...
Колега четох много за този кабел и останах с впечатление, че е той.. а по точно кабела за масата свързващ двигателя с купето ... но така и не разбрах къде се намира точно.. може ли някой да ме ориентира ? А най добре и снимка да ми даде точно кой е този кабел..
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
От лапата на мотора под изпускателния колкектор, до рога сигурно имат на предвид.

Не успях да намеря този кабел .. нямам си много на понятие още кое къде е .. но ето какво направих днес развих всички пластмаси по двигателя които ми пречат на видимостта свалих някои чарколи разглеждах добре кабелите маркучите чистих какво ли не правих .. и тъкмо да привършвам рекох да тръкна с пилата малко плюсовият кабел и както го чистя забелязах, че е скъсан точно той .. червения дебел кабел на плюсовата клема и някои жички в него са прекъснати ... след което го омотах с гума и тиксо знам ли какво може да стане ... и явно ще търся да го сменям .. дали от него съм губил токовете на таблото ? И след известно време пак си идват пак изчезват и все така.. и възможно ли е това прекъсване и мудност на колата да е от него ? Утре продължавам с самостоятелната проверка сутринта и следобед ще я карам отново да видим какво ще излезе на диагностиката понеже още не съм.. И друго този кабел за масата за който стана на въпрос в предния пост може ли да се види от отгоре ?
- Haddess
- младши ентусиаст
-
bmw3er6 написа:Не успях да намеря този кабел .. нямам си много на понятие още кое къде е .. но ето какво направих днес развих всички пластмаси по двигателя които ми пречат на видимостта свалих някои чарколи разглеждах добре кабелите маркучите чистих какво ли не правих .. и тъкмо да привършвам рекох да тръкна с пилата малко плюсовият кабел и както го чистя забелязах, че е скъсан точно той .. червения дебел кабел на плюсовата клема и някои жички в него са прекъснати ... след което го омотах с гума и тиксо знам ли какво може да стане ... и явно ще търся да го сменям .. дали от него съм губил токовете на таблото ? И след известно време пак си идват пак изчезват и все така.. и възможно ли е това прекъсване и мудност на колата да е от него ? Утре продължавам с самостоятелната проверка сутринта и следобед ще я карам отново да видим какво ще излезе на диагностиката понеже още не съм.. И друго този кабел за масата за който стана на въпрос в предния пост може ли да се види от отгоре ?

И се хваща за лапата на двигателя

Здравейте отново.. да ви питам за лявата лапа на двигателя имам един кабел който едва се държи.. това също ли е за маса там и каква роля играе, защото състоянието му е трагично и едва ли работи...
http://prikachi.com/images.php?images/858/8494858i.jpg
А за кабела закачен на дясната лапа .. много скрито е там почти нищо не се вижда .. само съм ударил една снимка.. става за дума за този кабел с изолацията който се вижда малко в червено ?
http://prikachi.com/images.php?images/859/8494859Y.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/858/8494858i.jpg
А за кабела закачен на дясната лапа .. много скрито е там почти нищо не се вижда .. само съм ударил една снимка.. става за дума за този кабел с изолацията който се вижда малко в червено ?
http://prikachi.com/images.php?images/859/8494859Y.jpg
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- aliays
- кандидат ентусиаст
-
Определяй местоположението по това къде седиш в колата, от страна на шофьора е ляво, от другата дясно, бегом да намериш някой да то смени този гадния кабел...
Снимките са с линк кликвайте на него да ви я отвори сори, че съм ги пратил така ако може някой модератор да ги направи както си му е реда.
Като съм в колата се пада дясната лапа този скъсания кабел ли маркуч ли е... като го хвана направо се дере ...
А втората снимка се пада от ляво като съм в колата. Утре отивам да търся кабели и майстор да ми ги сложи и диагностика та ако изникне нещо поне и него да сменям.. и така докато се оправи това придърпване защото започна и на 2ра и на 3та и става сложно...
Като съм в колата се пада дясната лапа този скъсания кабел ли маркуч ли е... като го хвана направо се дере ...
А втората снимка се пада от ляво като съм в колата. Утре отивам да търся кабели и майстор да ми ги сложи и диагностика та ако изникне нещо поне и него да сменям.. и така докато се оправи това придърпване защото започна и на 2ра и на 3та и става сложно...
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Точно този от дясно ти е масата, която трябва да е наред. Ако имаш нерви, скуби до метал рога, където е тръгнала ръжда и го обработи с цинк и епоксиден грунд докато е време.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

здравейте отново.. проблема с придърпването и подскачането го решиш.. без да го качваме на диагностика.. проблема е бил в въздухопровода .. бил е нагорял и се скъсал отзад където не се вижда от отгоре .. взех нов 57 лв ( оригиналните ми казаха, че са 97 лв )
и сега колата си върви както преди без проблем и си ускорява и даже бях забравил как върви
Но остана един друг проблем който си е от много отдавна и искам да го оправя и него .. както си карам изведнъж таблото губи всякакви токове и всичко забива на 0 след известно време се оправя и пак така..
Дали е възможно да е от масата това ? Търсих навсякъде и не открих такъв кабел.. (: Ще търся в интернет да поръчвам.
и сега колата си върви както преди без проблем и си ускорява и даже бях забравил как върви

Но остана един друг проблем който си е от много отдавна и искам да го оправя и него .. както си карам изведнъж таблото губи всякакви токове и всичко забива на 0 след известно време се оправя и пак така..
Дали е възможно да е от масата това ? Търсих навсякъде и не открих такъв кабел.. (: Ще търся в интернет да поръчвам.
- aliays
- кандидат ентусиаст
-
Много вероятно да е от него, отиди при някой жичкаджия няма начин да няма, при нас имаше но мисля че е без обвивка. не знам твоя какъв е?
http://www.euro07.bg/uploaded/article_images/95090.jpg Ако е такъв бегом до някое Евро 07, каталожните номера са следните: 8115 дължина 400мм;
8114 - 250мм; и 8113 - 150мм. Марката е Бирд.
http://www.euro07.bg/uploaded/article_images/95090.jpg Ако е такъв бегом до някое Евро 07, каталожните номера са следните: 8115 дължина 400мм;
8114 - 250мм; и 8113 - 150мм. Марката е Бирд.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2