Малко въпросчета за третата серия.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E30 318is

Малко въпросчета за третата серия.

Мнение от stefo007 » 11 Окт 2006, 19:42

Първо да поздравя всички във форума и мен си за първия пост.Мисля скоро да си купя такъв автомобил(Е36). Обаче както знаете когото и да питаш първото, което казва е "Ауу много скъпи части и много харчи."
Та въпросът ми е нещо от сорта на 1,6 около 100 коня колко харчи всъщност? И реално поддръжката чак толко пък ли е скъпа?
Според вас колко горе-долу трябва да правиш на месец, за да може да си позволиш подобен автомобил?
Аз съм си решил вече, че ще е бавария ама все пак искам малко инфо да посъбера и мисля, че тук е правилното място :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 11 Окт 2006, 19:54

ако наистина мислиш за икономия си за фиеста :D това не означава че бмв е някъв бензинопил разбира се , а за подръжка е като една скапана вектра да не казвам и по евтино тъка 4е въобще не слушаи какво ти говорят хора дето не са се качвали на бмв.
Скачаи смело и няма да съжаляваш а когато решиш да я сменяш някога с по нова кола гарантирам ти че следващата пак ще е БМВ :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go_play » 11 Окт 2006, 20:03

браве бе андр. :mhihi: :lol: ;) :P е та това е отговор ама наистена е така от една година съм собственик и наистена сам много ама много доволен от тази марка затова яе несе и замисляй ;)

Потребител
Аватар

Мнение от stefo007 » 11 Окт 2006, 20:06

flober написа:ако наистина мислиш за икономия си за фиеста :D това не означава че бмв е някъв бензинопил разбира се , а за подръжка е като една скапана вектра да не казвам и по евтино тъка 4е въобще не слушаи какво ти говорят хора дето не са се качвали на бмв.
Скачаи смело и няма да съжаляваш а когато решиш да я сменяш някога с по нова кола гарантирам ти че следващата пак ще е БМВ :D

Сигурен съм че едва ли ще сменя марката някога :) Просто искам да се ориентирам преди това. Мерси за инфото ще чакам и други да кажат :)

Edit: ще може ли и малко цифрички да понапишете :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go_play » 11 Окт 2006, 20:33

много е отнмосително колко ти трябва на месец ами например коя година какво сатояние е колата.като подражка си е малко по скапияко но не чак до там но всичко се компенсира от колата от кефа които ти доставя това е божестжена марка незнам само като пища в момента и ми идва от ватре да отида и даио запаля гумите макар чеса чисто нови :mhihi: :mhihi: .

кандидат ентусиаст
Аватар

хаха

Мнение от irkum » 11 Окт 2006, 21:31

Искам да ви кажа , че фиестата на жена ми харчи колкото мойта бангия... Едното е 1.4 мойто е 2000 куб.
А сега де.
п.п. За ремонт на нейната вчера оставих 750.00 лв, за мойта само масло сменям и некви консумативи.
Кое излиза по-евтино, А/??????
ШЕ РАЗБЕРЕШ!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
Мечтае да кара: кока & цици
Детайли за колата: с чип !!!

Мнение от Lunaticc 1 » 11 Окт 2006, 21:34

добре бе хора няма ли кой да му отговори точно на това момче в цифри а не с недомлъвки.Тои пита горе долу колко пари тря праи на месец за да си позволи Е36-ца :?: :?: :?: .Аз споделям моя си опит директно без да преувеличавам и за миг,когато си взех 316i правех по около 450-550лв. мес. и се чудех дали не съм си надценил възможностите(деба нали сме бедни и се в лъскавите каручки са ни очите),оказа се че даже съм мислил и за бъдещите такива,за 2г. и 3м. съм дал за части и ремонти между 600-700лв. това е всичко от там на татък ти си преценяваш(в тези пари не влизат консумативите-3 ролки+ремък+масло+филтри+накладки....) :yes: с покупката на Е36 и да се похвалиш :arrow:
Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!
Изображение

Е36 фен
Аватар
Кара: каквото има

Мнение от Niki Lauda » 11 Окт 2006, 21:39

Аз мойта от както я имам скоро ще станат три години и съм сменял само консумативи.А не изкарвам кой знае какво.Така че взимай смело и да се похвалиш после.
Niki Lauda

Потребител
Аватар

Мнение от stefo007 » 11 Окт 2006, 22:03

Благодаря за инфото :)
Даа е то в крайна сметка си зависи на каква случиш. В момента някъде там взимам и аз 500-600 ама като гледам при желание стигат :)

Като взема няма да пропусна да се похваля 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 11 Окт 2006, 22:30

ако е читаво бмв-то, понеже са здрави ако си правиш (и трябва) слалома между дупките, и не пестиш за масло и основните неща - нямаш проблеми. Поразрови из темите тука с проблеми и ремонти има цифри, са никой няма да седне да ти изрежда ;) но частите не са кой знае колко скъпи (освен ако не поръчваш всичко ново от Дару нали, но трябва да си вманиачен или богат)

иначе някакви умни и заможни хора на запад са казали, че ако се чудиш каква кола да си вземеш по джоба, смяташ колко пари правиш за 2 макс 3 месеца и се побираш в толкова :) има нещо вярно определено в това :)

нооо в .бг както се сещаш е доста трудно за спазване ;)

п.с. иначе недоволен няма да останев 100% - само внимавай какво купуваш че в .бг ги има едни...

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 12 Окт 2006, 8:12

Ми аз съм с 316-ка, поеже питаш за разход значи:
градско 9,5-10,5 (нормално каране)
извънградско 6-7 (зависи с колко е натоварена колата, но това е при 140км/ч средно)
Ако пусна климатроника качва от 0,3 до 0,5 максимум ;)
За частите и големия разход всеки ултра известен специалист по VW, Opel или друга ултра марка ще ти каже че са скъпи и харчи като танк, тва да не те учудва.
Аз исках да си купя 318ис или 320, но изпадна читава 316-ка и я взех, да ти кажа бяха ме наплашили като тебе, ама бех упорит и взех БМВ-то, сега си го карам на бензин, но акоможех да избера пак щях да си взема 325 и да го карам на газ. Така че хвърляй се смело и ти си заразен от нелечимата болест :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 12 Окт 2006, 10:01

Значи моята ис-ка гори 7-8 извънграда като последния път стигнах и над 8 но карах здраво( преди влизането на новите глоби :)) В града (София ) дори не мога да кажа защото не съм засичал, като намалее наливам с ковто не искам да кажа че не ме интересува но колкото толкова(мисля че не минавам 11 но това е грубо, а и съм спокоен шофер). Разходи имам основно за консумативи понеже съм маниак и искам всичко да е тип топ, и за да купувам нещата които някой си е харесал по колата ми. Имам познати с фордове , голфове и вектри и наблюденията ми са че имат дори по големи разходи но всичко си зависи в какво състояние ще е БМВто което ще си вземеш . Ако не извадиш късмет ще се разориш, но то така е и с другите марки на старо. Така че смело и разумно при избора :)

Потребител
Аватар

Мнение от stefo007 » 13 Окт 2006, 18:50

vitamincpp написа:Значи моята ис-ка гори 7-8 извънграда като последния път стигнах и над 8 но карах здраво( преди влизането на новите глоби :)) В града (София ) дори не мога да кажа защото не съм засичал, като намалее наливам с ковто не искам да кажа че не ме интересува но колкото толкова(мисля че не минавам 11 но това е грубо, а и съм спокоен шофер). Разходи имам основно за консумативи понеже съм маниак и искам всичко да е тип топ, и за да купувам нещата които някой си е харесал по колата ми. Имам познати с фордове , голфове и вектри и наблюденията ми са че имат дори по големи разходи но всичко си зависи в какво състояние ще е БМВто което ще си вземеш . Ако не извадиш късмет ще се разориш, но то така е и с другите марки на старо. Така че смело и разумно при избора :)

Да от това най ме е страх, че тука като фане някой БМВ-то и му разцепва задника от каране и ръчкане. Ще се внимава много какво се взима просто.Иначе разхода е съвсем в рамките на нормалното.Благодаря за инфото много на всички.
Много се надявам скоро и аз да седна зад волана на такава машина :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 13 Окт 2006, 19:48

Dimo написа:Ми аз съм с 316-ка, поеже питаш за разход значи:
градско 9,5-10,5 (нормално каране)

е много е тва! 8 хваща мойта!
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 13 Окт 2006, 20:24

Ела да покараш в Софийските задръстания и да видим дали ша ти е много, иначе и на мен в Стара Загора ми дава 8 :winky:
Изображение

Следваща

Назад към E36