Пак за ел стъклата . . .
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- batDancho
- младши ентусиаст
-
Пак за ел стъклата . . .
Вчера си създадох следния проблем :
Не се вдигаше дясното предно стъкло. Разглобих ключа и исках да пипна направо превключвателите, за да разбера от копчето ли е или превключвателя не работи. Дадох нещо накъсо и сега нямам ел стъкла. Още по-лошо е, че едното е спуснато наполовина и ни нагоре, ни надолу. Отначало мислех, че е бушон, проверих ги всичките, мисля, че са здрави. Като се разрових в схемата, видях, че има две неща - Power safety switch , Child safety switsh на тази верига. Някой знае ли къде се намират и как се проверяват ?
И още - малко съм скаран с немския - според мен за ел. стъклата е 33 бушон, но не съм много сигурен, ако някой може да ми каже със сигурност кой е, абе ще съм благодарен на всякаква помощ.
Не се вдигаше дясното предно стъкло. Разглобих ключа и исках да пипна направо превключвателите, за да разбера от копчето ли е или превключвателя не работи. Дадох нещо накъсо и сега нямам ел стъкла. Още по-лошо е, че едното е спуснато наполовина и ни нагоре, ни надолу. Отначало мислех, че е бушон, проверих ги всичките, мисля, че са здрави. Като се разрових в схемата, видях, че има две неща - Power safety switch , Child safety switsh на тази верига. Някой знае ли къде се намират и как се проверяват ?
И още - малко съм скаран с немския - според мен за ел. стъклата е 33 бушон, но не съм много сигурен, ако някой може да ми каже със сигурност кой е, абе ще съм благодарен на всякаква помощ.
Ял съм дървото с ел. стъклата не веднъж на Golf-а ми... съответно точно като теб наполовина смъкнати, когато започва да вали и т.н. и т.н.
На тази тема несъм в час, но мисълта ми е друга - ако неможеш да се оправиш и нямате добър жичкаджия в Горна, имам едни много свестни електричари в Русе.. Издебни някой хубав ден, обади се и ще те заведа!
На тази тема несъм в час, но мисълта ми е друга - ако неможеш да се оправиш и нямате добър жичкаджия в Горна, имам едни много свестни електричари в Русе.. Издебни някой хубав ден, обади се и ще те заведа!
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
едва ли причината е в някой от двата ключа, за които говориш, но ще ти кажа къде са: Power.... се намира под волана леко в дясно от него, има нарисувана светкавица на него и служи да се заключват стъклата така че да не се свалят, а другия се намира точно до бутона за ел стъклотата от шофьорската страна- него го има само ако си с пълния ел.пакет и служи за заключване на стъклата на задните врати. Аз лично съм разглобявал ключетата за стъклата и вътре няма нещо, което би могло да изгори, така че според мен най-вероятно е изгоряло бушонче, иначе остава ел.моторчето, но ми се струва малко вероятно. Успех!
let the BMW be with you
- batDancho
- младши ентусиаст
-
Мерсииии...
Не знаех, че е този бутон, ще го проверя, мисля , че от тази посока се чу "пук'. Аз го търсих това реле из плетеницата от кабели някъде.
- batDancho
- младши ентусиаст
-
Готово !!!
Направих го !!!
Благодарности на VAL, който ми показа къде е ключа за бараката !!!
Това реле, освен че изключва тока към ел. стъклата, играе и ролята на предпазител и изключва при претоварване на веригата. Просто го натиснах, беше изключило
, после си поиграх малко да направя ключа и готово
В суматохата вчерта не съм го погледнал обаче. Десния ключ ще трябва да се сменя , много са му нагорели контактите, какъв зор е видял, не мога да си обясня.
Не ми се мисли колко щяха да ме обрулят, ако бях отишъл някъде да ми го правят.
Човек се учи от грешки - глупавият от собствените си, умният от грешките на другите
Благодарности на VAL, който ми показа къде е ключа за бараката !!!

Това реле, освен че изключва тока към ел. стъклата, играе и ролята на предпазител и изключва при претоварване на веригата. Просто го натиснах, беше изключило

Не ми се мисли колко щяха да ме обрулят, ако бях отишъл някъде да ми го правят.

Човек се учи от грешки - глупавият от собствените си, умният от грешките на другите
5 мнения
• Страница 1 от 1