Проблем с електроника
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- chrissko3
- Потребител
-
- Кара: Е39 530D Individual
- Мечтае да кара: e46 CSL
Проблем с електроника
Колеги проблем! Търсих с търсачката и не намерих нищо и затова пускам тема. Случката е следната..
Карам си с един приятел, аз първа кола и той зад мен.. спираме и ми казва, че не ми работят стоповете. Отиваме пред нас и се започва
търсене на проблема. Гледаме крушките - изгорели и 2-те. Търсим от какво може да са изгорели и 2-те изведнъж.. проверяваме бушони, машинката над педала на спирачките, замерваме какъв ток отива на стоповете отзад - всичко е на 6. Затваряме всичко, тръгвам да паля и гледам, че копчето на климатроника свети, както и това за подгрев на задното стъкло и другото за затваряне на въздуха.. тръгвам да ги спирам - греда.. светят си и не гаснат. Пускам да духа това и забелязах, че чак след 2-та степен почва да духа и то едно асматично. Борда ми не се включва и той.. Погледнах кабелите отзад на багажника и имах 1-2 леко оголени, но по никакъв начин не са имали контакт. Иначе всичко останало по колата си работи безпроблемно. Някакви идеи какво може да се е случило? Колата ще я карам на диагностика към края на другата седмица, защото до тогава няма да имам време през деня. Благодаря предварително.
Карам си с един приятел, аз първа кола и той зад мен.. спираме и ми казва, че не ми работят стоповете. Отиваме пред нас и се започва
търсене на проблема. Гледаме крушките - изгорели и 2-те. Търсим от какво може да са изгорели и 2-те изведнъж.. проверяваме бушони, машинката над педала на спирачките, замерваме какъв ток отива на стоповете отзад - всичко е на 6. Затваряме всичко, тръгвам да паля и гледам, че копчето на климатроника свети, както и това за подгрев на задното стъкло и другото за затваряне на въздуха.. тръгвам да ги спирам - греда.. светят си и не гаснат. Пускам да духа това и забелязах, че чак след 2-та степен почва да духа и то едно асматично. Борда ми не се включва и той.. Погледнах кабелите отзад на багажника и имах 1-2 леко оголени, но по никакъв начин не са имали контакт. Иначе всичко останало по колата си работи безпроблемно. Някакви идеи какво може да се е случило? Колата ще я карам на диагностика към края на другата седмица, защото до тогава няма да имам време през деня. Благодаря предварително.

Не искам слава и пари, а бирата и бензина на старите цени!
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Re: Проблем с електроника
chrissko3 написа:Колеги проблем! Търсих с търсачката и не намерих нищо и затова пускам тема. Случката е следната..
Имаше някаква тема за така светещите бутони...потърси я
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Диагностика на електрически проблем по интернет не се прави. Колегата нека уточни с какво управление на климатика (климатроника) е и да има предвид, че диагностиката няма да покаже дали в управлението му е проблемът.
Последна промяна stony1 на 03 Сеп 2014, 16:01, променена общо 1 път
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- chrissko3
- Потребител
-
Намерих една тема в един американски форум. Същия проблем като моя и снимков материал за разрешаването му, но с разликата, че оня е с дигиталния климатроник, а аз съм с механичния. Някакво съпротивление било дало фира и бъркало цялата работа. Довечера ще го свалям и ще пиша, ако успея да го оправя. Интересно е защо и борда не светва. Ще го прегледам и него.
Колега, не карам никой да ми прави диагностика по интернет.. ако си прочел какво съм написал, ще видиш кога съм писал, че ще имам време да ходя на диагностика. Пуснал съм темата, за да се изкаже някой колега, който е имал същия или подобен проблем, и да сподели как го е решил.
Мерси за отговорите. Ще пиша като има някакво развитие.
Колега, не карам никой да ми прави диагностика по интернет.. ако си прочел какво съм написал, ще видиш кога съм писал, че ще имам време да ходя на диагностика. Пуснал съм темата, за да се изкаже някой колега, който е имал същия или подобен проблем, и да сподели как го е решил.
Мерси за отговорите. Ще пиша като има някакво развитие.
- chrissko3
- Потребител
-
Проблемът се реши, но не напълно.. Борда и климата си работят вече, но 1-ва и 2-ра степен на вентилатора не работят. Чувам и едно странно бръмчене, едва ли не от двигателя, когато дам на контакт. Някакви идеи какво, защо? 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Щом не ти работят степените на вентилатора , първото нещо , което трябва да провериш е резитора /реостата ... има теми за това , потърси с търсачката (ако не си го проверил вече ) .... За останалите неща - мъгла ....
- chrissko3
- Потребител
-
metodi80 написа:Щом не ти работят степените на вентилатора , първото нещо , което трябва да провериш е резитора /реостата ... има теми за това , потърси с търсачката (ако не си го проверил вече ) .... За останалите неща - мъгла ....
Четох доста, колега. Резистора е здрав, но има вероятност като съм ръчкал да съм размърдал нещо и да не прави добър контакт. Утре ще го чистя, ще проверя пак и дали съм сложил буксите на климата и всичко.
- chrissko3
- Потребител
-
Ново 20. Вчера забелязах, че вече не духа топло, след цялата тая история с тоците. Изключвам бобините на клапата като проблем.. някой има ли си на идея дали може да е някой кабел, букса, бушон и т.н. Четох доста за парното и нито един от изброените проблеми в темите не описва точно моя. Не е антифриз, не е гарнитура на главата, от нито една позиция, на нито една степен не духа топло. Помагайте, че започва да ми писва.. нали знаете, че настроението на един мъж, зависи от състоянието на колата му 

- chrissko3
- Потребител
-
И проблемът с топлото е решен, но сега със застудяването започвам да забелязвам нещо леко неприятно и за да не пускам нова тема ще опиша тук проблема.
При първо палене сутрин на студено си пали без проблеми от четвърт, но ако натисна газта има едно заглъхване на мотора, падане на обороти почти до гаснене, едно затъмняване на уредите, все едно не и стига ток за момент, но не гасне. Това го прави за около половин минута. Иначе ако се остави да поработи на място 2 минути примерно, не съм забелязвал да има тоя проблем.
Ако някой знае нещо по въпроса да казва. Благодаря.
При първо палене сутрин на студено си пали без проблеми от четвърт, но ако натисна газта има едно заглъхване на мотора, падане на обороти почти до гаснене, едно затъмняване на уредите, все едно не и стига ток за момент, но не гасне. Това го прави за около половин минута. Иначе ако се остави да поработи на място 2 минути примерно, не съм забелязвал да има тоя проблем.
Ако някой знае нещо по въпроса да казва. Благодаря.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
ако ти затихват светлините явно оборотите падат доста. може да е налягане на гориво, стъпково, дори и тпс или дори по запалването. нещо не сработва достатъчно бързо за да подхване празния ход както трябва.
започни от нови свещи подходящи за съответния двигател.
после провери налягането в системата за гориво но не като е работила 40 часа а някак когато е студена сутрин.
не знам дали диагностиката ще хване тпс на Е36 но опитаи и това.
после провери налягането в системата за гориво но не като е работила 40 часа а някак когато е студена сутрин.

- chrissko3
- Потребител
-
ares2 написа:ако ти затихват светлините явно оборотите падат доста. може да е налягане на гориво, стъпково, дори и тпс или дори по запалването. нещо не сработва достатъчно бързо за да подхване празния ход както трябва.
Ще пробвам колега. Мерси. Дано да е нещо дребно...

- chrissko3
- Потребител
-
Колеги, нормално ли е бушоните ми да горят толкова често.. имам чувството, че на седмица поне по 2-3 си заминават ей така с лекота...?

- metodi80
- старши ентусиаст
-
А ти как мислиш .... дали е нормално .....
Прегледай или иди да ти прегледа някой човек , който разбира , няма нормално в това да ти горят така предпазители ... Виж кабелите на капака на багажника как са , да не ти правят те късо и от там да ти идват проблемите ...
Прегледай или иди да ти прегледа някой човек , който разбира , няма нормално в това да ти горят така предпазители ... Виж кабелите на капака на багажника как са , да не ти правят те късо и от там да ти идват проблемите ...
- chrissko3
- Потребител
-
metodi80 написа:А ти как мислиш .... дали е нормално .....
Първо тях съм погледнал... добре са си...
- chrissko3
- Потребител
-
Сега със студовете дойде и друг проблем. Сутрин при 1-во палене всичко е ок 4-5 секунди и се започва едно тресене, едни опити да угасне колата... трябва да я държа на около 1500 оборота, за да не угасне.. така около 1-2 мин и после всичко си е ок. Търсих теми с моя проблем, намерих подобни, но не и с като моя проблем. Не ми се иска да е датчик на колянов вал.. Според вас какво може да е? Някой лекувал ли го е тоя проблем? Насочете ме и към сервиз, ако познавате някой честен човек, който си разбира от работата. Мерси предварително! 

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2