еърбег не светва...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

еърбег не светва...

Мнение от t0sh » 29 Авг 2006, 21:15

здрасти колеги, нова тема с може би елементарен въпрос -
когато дам на контакт не ми светва еърбега на таблото (с два съм иначе), нито преди това нито след това... сега се усетих че не свети :confused:

мнения какво точно е причината? възможно ли е да е имала удар след който са ги заебали еърбезите?
:help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 29 Авг 2006, 21:26

Никога ли не ти е светела при теб или от скоро си забелазал че не свети :?: Защото може да има и някакви грешки и за това да не свети ако е това отиди на диагностика да ги проверят ако ли не може и да са гръмнали и да не работят :roll:
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 29 Авг 2006, 22:05

ми никога не е светвал, и все забравям да питам и тук и по сервизи та сега се подсетих от темата на колегата с удивителната :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 29 Авг 2006, 23:05

А да не би просто да е изгоряла крушката? След удар ако не се оправи грешката, лампата свети така че виж някой предишен собственик да не би направо да я е махнал, та да не се вижда:)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 30 Авг 2006, 13:11

Не само след удар, а след каквато и да е грешка в компа на еърбега лампата остава да свети, защото е към системите за сигурност (затова и е червен цвят де). Понякога се получава дори и от падане на акумулатора и опити да се пали колата. Отиди на диагностика най-добре, защото съм чувал, че можеш да нулираш грешките на еърбег компа само няколко пъти и после блокира. :shock: :(
Трябва някой дето му разбира да види за какво иде реч.

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 30 Авг 2006, 13:57

При мен пък свети след като запаля колата в продължителност на 1-2 минути и после угасва. Това нормално ли е?
На колата на един приятел (Е36 325) лампата за еърбега светеше постоянно. Мислехме, че не работи, но след като я изсилихме в едно такси челно и еърбега се отвори :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от Tender » 30 Авг 2006, 14:28

X-citer написа:... но след като я изсилихме в едно такси челно и еърбега се отвори :roll:

:OT: Странен подход за тестване на еърбега колега :lol: Вярно че бакшиша е подходящ субект ама се пак горката 325-ца ;)
SGV

Трудно влиза в колата
Трудно влиза в колата
Аватар
Кара: '08 E91 330xi

Мнение от Kashalota » 30 Авг 2006, 14:44

Tender написа:
X-citer написа:... но след като я изсилихме в едно такси челно и еърбега се отвори :roll:

:OT: Странен подход за тестване на еърбега колега :lol: Вярно че бакшиша е подходящ субект ама се пак горката 325-ца ;)

Странен да,но много ефикасен и с 100% точност

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 31 Авг 2006, 1:10

Искате ли да пробвам и вашите дали работят? :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 31 Авг 2006, 2:30

X-citer написа:Искате ли да пробвам и вашите дали работят? :mhihi:

'Юбчо, това си го добави към обявата: Пълним дупки секви, тествам Възглавници! :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 28 Сеп 2006, 20:22

кхм да си кажа къде беше проблема: след лагането на новото мп3, се окааз че в буксата са вързали 2 жици както не трябва, и държеше колата нонстоп на 1-ви контакт (друг проблем който се чудех откъде идва)

а еърбезите се тестват когато от 0 се включи на 1-ви, затова не са ми светвали изобщо ;)

... лок? :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 29 Сеп 2006, 1:05

Моята лампа за еарбега също свети в продължителност на 1-2мин. след запалване на колата. Преди гаснеше веднага, но откакто свалях таблото, за да сменя две от осветителните тела започна да гасне след 1-2 мин. Някой да знае нещо по вупроса? А онзи ден също го свалях, за да проверя дали имам всичките лампи, защото псстоянно имах чувството, че има лампи който не ми светят. В момента ми светват на контакт следните: аербег, хидравличната течност, ръчната, АБС, задни фарове за мъгла, предни гарове за мъгла. След запалване всичките угасват. Преместих светещите лампи на празните места и установих, че кампата за накладките ми свети постояно и някаква лампа която е бяла с зъбно колело и удивителен в средата. За лампата за накладките прочетох из форума и явно не са поставени датчиците за накладките, а за другата прочетох в книжката, че е за автоматична скоростна кутия, но аз нямам такава :) !?!
Последна промяна mirmidon на 29 Сеп 2006, 1:16, променена общо 1 път
B M W и всички останали!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 29 Сеп 2006, 1:14

mirmidon написа:Моята лампа за еарбега също свети в продължителност на 1-2мин. след запалване на колата. Преди гаснеше веднага, но откакто свалях таблото, за да сменя две от осветителните тела започна да гасне след 1-2 мин. Някой да знае нещо по вупроса?

Да бе, и аз бях същия... отиваш да ти изчистят грешката в компа и си ток. 2 мин работа. :D
---

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 29 Сеп 2006, 4:08

mirmidon написа:В момента ми светват на контакт следните: аербег, хидравличната течност, ръчната, АБС, задни фарове за мъгла, предни гарове за мъгла. След запалване всичките угасват.

Не мисля, че след запалване лампичките за задни фарове за мъгла и предни фарове за мъгла (халогени) трябва да угасят, трябва да си светят. При мен лампичката за еър-бега свети за 2 сек. при положение 1 на ключа и изгася, както е и редно де ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 02 Окт 2006, 9:31

Има крушка за колана и тя също трябва да свети като дадете на кантакт :!:

Следваща

Назад към E36